Kö9telező orvos és védőnő látogatás akkor amikor hazajöttünk a kórházból?
Azt mondta a védőnőm, hogy amikor hazaengednek telefonáljunk neki vagy a gyerekorvosnak, és aznap v.másnap jönnek a kötelező látogatásra? Tényleg van ilyen? Aznap mikor hazaengednek a kórházból,megnézik ott a babámat nem? Illetve kisebb bajom is nagyobb lesz annál,minthogy őket várjam. Nem értem, én még nem hallottam erről...
36 hetes kismama.
A védőnő soha nem aznap jött ki, amikor hazaértünk a kórházból, pedig a szomszéd faluban lakik.
Háromszor szültem. A férjem minden alkalommal felhívta még aznap, vagy küldött sms-t. Másnap kijött, majd rá egy hétre megint, ettől kezdve pedig 2 hetente jártunk tanácsadásra, itt látta orvos. A gyerekorvos megnézi, mielőtt kiadják a babát a kórházból!Nálunk SOHA nem járt gyerekorvos.
5-ös vagyok.
Ne haragudj, de nem oktattalak ki. Én csak azt kérdeztem, hogy miért gondolod, hogy bármi bajotok lenne. Pont az első héten általában tök nyugisak a babák, sokat alszanak. Utána jön az az időszak, amikor ha nem vagy szerencsés zombivá válsz. Én úgy értettem, hogy nem lesz semmi bajotok és lesz 5 perced a dokira. Azt hittem a kérdés alapján, hogy az a gondod, hogy annyira elfoglalt leszel, hogy nem érsz rá majd velük foglalkozni.
Szerintem sem az 1 szoba, sem a kutya nem probléma. Abban pedig nem vagyok biztos, hogy a védőnőről le lehet mondani. Terhesen tuti, de mostmár a gyerekért is felelős. De kérdezz utána. Nekem csak segített az enyém. Ha meg olyat mondott, amivel nem értettem egyet, akkor egyik fülemen be, másikon ki.
Első vagyok. Bocs, ha ennyit kommentelek! A neten találtam egy oldalt, sajnos nem tudom belinkelni, de az a címe, hogy
Nem kötelező a védőnő/Kölöknet. Ez az oldal pont a te kérdéseidre ad választ. Remélem, hogy segítettem!
Hozzánk kijött a háziorvos aznap, a védőnő másnap.
Szétnéztek hogy rend, tisztasá van-e, szoptatás hogy megy... Megvizsgálják a babát, ha valamit nem tudsz elmondják. Az orvos akkor adja a recepteket ami a babának kell...
Nálunk is le kell menni ajtót nyitni, addi a kiságyban hagyom a babát, vagy plédre tekerve lemegyek vele.
Ez egy kötelező dolog, nem tudsz ellene mit tenni!
A házi orvossal jó jóban lenni, ő írja majd a tápszert ha kell, és nem
Mindegy hogy 500ft ír fel, vagy 2000ft-osat.
Nem kell várni , sem főzni rájuk .Egyszer csak megjelennek ,ellátják a kötelességüket és távoznak. A kutyához semmi közük nekem is van 3.
Ha azt látják veszélyeztetve van a gyerek jelenteniük kell,de gondolom szó sincs erről.
Lemondhatsz a védőnői láthatásról akkor megy a gyámügy ellenőrizni,az szerinted jobb lesz?
40perc? Úgy penderítettem volna ki hogy csak les.10 perc alatt kényelmesen végez ,ha tovább maradna akkor kedvesen megköszönöm a látogatást és kikísérem.Fogadni vagy köteles ,nem 40 percig pesztrálni.
Legyél "tökösebb"
2 hétig feléd sem néz senki? Nálunk már első nap jöttek látogatni ,szerintem ez az élet rendje.
Nálam is így volt ez, mit mondjak, nem örültem neki.
Hazaértem a kórházból, fáradt voltam, első baba volt, ideges voltam, hogy rendben menjen minden, erre kezdhettem takarítással az otthon töltött időt.
A férjem dolgozik, sokat nem tudott segíteni, szüleim meg messze laknak. Amíg a kórházban voltam, a férjem kisebb kupit halmozott fel, szóval volt mit csinálni. És mivel hivatalos látogatás, azt akartam, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Függönyt mostam, vasaltam, szőnyeget súroltam. De végül minden rendben lett.
Mondjuk púp volt ez is a hátamon.
Biztos, hogy nem álltam volna neki én sem nagytakarítást végezni, miután a szülés után pár napos babámmal hazaengednek. A férjem ellátta itthon a két gyereket, és meleg, tiszta, rendezett lakással várt. Még az ágyneműt is kicserélte, pedig dolgozott is közben.
Nem fognak nagy ügyet csinálni a vizsgálatból, nem lesznek ott órákig, persze az sem mindegy, hogy milyen viszonyban vagy a védőnővel. Én jó viszonyban voltam vele mindig is, nem volt probléma, látta, hogy nincs semmi gond, rendben van a lakás, de soha nem nézett szét olyan alaposan, tehát nem nézett be minden sarokba:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!