Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kötelező Németországban...

Kötelező Németországban védőnőt választani?!

Figyelt kérdés
Németországban élek, jelenleg 32. hetes várandós vagyok. Eddig tökéltesen megvoltam védőnő nélkül is mert a nőgyógyászomnál mindent vizsgáltak amit kellett. Most viszont elbizonytalanodtam mert otthon magyarországon tudom hogy kötelező a babákhoz védőnőt fogadni de vajon itt is ígyvan ez?! Sokmindennel nem értek egyet az itteni gyermekgondozással kapcsolatban kezdve azzal hogy csak hetente fürdetik a piciket stb. Jobban szeretném a gyerkemet úgy ellátni ahogy a legjobbnak gondolom és ha gond van úgyis a gyermekorvoshoz fordulnék nem a védőnőhöz.

2012. nov. 6. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Akkor keress a neten rá, mert a hivatalos véödnök be vannak jegyezve és városodra rá tudsz keresni.

de ha magyar dokihoz jársz annak mindent elkellett volna mondani, az ingyen igénybe vehetö dolgokról is.

a dokiban ne legyél biztos hogy nála szülsz, mert itt nincs hála pénz, itt szép összegért hivatalosan kérhetsz fel dokit. a korház ahol szültem 1500€ volt egy szülés felkérés, hivatalosan, számlával.

ha nem érted a nyelvet hogy fogsz szülni? a szülésznöt is meg kell érteni, és majd a korházban is a növéreket.

2012. nov. 6. 13:39
 12/14 A kérdező kommentje:
Ó és még valami! Az ekcéma nem a fürdetéstől alakul ki a gyereken hanem attól hogy itt mindenféle bolti vacakkal fürdetik az újszülött gyereket többek között az igen jóhírű jonsons termékcsaláddal ami minden csak nem jó. Ezért hoztam otthonról gyógyszertári kikevert fürdetőt. És bár abban egyetértünk hogy a babák nem lesznek olyan koszosak mint mondjuk a homokozó 1-2 évesek, azért nem tudom te hogy vagy vele de én pl sokkal jobbat alszom egy frissítő zuhany után. Emellett senki ne mondja nekem hogy a pisi és a kaki minden apró mikroszemcséjét elpuszítja a nedves törlőkendő mert úgyse hiszem el. Szerintem a gyerek akkor lesz tiszta ha fürdik és a kosz alatt nem csak a sarat érti az ember hanem a pisit kakit is. Az a biztos ha fürdetve van a gyerek. Emellett az esti rutin részét képezi és megnyugvást ad a gyereknek ha tudja hogy van egy rendszer az életében. Én így tanultam az én anyukámtól és így olvastam számtalan babás könyvben. Úgyhogy arról hogy kettőnk közül ki a tudatlan arról vitatkozhatnánk. De nem szeretnék mert nem ez volt a téma. Szóval valaki meg tudja mondani hogy kötelező-e a védőnőválasztás ?!
2012. nov. 6. 13:44
 13/14 A kérdező kommentje:
Abban a kórházban ahol szülök 4 magyar doki van, emellett lehet hogy indítani fog a dokim egyéb okok miatt és akkor tutira ő lesz bent ha császi lesz akkor meg 100%. Körbe van ez a téma járva már régen. Emellett a szülés alatt a férjem is jelen lesz úgyhogy az ő nyelvtudásával már épp elég lesz amink van.
2012. nov. 6. 13:47
 14/14 A kérdező kommentje:
Kaptam vàlaszt hivatalos helyröl ha mèg valakit esetleg èrdekelne. Hàlisten nem kötelezö csak vàlasztható.
2012. nov. 24. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!