Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kö9telező orvos és védőnő...

Kö9telező orvos és védőnő látogatás akkor amikor hazajöttünk a kórházból?

Figyelt kérdés

Azt mondta a védőnőm, hogy amikor hazaengednek telefonáljunk neki vagy a gyerekorvosnak, és aznap v.másnap jönnek a kötelező látogatásra? Tényleg van ilyen? Aznap mikor hazaengednek a kórházból,megnézik ott a babámat nem? Illetve kisebb bajom is nagyobb lesz annál,minthogy őket várjam. Nem értem, én még nem hallottam erről...

36 hetes kismama.

2012. nov. 6. 11:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

A védőnő soha nem aznap jött ki, amikor hazaértünk a kórházból, pedig a szomszéd faluban lakik.

Háromszor szültem. A férjem minden alkalommal felhívta még aznap, vagy küldött sms-t. Másnap kijött, majd rá egy hétre megint, ettől kezdve pedig 2 hetente jártunk tanácsadásra, itt látta orvos. A gyerekorvos megnézi, mielőtt kiadják a babát a kórházból!Nálunk SOHA nem járt gyerekorvos.

2012. nov. 6. 12:00
 12/26 anonim ***** válasza:
2012. nov. 6. 12:00
 13/26 anonim ***** válasza:
62%

5-ös vagyok.

Ne haragudj, de nem oktattalak ki. Én csak azt kérdeztem, hogy miért gondolod, hogy bármi bajotok lenne. Pont az első héten általában tök nyugisak a babák, sokat alszanak. Utána jön az az időszak, amikor ha nem vagy szerencsés zombivá válsz. Én úgy értettem, hogy nem lesz semmi bajotok és lesz 5 perced a dokira. Azt hittem a kérdés alapján, hogy az a gondod, hogy annyira elfoglalt leszel, hogy nem érsz rá majd velük foglalkozni.

Szerintem sem az 1 szoba, sem a kutya nem probléma. Abban pedig nem vagyok biztos, hogy a védőnőről le lehet mondani. Terhesen tuti, de mostmár a gyerekért is felelős. De kérdezz utána. Nekem csak segített az enyém. Ha meg olyat mondott, amivel nem értettem egyet, akkor egyik fülemen be, másikon ki.

2012. nov. 6. 12:02
 14/26 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Bocs, ha ennyit kommentelek! A neten találtam egy oldalt, sajnos nem tudom belinkelni, de az a címe, hogy

Nem kötelező a védőnő/Kölöknet. Ez az oldal pont a te kérdéseidre ad választ. Remélem, hogy segítettem!

2012. nov. 6. 12:02
 15/26 anonim ***** válasza:
24%

Hozzánk kijött a háziorvos aznap, a védőnő másnap.

Szétnéztek hogy rend, tisztasá van-e, szoptatás hogy megy... Megvizsgálják a babát, ha valamit nem tudsz elmondják. Az orvos akkor adja a recepteket ami a babának kell...

Nálunk is le kell menni ajtót nyitni, addi a kiságyban hagyom a babát, vagy plédre tekerve lemegyek vele.

Ez egy kötelező dolog, nem tudsz ellene mit tenni!

A házi orvossal jó jóban lenni, ő írja majd a tápszert ha kell, és nem

Mindegy hogy 500ft ír fel, vagy 2000ft-osat.

2012. nov. 6. 12:03
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell várni , sem főzni rájuk .Egyszer csak megjelennek ,ellátják a kötelességüket és távoznak. A kutyához semmi közük nekem is van 3.

Ha azt látják veszélyeztetve van a gyerek jelenteniük kell,de gondolom szó sincs erről.

Lemondhatsz a védőnői láthatásról akkor megy a gyámügy ellenőrizni,az szerinted jobb lesz?

40perc? Úgy penderítettem volna ki hogy csak les.10 perc alatt kényelmesen végez ,ha tovább maradna akkor kedvesen megköszönöm a látogatást és kikísérem.Fogadni vagy köteles ,nem 40 percig pesztrálni.

Legyél "tökösebb"

2 hétig feléd sem néz senki? Nálunk már első nap jöttek látogatni ,szerintem ez az élet rendje.

2012. nov. 6. 12:06
 17/26 anonim ***** válasza:
17%

Nálam is így volt ez, mit mondjak, nem örültem neki.

Hazaértem a kórházból, fáradt voltam, első baba volt, ideges voltam, hogy rendben menjen minden, erre kezdhettem takarítással az otthon töltött időt.

A férjem dolgozik, sokat nem tudott segíteni, szüleim meg messze laknak. Amíg a kórházban voltam, a férjem kisebb kupit halmozott fel, szóval volt mit csinálni. És mivel hivatalos látogatás, azt akartam, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Függönyt mostam, vasaltam, szőnyeget súroltam. De végül minden rendben lett.

Mondjuk púp volt ez is a hátamon.

2012. nov. 6. 12:10
 18/26 anonim ***** válasza:
69%
Nyugodtan pontozzatok le, de azt azért nem hiszem, hogy a gyerekorvos, vagy a védőnő hibája, ha valakinek függönyt kell mosni ahhoz, hogy vendéget fogadhasson. Én rendben hagytam az otthonomat, majd amikor 3 hét múlva hazamentem a gyerekkel akkor is rendben volt.
2012. nov. 6. 12:27
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem álltam volna neki én sem nagytakarítást végezni, miután a szülés után pár napos babámmal hazaengednek. A férjem ellátta itthon a két gyereket, és meleg, tiszta, rendezett lakással várt. Még az ágyneműt is kicserélte, pedig dolgozott is közben.

Nem fognak nagy ügyet csinálni a vizsgálatból, nem lesznek ott órákig, persze az sem mindegy, hogy milyen viszonyban vagy a védőnővel. Én jó viszonyban voltam vele mindig is, nem volt probléma, látta, hogy nincs semmi gond, rendben van a lakás, de soha nem nézett szét olyan alaposan, tehát nem nézett be minden sarokba:)

2012. nov. 6. 12:36
 20/26 anonim ***** válasza:
23%
Nyilván nem volt hú de koszos a függöny és nem csak vendégváráshoz mosom ki. De ha ezen múlik, hogy a gyámügy a nyakamra jár-e vagy elveszik-e a kisbabámat, akkor egy porszemet sem hagyok sehol, vagy pohárfoltot az üvegasztalon. Sajnos vannak rossz tapasztalataim a hivatalos szervekkel és nem kockáztatnám a kisbabámat, akkor sem, ha még a szobanövény leveleit is szimmetrikusan kell elrendeznem érte.
2012. nov. 6. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!