Hogy játsszak 8 hónapos babámmal?
Én kislányom 9,5 hós.
Ölben lehet lovagoltatni, vagy tapsikolhattok mondókára, nézhettek képeskönyvet, mutogathatod neki hogy pl. ott a kutya vau vau stb.
Egyedül a földön az én babám mászik mindenhova illetve kapaszkodva sétál a bútorok mellett, így járja be a szobát. Mindent megtapiz, megfog, két tárgyat ütöget egymásnak, megrág mindent, kinyitja a szekrényajtót és pakolja a ruhákat, sikítozik :-)
Hancúrozhattok is, lányom szereti ha hintáztatom a kezemben, nevettetem, puszilgatom viccesen a lábát, kukucsosat játszunk, vagy pl. fogom egy plüss állatát és azzal csinálok vicces, szokatlan mozdulatokat vicces hangok kíséretében, amin mindig nagyokat kacag a baba. Ő mindenen nevet, ami szokatlan, pl. elég egy tárgyat szokatlan helyre raknom meg mutogatnom és már nevet is ha épp olyan hangulatban van.
Szoktuk gyakorolni hogy a golyókat dobja be a nagy lukba a játékán. Ha épp olyan kedve van bedobja. Ekkor zenél is a játéka.
Vannak zenélő játékai, azokat előszeretettel hallgatja.
Ja és szoktunk táncolni is. Rakok be neki valami mai menő slágert jó ritmussal és a baba is elkezdi kicsit "rázni" magát, vagy felveszem és úgy táncolunk, futkosok, hülyéskedek vele. Ezt is imádja. Most már mihelyt beteszem a számot felismeri és elkezd örülni :-)
Építek neki építőkockából tornyot, amit ledönt.
Nagyjából ennyi.
+ szoktunk "labdázni", én dobálgatom előtte a labdát egyik kezemből a másikba, vagy pattogtatom, aztán odaadom a babának, meg mondom neki hogy 'anya most odagurítja a labdát', vagy van hogy a baba odamászik érte. Mondom neki hogy gurítsa nekem a labdát, ekkor kicsit rápaskol vagy elhajítja a labdát egy tetszőleges irányba :-) mire én megdicsérem hogy milyen ügyi volt és visszagurítom neki. Így labdázunk ide-oda.
1-es vagyok.
Még szoktuk azt is, hogy a sütifaló bödönjében a formákat beillesztem a helyükre, de nem csúsztatom be őket teljesen, csak beillesztem, mutatom a babának és ő bepöcköli őket. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!