Kb. havi szinten mennyi penzbe van egy ujszulott baboca?
Rugik,bady,pelus,torlokendo,kremek,cumi,cumisuves..stb.
Elore is koszi a valaszokat!:-)
Az újszülött kerül a legkevesebbe. :)
Biztosan van a családban, baráti körben baba, tőlük sok kinőtt ruhát lehet szerezni ingyen, vagy ha nem vagytok olyan jóban, akkor potom pénzért. Picibaba ruhákat turkálóban is szinte újakat lehet kifogni, hiszen olyan gyorsan nőnek az első időben, hogy van amit rá sem ad az ember, vagy csak pár alkalommal, és az sem nagyon koszolódik.
Cumi nem biztos hogy kell majd. Cumisüveg pláne nem. Popsikrém, testápoló, fürdető gyógyszertári tökéletes, pár száz Ft és sokáig elég.
És tudom, ez a gondolat manapság a mi kultúránkban még "eretnek", de a modern mosható pelenkázásnál is jobbat mondok. :) Ha nem használsz, vagy csak nagyon minimális pelenkát, akkor annak az árával sem kell számolnod. Nézz utána a gugliban, pl "segített szobatisztaság".
Ami még beszerzendő szerintem, a minimál-szintű ellátáshoz (a csecsemőnek szerencsére nincs is másra szüksége az anyján kívül): kiskád, hordozókendő, pelenkázó alátét, tetra pelusok.
A pelenka nekem havi 6ezer volt (Rossmannba veszem mai napig és le nem mondanék róla), aztán vettem neki rucikat, amik sose voltak jó rá, mert 2 hét alatt mindent kinőtt és mivel nyári baba volt, ezért ruha se nagyon volt rajta.
A babakocsi 15 volt, nemrég adtam el, mert kendőben hordozom.
Aztán.... volt még a sheavaj, ami popsikrém helyett jó, meg az én száraz bőrömre és van még a popsitörlő, én 300-ért veszem és sokáig kitart, mert szeretem a csap alatt a fenekét lemosni.
Azt hiszem a kezdés összességében, felesleges dolgokkal együtt 30 volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!