Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiús Anyukák, egy kis közvélem...

Porcukormókus kérdése:

Fiús Anyukák, egy kis közvélemény kutatás! Válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Ti húzogatjátok a kisfiatok fütyijén a bőrt?

Mert vannak érvek pro és kontra, de kiváncsi lennék, hogy melyik a gyakoribb.

2012. nov. 3. 15:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem húzogattam. (most három éves.)
2012. nov. 3. 20:51
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
8 hónaposan olyan pici lett rajta a lyuk, hogy alig bírt pisilni. Az óta húzogatom neki, amennyire engedi a bőr, minden este, fürdésnél. Most 17 hós, már majdnem teljesen hátrajön neki, pedig nem erőltetem.
2012. nov. 3. 21:56
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Orvos tanácsára születése óta csak este, fürdésnél húzogattam, 22 hónapos koráig. Le volt tapadva a fitymája, és fitymaszűkülete is volt, doktornénik szerint, nem kerülhettük el a műtétet. 22 hónaposan egyik nap jókora darabon felszakadt a letapadás, ne akkor 4-5 napig folyton húzogatni kellett, meg Neugranormonnal kenegetni. Helyettesítő doktornéni volt, ő javasolta, hogy illő lenne húzogatni. Paff. Gyógyulás után visszaálltunk a napi egy húzásra. Szobatisztaság kialakulása után mentünk kontrollra, akkor kapott Dermovate kenőcsöt, a kezelés 1 hónapig tartott. Ez alatt az idő alatt, fürdés közben egyszer, és utána is egyszer a kenceficézéshez, bár azt javaolták, gyakran húzogassuk. Júliusban múlt két éves a fiam, kinőtte a szűkületet, a letapadás, már minimális, és folyamatosan válik fel. Mindent egybevetve a kezelésektől eltekintve napi egyszer húztam hátra neki a bőrt, és teszem ezt mind a mai napig, sőt addig, amíg ő meg nem csinálja magának, mégsem kell műteni. Szerintem ez nem csak a húzogatástól függ, alkati kérdés is. Anyósomnak két fia van, ő mindkettőjüknek rendszeresen húzogatta hátra a bőrt, naponta többször, mégis mindkettőjüket műteni kellett.
2012. nov. 3. 22:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
1,5 éves. 3 hónapos kora óra fürdetés után hátrahúzom annyira, amennyire engedi.
2012. nov. 3. 23:58
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Lehet rosszul tudom, de a műtét fitymaszűlületnél van csak, a letapadást nem műtik. Nekem 2 fiam van "imádom" ezt a témát amúgy. A nagyfiam6 éves, és fitymaszűkület nincs egyik fiúnál sem, de a letapadás az mevan még most is. Már többször sikerült krémmel rndberakni a dolgokat mi1éves kor után húzogattuk, de csak fürdéskor. Előtte nagyon meg se lehetett fogni a kukijukat olyan kis picike...

Na viszont mindig visszatapad még most is, ezer véleményt kérdeztem már most én is úgy vagyok vele, hogy félig feljœn amíg nincs vele gond addíg beérem ennyivel, főleg hogy mióta magának húzogatja fürdésnél sokkal jobban feljön a bőr. Én túl bátortalan vagyok, valahogy azt gondolom fájdalmas lehet ha túlhúzom. A kicsi 1 éves múlt nemrég elkezdtem neki de csak fürdésnél finoman. De pl mikor gyerekdokinak mondtam, ő is azt mondta, hogy kamaszkorig is lehet ilyen visszatapadós probléma, nem kell tülaggódni, majd megnézte a kicsit , és ijedten felkiáltott hogy húú de le van ez tapadva!

2012. nov. 3. 23:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
ugyanígy ahogy ti
2012. nov. 4. 07:21
 17/18 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Kedves 15-ös, lehet én voltam félreérthető, de jól tudod, csak a szűkületet műtik a letapadást nem. A fiamnak viszont mindkettő volt (ha lúd legyen kövér), gyermekorvos és urológus is kilátásba helyezte a műtétet, de csak a szűkület miatt. Hála istennek ezt nőtte ki. Nemrég nézte gyerekorvos, annyit mondott, picit le van tapadva, nem nagyon kell vele foglalkozni, azt is kinövi. Én azért fürdésnél hátrahúzom, persze finoman, (nem akarom felszakítani) mert tisztítani kell.
2012. nov. 5. 11:27
 18/18 anonim ***** válasza:

este fürdetésnél én kicsit megtisztitom neki, már ha engedi.

nekünk a doktornő azt mondta, hogy húzkodjuk óvatosan meg.

2012. nov. 7. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!