Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen a kapcsolatotok a...

Milyen a kapcsolatotok a parotokkal, de őszinten? Csak en elek boldogtalanul a csaladunk egyuttmaradasa erdekeben?

Figyelt kérdés
A parom nem tudja milyen csaladban elni, ugy nott fel, hogy apuka lelepett az uj nojevel, anyuka nem foglalkozott veluk. Ez sajnos nalunk is megmutatkozik. Nem vagyunk fontosak, munka utan sorozni megy, mindent egyedul dont el, meg sem kerdez, flortolget mas nokkel. A kislanyunk megszuletese után valtozott meg. Elotte imadott. Most meg.... Mindig csak a munkaról beszel. Elhagyni nem akarom, koztuk azert sem, mert anyagilag tole fuggunk. A gyesem 39 ezer. Mit kezdenek nelkule.... Sajnos ezzel tisztaban is van. Ő azt csinal, amit akar, mert elkoltozni jelenleg ugysem tudok. Nem szoktam veszekedni vele, a kislanyunk miatt, hogy nyugi legyen, csak magamban szomorkodok, hogy milyen rosszul valasztottam. Van ezzel igy mas is?

2012. nov. 8. 15:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%
És akinek a környezetében nincs bölcsőde? Csak mondjuk 30 km-re a lakóhelyétől és a szülőkre sem támaszkodhatnak, azoknak elhiszitek, hogy nincs igazán kilátás ebből a helyzetből? Legalább is, míg nem lesz nagyobb a gyerek.
2012. nov. 8. 15:53
 12/19 anonim ***** válasza:
35%

30 km? Ne viccelj, az kb 45 perc busszal!

Amúgy meg mindenképpen költözni kell, akkor már nyilván olyan helyre ahol van bölcsi és munkahely.

Vagy maradni és gyártani a kifogásokat.

2012. nov. 8. 16:01
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem látok bele az életetekbe, hogy mivel próbálkoztál eddig, de ha még nem tetted és első körben inkább javítani akarsz a kapcsolatotokon, akkor nagy levegő és lépj te egy lépést felé. Pl. kérdezd ki te a munkájáról minden este, mutasd ki te, hogy még érdekel és hiányzik, akár egy-egy érintéssel. Esetleg, ha nyitott lesz a dologra, menjetek el ketten pár órára valami randiszerűre, pl. akárcsak a babakocsiban alvó gyerekkel "plázázni" vagy a játszótérre 3-an kergetőzni, vagy kísérd el egyszer sörözni, ha van kire hagyni lányod. És néha meg vigyázzon ő rá egyedül. Sajnos minden kapcsolat csak akkor működik, ha vannak közös élmények is és minél több idő telik el külön, minél több sérelem gyűlik fel, annál nehezebb visszatalálni.

Más a történetünk, de nálunk is volt sokáig tartó mélypont - mi hál'Istennek átvészeltük.

2012. nov. 8. 16:01
 14/19 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon sajnalom,hogy ezt at kell elned. Borzaszto nehez lehet,foleg igy,hogy a lanyotok szuletese elott meg imadott. Gondolom Te is ot... Valaszolva a kerdesedre: en boldog vagyok. Bar sokszor en is ugy erzem,hogy melle fogtam,mert nem mindig vagyunk egyetertesben es o is menne (neha megy is) ide-oda. Ilyenkor megjegyzem,hogy ugyan mennyire jo lenne,ha en is mehetnek,csinalhatnam a szabadidomben azt,amit szeretnek,nem lennek helyhez es idohez kotve a nap 24 orajaban. Engem nem az bant,hogy el akar menni,mert szerintem termeszetes,hogy az ember vagyik egy kis kikapcsolodasra. Engem csak az zavar,hogy nem velunk akar menni,nem velunk akar lenni. En egesz heten a hetveget varom,hogy vegre egyutt lehessunk,de ilyenkor neki mindiiig van valami dolga,minden szombat este meglatogatja a haverjat. Es igen,en hozza akarnek bujni,erezni szeretnem a kozelseget. Egesz napom abbol all,hogy 3 orankent szoptatok,koztes idoben elvegzem a dolgom,amikor pedig kesz vagyok mindennel,akkor csak azt varom,hogy felkeljen a fiunk. Nekem is jol esne egy kis kimozdulas,egy-ket felelosseg mentes ora,amikor csak magammal torodok. De erre ugy erzem meg sokat kell varnom. En mar nem szolok,a terhessegem alatt is millioszor mondtam,hogy ne menjen,maradjon itthon,stb,belefaradtam. Menjen csak,csinaljon amit szeretne.. De oszinten remelem,hogy egyszer eljut a tudataig,hogy miert akarnam,hogy velunk legyen. Szar helyzet,mert amig ugymond fuggetlen voltam,csak ketten voltunk,akkor mas volt. Akkor en voltam,aki mindig ment volna,de o kert,hogy ne menjek,mert hianyzom neki,ha nincs velem es azt az idot,amit egyutt tolthetunk,ne mashol es massal toltsem.. Hat,fordult a vilag :( en hallgattam ra,o nem erti .. Ettol fuggetlenul millio dolgot tudnek mondani,amit imadok benne es amiert szeretem es ragaszkodok hozza. De amikor ilyenek tortennek,akkor valahogy ezeket a jo erzeseket elnyomja a harag. Talan Te is epp ezt eled at. Szerintem probald meg helyre hozni a kapcsolatot,en eloszor biztos ezt tennem. Aztan ha nem sikerul,akkor lepnek.Kitartast kivanok Neked es sok erot,hogy merj valtoztatni (ha tenyleg akarsz)
2012. nov. 8. 16:08
 15/19 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy nagyon nehéz egy ilyen helyzet. Itt mindenki csak segíteni akart a Kérdezőnek, ezért nem igazán értem az írásodból érezhető felháborodást Kedves 11. válaszoló. 2. vagyok
2012. nov. 8. 16:11
 16/19 anonim ***** válasza:
82%

Ne értsetek félre, nem vagyok felháborodva, csak annyira sokszor olvasom itt, hogy ha egy anya már nem tud együtt élni a gyereke(i) apjával és az a gyerek még pici, nem óvodás korú, akkor adja bölcsődébe és akkor el tud menni dolgozni.

