Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol biztonságosabb a babaülés...

Hol biztonságosabb a babaülés a kocsiban ha egyedül vinném? Elöl vagy hátul? 9hónapos és most nagyon anyás

Figyelt kérdés

nincs légzsák,és nem vagyok egy nagyon profi sofőr.tehát eleinte csak rövidebb távokra vinném,de előbb utóbb a sűrűjébe is.

elöl menetiránynak háttal,vagy hátul szintén háttal?Praktikusság,és biztonságosság szempontjából kérek tanácsot,tapasztalatot.

ha za számít 190es Mercedesünk van(elég nagy autó)

2009. aug. 13. 15:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem bántasz meg, ez is egy vélemény, de azért reagálok rá :)

Nem feltétlenül az ára határozza meg, hogy jó-e egy gyerekülés. Egyrészt a ADAC teszt, másrészt az ismerős anyukák tapasztalatai és nem utolsósorban a gyereked. A mi ülésünk az ötös skálán abszolút középen helyezkedik el, azt gondolom, hogy ez nem rossz, ha egy bébé confort axiss is csak közepes eredményt ér el, akkor pláne nem rossz. Ja, ez utóbbi gyerekülés 65eFt-ba kerül... Miért is lenne megbízhatóbb?

2009. aug. 13. 16:26
 12/19 anonim ***** válasza:
Én még hozzátennék annyit, hogy még egy 10 hónapos babát sem szabad gyerekülésbe tenni, ha a pici még nem tud stabilan ülni, vagy egyáltalán nem tud ülni. Egy közepes erősségű fékezésnél a greinc és nyak nagy terhelésnek van kitéve még akkor is ha az ülés tesztje nagyon jó (bár ilyen az idén sem volt.)
2009. aug. 13. 17:21
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi a babyoulet-ben vettünk Nania típusú babaülést, újszülött kortól jó. Babáim 5 hónaposak, még szűkítővel használjuk és nagyon kényelmes nekik. Igaz, ők 7 és 8 kg-osak. Mindketten a hátsó ülésen vannak, mert én nem lennék nyugodt, ha az anyósülésre tenném valamelyikőjüket. Az a legveszélyesebb. 9 kg-ig menetiránynak háttal kell bekötni a babát

2009. aug. 13. 20:48
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem anyósülés mögött, menetiránynak háttal 9kg-ig vagy 1 éves korig, én mindenhol így olvastam.

Én nem vennék 9000 gyerekülés.

Nekünk ilyen van, szerintem a biztonság a legfontosabb:

[link]

2009. aug. 13. 21:34
 15/19 anonim ***** válasza:

Az összes válaszolóból egy tudta melyik a legbiztonságosabb.

Hátul középen, az oldalsó ütközések miatt.

2009. aug. 13. 21:44
 16/19 anonim ***** válasza:
48%
Hááááát,a Naniának ez az ülése(amit a válaszoló belinkelt) nem középkategóriás(hol, az oldalvédelem,a fejvédelem stb.).És azért ne említsük egy kategóriában a Bébé Confort ülésekkel.Mivel írtad,h több,mint 9 kiló a baba,nyugodtan teheted ülésbe(és nem hordozóba)amennyiben tud ülni.
2009. aug. 13. 23:05
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.Igen eltérőek,de ez nem baj,hiszen mindenkinek más a véleménye.

Sajnos a kocsinkban nem megoldható a középre tevés,mivel ez egy régebbi típusú autó,ott nincs biztonsági öv.

Én úgy tudom,hogy a legbiztonságosabb az anyósülés mögött(még az elnököket is oda ültetik).Ha oda kerül a sor,oda teszem majd.Így ahogy írtátok,rá látok és ő is lát.

Stabilan ül már,viszont nagyon sokszor alszik az autóban.Így nem "löttyed" előre a feje?Mert pl,ha a babkocsiban ülő pózban alszik el,akkor néha lebillen a fejecskéje.A hordozóból épphogy csak a lábujjai érnek ki.

Bocsánat az új kérdésért,de mik azok a létfontosságú dolgok,amit egy gyerekülés vásárlásakor figyelembe kell venni?

2009. aug. 14. 10:12
 18/19 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Utolsó!

Szerinted nem középkategóriás és szerinted többet tud a Bébé confort, de ha nem gond, én inkább hiszek Európa legnagyobb autóklubja által végzett tesztnek, mint neked.

Kedves Kérdező!

Kiindulásképpen itt van pár jó összefoglaló, hogy mire figyelj gyerekülés vásárláskor:

[link]

[link]

2009. aug. 14. 14:23
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha sokat alszik a babád menet közben, akkor mindenképpen olyat autósülést válassz, amit hátra lehet dönteni. Nálunk ez volt az elsődleges szempont, mert sokat autózunk, és rengeteget alszik közben. (na meg persze a biztonság) Tegnap belinkeltem hogymilyet vettünk, talán a 16.12es válaszoló voltam.

Ha mentek vásárolni, mindenképpen vigyétek a babát is! ahol mi voltunk, bele kellett ültetnünk a babát, hogy hogy érzi magát benne, stb. Mondták az eladók ez is fontos, mert ki kell tapasztalni, melyik babának melyik a kényelmes, melyikben nem ordít.

Mi először 9-36 kg-sat szerettünk volna, de a boltban lebeszéltek róla. Elvileg azok a jobbak, ahol kisebb a megjelölt súlyhatár.

Na meg persze a pénztárcátoktól is nagyban függ a választás.

2009. aug. 14. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!