Anyukák! Már kezdek nagyon aggódni! Szerintetek is van már rá okom, ugye?
Fiam koraszülött volt.Már 11,5 hós.
6 hósan hátáról a hasára fordult.
7 hósan hasáról a hátára.
7 hósan kutyázott.
8 hósan kúszott.
9 hó előtt 3 nappal elkezdett mászni.
10,5 hós kora óta fel tud állni és már most 11,5 hósan tartunk ott,hogy 1-2 lépeget is.
DE VISZONT ülni nem tud.Nem tud kiülni magától.
Ha felültetem se mondhatnám,hogy nagyon stabil.
Szerintetek?Első babám,így nem tudok viszonyítani,meg nem is értek hozzá.
1 éves kora után kell legközelebb vinnem koragondozásra.
Egy nagyon picit megkésve kezdett mindent, de az ülésen kívül mindent behozott 1 éves korára. Vagy is igen az ülés kicsit fura hogy nem megy, de ne aggódj.
Az egy éves státuszon követelmény az ülés, így tuti az orvosotok elmondja mi a teendö, gyógytorna stb...
De a többi fejlödéssel kicsit késve de ütemesen fejlödött, és mivel már áll is én nagy gondot nem csinálnék, de orvost nem árt megkérdezni.
Szia, én fiam időben jött (sőt pár napot ráhúztunk)
5 hónaposan forgott mindkét írányba
7 hónaposan mászott (kúszni előtte kb 1 hetet)
7,5 hónaposan felállt, nemsokára rá kezdett kapsaszkodva, bútorok mellett oldalazni, lépegetni. Ülni viszont nem ül fel.
Most 10,5 hónapos és azóta is így állunk - mondjuk ő a két sarka közé beül, vagy egyik lába elől, úgy "ül" kezdetektől, de szabályosan nem ül és nem is ül fel. Felállásból szépen leguggol vagy letérdel, esze ágában sincs popóra ülni. Engem is marhára idegesít.
Nem dől el, ha előlre húzom a két lábát, hanem szépen hátracsapja az egyiket vagy kifordul a helyzetből.
Ez volt anno az én kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Voltunk gyógytornásznál, nem csinált vele semmit, azt mondta a gerince alja nem elég laza vagy erős, ezért kényelmetlen neki a rendes ülés valószínűleg, majd megerősödik. És ne ültessük, majd fog magától. Én is utánanéztem, 11 hónapos korig "illik" felülni, szóval nem tudom a te babád mennyivel előbb jött, túlságosan még ő sincs lekésve semmiről.
Nem vagy egyedül ezzel mindenesetre...
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Utolsónak:6 héttel jött korábban egyébként,tehát azt leszámítva 10 hónaposnak kellene még csak lennie.
"Azt mondta a gondozó: ha kihagyna egy fokozatot könyörtelenül vissza kell kényszeríteni h csinálj mert a későbbi fejlődés során bajt okozhat. Tehát ha kúszásból már fel állna " nem szabad" hagyni, másznia KELL!"
Aha, és hogyan kényszerítesz rá egy gyereket, hogy ne járjon, hanem másszon? Súlyokat akasztasz a nyakába, vagy lekötözöd a földre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!