És lehet hogy ez nagyon sok helyen működik, de ahol én élek, ott nem. És ez nem kifogás.

Egy 3 év alatti gyerekkel nap mint nap 60 km-t utazni? Még felnőttnek is fárasztó valamennyire, akkor milyen egy ilyen kicsi gyereknek? Nem beszélve arról, hogy milyen korán kéne kelni a kicsinek is és mikor érnénk haza.

Persze, el lehet költözni, de ahol én élek, ott nagyon nehéz egy gyermektelen embernek is munkát találnia, nem hogy egy bölcsődés korú gyerek anyukájának. Legalább is egy ilyen helyzetben. De tegyük fel, elköltözöm 30 km-re. Tegyük fel azt is, hogy el tudok menni dolgozni. És ha egy olyan munkát találok, ahol reggel 6-ra kell menni dolgozni? Hová teszem a bölcsőde kezdéséig a gyereket? Ki viszi el egyáltalán? Ha beteg a gyerek, akkor melyik munkaadó fogja elnézni, hogy elrohanok a munkaidő közepén orvoshoz vinni a gyereket és szabit kérek, hogy otthon tudjak maradni a gyerekkel? Mert ugye elköltöztem 30 km-t, tehát nincs szülő, testvér vagy bármilyen rokon, ismerős, aki segíteni tudna?

Csak ezekre a problémákra én nem látok megoldást. Vagyis egy részükre. És azért tettem fel a kérdést, hogy azért ebbe is belegondolnak sokan? Mert nem biztos.

De még egyszer, ezzel senkit nem bántani akartam, tudom, hogy mindenki segítő szándékkal írt a kérdezőnek.

2012. nov. 8. 16:25
 17/19 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Jelenleg azon vagyok, hogy jobba tegyem a kapcsolatunkat. Valoszinuleg az is kozre jatszik nalam, hogy nem tudok kikapcsolni, nem tudok magammal sem ugy torodni, mint regen, mikozben neki mindenre van ideje, ha segiteni kell, akkor meg huzza a szajat, mert o dolgozik, en meg otthon vagyok. Nekem soha egy percem nincs, este is ejjel is tobbszor kel a kislanyunk. Tamogatast nem kapunk, tul jol keres. Kulfoldon nem tudok egyedul valtoztatni,mert nem beszelek jol. Nos, lehetosegem lenne kulon koltozni, amibol az egyik az a szuleimnel videken. Itt nincs bolcsode es munkalehetoseg sem. A masik a volt munkahelyem Budapesten. Az, hogy felkoltozzek Pestre es kivegyek egy kis hazreszt vagy garzont kb 80 ezer lenne kaucioval. A fizetesembol rezsivel egyutt kb 40-50 ezer tuti elmenne. Ehhez jon a bolcsi, meg a berlet nekem, igy jo, ha 20 ezer forintom maradna kajara, ruhara, gyogyszerre, stb Es mit csinalok, ha beteg lesz? Szuleim, tesom videken. Ez egy ordogi kor..... Mar hanyszor vegiggondoltam.... Es mindig oda jutok, hogy most mindene megvan a kislanyunknak, nyugodt a legkor is, mert nem veszekedek. Itt van jovoje, otthon nincs. Erte csinalom, mert nagyon szeretem!
2012. nov. 8. 23:46
 18/19 anonim ***** válasza:

Sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy de jobbá nem fogod tudni tenni a kapcsolatotokat..

Szerintem pont a kislányod miatt kellene lépned, de ez mindenkinek a magánügye, ha nem akarsz nem fogsz és ezt csak te tudhatod...

Én nem tudnám elviselni az ilyen kapcsolatot-ami nem is kapcsolat-de ha te feltudod áldozni az életed akkor minden elismerésem a tied..

sok sikert..

24hkm

2012. nov. 9. 07:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Nagyon drukkolok, hogy változzon valami. Nekünk is nagy mélypontunk volt már, én is iszonyú elhanyagoltnak érzem magam nem egyszer. A szüleim messze laknak, anyósomék szörnyűek, így igazából teljesen egyedül vagyok. A férjem nagyon nem tanult el otthonról semmi hasznosat, a házimunkát teljesen rám hagyja, a lányunkkal baromi keveset foglalkozik, és közben van, amikor 10-kor megy el itthonról vagy 3-kor már megjön, és mégis az a duma megy, hogy de ő dolgozik, amikor megkértem régebben hogy legalább a szemetet vigye már ki. És ezek után...nem értette miért kevés a szex, ha egyszer én már hulla fáradt vagyok és letargikus. Sok veszekedés, beszéltünk a dolgokról, felmerült már bennem, hogy elmegyek, a szüleimnek van vidéken egy plusz lakása, ami nagymamámé volt, de ott félek, hogy megőrülnék egyedül a lányommal minden ismerős nélkül. :S Mi próbáljuk a dolgokat helyre rakni, változik, lassan, nagyon lassan, de reménykedem, hogy majd tényleg jó lesz. Rossz olvasni, hogy valakinek a férjem mennyi mindent megtesz és az én apukám is rettentő házias típus, nálunk pedig ez nincs meg, maximum talán alakulgat.
2012. nov. 9. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!