Kö9telező orvos és védőnő látogatás akkor amikor hazajöttünk a kórházból?
Azt mondta a védőnőm, hogy amikor hazaengednek telefonáljunk neki vagy a gyerekorvosnak, és aznap v.másnap jönnek a kötelező látogatásra? Tényleg van ilyen? Aznap mikor hazaengednek a kórházból,megnézik ott a babámat nem? Illetve kisebb bajom is nagyobb lesz annál,minthogy őket várjam. Nem értem, én még nem hallottam erről...
36 hetes kismama.
Jézusom! Biztos nem álltam volna neki függönyt mosni egy újszülött baba mellett. Megcsináltam szülés előtt! :))
Rendben hagytam otthon a házat, a férjem nem állította a feje tetejére a 4 nap alatt míg bent voltunk, így rendre mentem haza, csak a kórházi cuccot kellett szétpakolni, az meg meg volt fél óra alatt.
Őszintén semmi dolgom nem volt mikor haza értem, ettem és aludtam a lányommal együtt. :))
A gyerekorvos/védőnő nem azért megy, hogy azt nézze mekkora kupi van, őt a gyerek érdekli.
Nekem pl tök jó volt, hogy kijöttek, első babás anyuka révén volt bizony pár kérdésem a baba ellátásáról, a szoptatásról és ezer másról. És képzeld a mi gyerekorvosunk nem 5 percre ugrott be, hanem 1,5 órát itt ült velem, rám szánta az idejét, kivárta míg felkel a pici nem kellett kirángatni az ágyból, addig mindent türelmesen és alaposan elmagyarázott, megnézte hogy szopizik a lányom, utána megvizsgálta stb stb stb. Nagyon de nagyon jó volt. Hidd el millió kérdésed lesz és a szoptatás sem egy olyan egyszerű mutatvány, mint amilyennek tűnik.
Nem kell nekik 6 fogásos ebédet/vacsorát főzni, bőven elég ha megkínálod egy pohár vízzel.
A védőnő pedig 6 hetes koráig hetente ki fog járni, utána fél éves koráig havonta, úgyhogy készülj fel. Ha nem jár ki megszívtad, mert akkor még hordhatod is hozzá hetente a hidegben. A gyerekorvoshoz is havonta kell járni 4 hónapos koráig. Ez van. A gyerekvállalás bizony kötelezettségekkel és főleg nagy nagy felelősséggel jár!
Nekem másnap jött a doktornő,és a védőnő. Azt mondták, töltsünk egy éjszakát otthon, így nagyjából összeállnak a kérdések a fejünkben. Én mondjuk nem bántam volna, ha már első nap jönnek, mert rengeteg kérdésem volt. A kórházban nem kaptam túl sok tájékoztatást. 6 napos volt a lányom, mikor hazajöttünk, és itthon pelenkáztam először. Első baba, azt sem tudtam, hogy kell. :)
Nem maradtak sokáig, de minden kérdésemre normálisan válaszoltak.
Mi a recepteket már szülés előtt megkaptuk, hogy a férjem minél hamarabb ki tudja váltani. Persze ezt csak a szülés után tehette meg...
Azzal nekem volt gond, hogy kaput nyissak. A férjem kivette az apa szabit, ami minden apukának jár. (Azt hiszem 5 nap, de lehet hogy több, nem tudom.)2 hétig itthon volt velem. Direkt hagyott egy hét szabit, hogy a szülés után minél többet tudjon itthon segíteni...
Oké köszönöm a válaszokat! Délelött kicsit ingerült voltam,mert felhuztam magam a védőnőnél 2-3 dolgon is, és ez a látogatósdi csak hab volt a tortán. De mivel a lakás ahhoz képest hogy kutya van, rendben van tartva, azt meg tudja,hogy pici,igy csak nem lesz semmi gond.
Csak igazából tényleg nem szimpatizálok vele,de a tiszteletet megadom,mert kb 60 éves,és mosolyog,csak...Hogy is mondjam. Olyan tipikus földhöz ragadt,nagyon ragaszkodik a papírformához.
Tgyással kapcsolatban egy alapvető dolgot nem tudott,illetve azt mondta nem jól tudom,valamint hiába mondtam,hogy jó esély van rá,hogy 1-2 héttel elöbb jön a baba, nem képes elfogadni,még a kiirt dátum elött 6 nappal beirt hogy menjek tanácsadásra,mire mondtam neki,hogy remélem akkor már meglesz a baba, erre húúzta a száját...
Az orvossal nincs bajom, tulajdonképpen ezzel az egésszel sem,csak ismerem magam,hogy amúgy is lobbanékony természet vagyok, és nem szeretném, hogyha megmondják majd mit hogyan csináljak. Nyilván ez a dolga,meg első gyerek,de tudja jól,hogy anyukámnak 5 gyereke van,így nyilván elöször tőle fogok segitséget kérni ha valami nem megy...
A másik hogy az első kérdése az volt,hogy ugye szülés után nem megyek 1-2-3 hétre anyuhoz, hogy segitsen a gyerek ellátásában, illetve hogy könnyebben belejöjjek a dolgokba?
Mondtam hogy nem.De ha mennék,az miért lenne baj?
Engem is az ajtóban vártak mikor mentünk haza! Aztán a védőnő mindig bejelentés nélkül jött.
Aztán háromszor eljátszottam, hogy nem engedtem be, negyedszerre felhívott, hogy otthon vagyok-e. :D
Utána mindig telefonált.
Nővérem 3szobás házban lakik, gyönyörű márvány járólap, bárpult, minden modern hiper szuper. Gyereknek külön játszó birodalom kialakítva. 2hetes volt a bébi mikor tesóm mondta, hogy fogy a kicsi. Szerinte ez teljesen normális. 2nap múlva az intenzíven voltak.
Ezt a védőnő nem tudta, ment rutin látogatni és hát nem voltak otthon. Hagyott egy papírt a ládában, hogy még aznap hívja fel sűrgősen, különben másnap jelenti a gyámügyön...
Sógorom találta meg a papírt, azóta is csodálkozok, hogy még életben van a védőnő.
Hivatalosan panaszt tettek ellene és lemondták a védőnői szolgáltatást.
Undorító, hogy egy két védőnő elfelejti mi a feladata és uralkodni akar mindenki felett! Tisztelet a ritka kivételnek.
Érdekes azt viszont nem veszik észre mikor gyerekeket sza.rban tartanak , erőszakolnak éheztetnek stb. Ilyenkor soha nincs felelősségre vonva senki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!