Milyen a kapcsolatotok a parotokkal, de őszinten? Csak en elek boldogtalanul a csaladunk egyuttmaradasa erdekeben?
30 km? Ne viccelj, az kb 45 perc busszal!
Amúgy meg mindenképpen költözni kell, akkor már nyilván olyan helyre ahol van bölcsi és munkahely.
Vagy maradni és gyártani a kifogásokat.
Nem látok bele az életetekbe, hogy mivel próbálkoztál eddig, de ha még nem tetted és első körben inkább javítani akarsz a kapcsolatotokon, akkor nagy levegő és lépj te egy lépést felé. Pl. kérdezd ki te a munkájáról minden este, mutasd ki te, hogy még érdekel és hiányzik, akár egy-egy érintéssel. Esetleg, ha nyitott lesz a dologra, menjetek el ketten pár órára valami randiszerűre, pl. akárcsak a babakocsiban alvó gyerekkel "plázázni" vagy a játszótérre 3-an kergetőzni, vagy kísérd el egyszer sörözni, ha van kire hagyni lányod. És néha meg vigyázzon ő rá egyedül. Sajnos minden kapcsolat csak akkor működik, ha vannak közös élmények is és minél több idő telik el külön, minél több sérelem gyűlik fel, annál nehezebb visszatalálni.
Más a történetünk, de nálunk is volt sokáig tartó mélypont - mi hál'Istennek átvészeltük.
Ne értsetek félre, nem vagyok felháborodva, csak annyira sokszor olvasom itt, hogy ha egy anya már nem tud együtt élni a gyereke(i) apjával és az a gyerek még pici, nem óvodás korú, akkor adja bölcsődébe és akkor el tud menni dolgozni.
És lehet hogy ez nagyon sok helyen működik, de ahol én élek, ott nem. És ez nem kifogás.
Egy 3 év alatti gyerekkel nap mint nap 60 km-t utazni? Még felnőttnek is fárasztó valamennyire, akkor milyen egy ilyen kicsi gyereknek? Nem beszélve arról, hogy milyen korán kéne kelni a kicsinek is és mikor érnénk haza.
Persze, el lehet költözni, de ahol én élek, ott nagyon nehéz egy gyermektelen embernek is munkát találnia, nem hogy egy bölcsődés korú gyerek anyukájának. Legalább is egy ilyen helyzetben. De tegyük fel, elköltözöm 30 km-re. Tegyük fel azt is, hogy el tudok menni dolgozni. És ha egy olyan munkát találok, ahol reggel 6-ra kell menni dolgozni? Hová teszem a bölcsőde kezdéséig a gyereket? Ki viszi el egyáltalán? Ha beteg a gyerek, akkor melyik munkaadó fogja elnézni, hogy elrohanok a munkaidő közepén orvoshoz vinni a gyereket és szabit kérek, hogy otthon tudjak maradni a gyerekkel? Mert ugye elköltöztem 30 km-t, tehát nincs szülő, testvér vagy bármilyen rokon, ismerős, aki segíteni tudna?
Csak ezekre a problémákra én nem látok megoldást. Vagyis egy részükre. És azért tettem fel a kérdést, hogy azért ebbe is belegondolnak sokan? Mert nem biztos.
De még egyszer, ezzel senkit nem bántani akartam, tudom, hogy mindenki segítő szándékkal írt a kérdezőnek.
Sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy de jobbá nem fogod tudni tenni a kapcsolatotokat..
Szerintem pont a kislányod miatt kellene lépned, de ez mindenkinek a magánügye, ha nem akarsz nem fogsz és ezt csak te tudhatod...
Én nem tudnám elviselni az ilyen kapcsolatot-ami nem is kapcsolat-de ha te feltudod áldozni az életed akkor minden elismerésem a tied..
sok sikert..
24hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!