Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy aludjon?...

Mit csináljak, hogy aludjon? 6 hónapos és éjszaka 1-1,5 óránként felkel.

Figyelt kérdés

Mint azt a könyvek is írják, 3-4 hónapos korában 1x kelt, evett és utána alvás reggelig. 1 hónapja 1-1,5 óránként kelés 5 perc szopi és alvás tovább, ez megy este 8-tól reggel 5-ig. Hasa nem fáj, szerintem a fogzás miatt sem, mert nem sír, pelus oké, 20-21 fok van a szobában.

Éhes lehet? A hozzátáplálás zavart be?

A doki szerint este kell megetetni tápszerrel (most csak szopik, de nem fogadja el.

A védőnő szerint fel kell kelni és szoptatni. Vélemények? Mit csináljak, már ki vagyok merülve, mert napközben igaz, hogy otthon, de dolgoznom kell.

Este 6 körül kap baba zabkását gyümölccsel és utána az elalvás előtt szoptatom.

Gondoltam már a Hipp jóéjt papikra is, valakinek van tapasztalata?

Köszönöm, aki segít.

2012. nov. 1. 08:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzeted.Nálunk 9 hónapos a fiam és a mai napig így megy.Én már mindennel próbálkoztam.Egy jó tanács:óvatosan lakasd jól lefekvés előtt (legyen az bármi is),mert ez is baj tud lenni.Nálunk még rosszabb volt,mert nagyon tele volt a pocija és még azt az 1 óra alvást is kínkeservesen "aludta" végig (forgolódott,nyűglődött).

Vannak ilyen gyerekek,ezzel nem tudsz mit kezdeni.Az egy dolog,hogy mit írnak a "nagy könyvben",minden gyerek más.Én is totál kivagyok. :(

Mi úgy csináljuk,hogy 2 naponta apa kel hozzá (5-6 fele ébred ráadásul),és akkor tudok aludni úgy 2-3 órát egyhuzamba.

Én is azt hittem,hogy azért ébred éjjel,mert nem lakott jól eléggé,aztán többet ártottam vele,hogy kapott uzsonnát,vacsit+szopi.

2012. nov. 1. 08:39
 2/9 rachel.kraal válasza:
Van pár tippem, hogy miért nem alszik a kicsi: A városi levegő pl. nagyon betesz egy csecsemőnek. Két hét vidéken, este babakocsis séta a szabad levegőn és aludni fog mint a tej. Sajnos erre a városi levegő nem alkalmas. Pesten laktok? Ott elég nehéz olyan területet találni, ahova ki lehet este vinni a gyereket egy-két órára, mert nagyon nagy a kosz és a szmog. A másik pedig, hogy mozgás után kapjon enni, mert akkor elnyomja az álom, kisebb eséllyel ébred fel. A harmadik tippem, ami nekem is bejött, ayurvédikus balzsamos masszázs. Ha az indusvölgyieknek és a gangeszpartiaknak bejött az elmúlt 5 ezer évben, akkor nem lehet annyira gagyi. :) Nem kell hozzá venni semmi extra olajakat, pacsulikat: elég egy pár csepp illatmentes babaolaj, a masszázs technikája a lényeg, nem simogatni kell, mert attól csak felélénkül, hanem egy picit erőteljesebb mozdulatokkal a kezeket, lábakat "dörzsölni" teljes tenyérfelülettel és lendületes mozdulatokkal. Ugyan ezt a pocakon, mellkason és háton.
2012. nov. 1. 08:54
 3/9 Anikó1985 ***** válasza:
Próbáljátok ,meg hogy napközben többet legyenek a levegőn az elnyomja őket és nyugodtabbak lesznek. Vagy próbálj meg egy kicsit melegebbet csinálni a szobájában mondjuk 22, 23 fokot az még szerintem nem nagyon meleg. Az én babám összevissza alszik, volt már hogy végig aludta az éjszakát bár egy kezem megtudnám számolni, hogy hányszor :) De óránként is kelt már, és foga egy száll se azóta sem. Mostanában egyszer kel, igyekszem minél többet a levegőztetni, ha hideg van akkor többször keveset.
2012. nov. 1. 09:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem Budapesten lakunk, hanem vidéken, családi házban, a friss levegő biztosított a picinek, és a séták is meg vannak.
2012. nov. 1. 09:01
 5/9 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy jon a fogacskaja?Nalunk ez a helyzet.
2012. nov. 1. 10:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Itt esetleg találhatsz még hasznos választ!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Kislányom éjjel ugyanígy sokszor ébred,én erre csak annyit mondok hogy élő cumija van-azaz anya!

pár korty és alszik is.vannak ilyen cicifüggő babókák akiknek erre szükségük van és hát anya jelenléte sem utolsó nekik!legtöbb helyen azt olvasom hogy ezek a babák amíg nincsenek elválasztva így alszanak(általában 1-2 éves korukig)!

én azt csinálom hogy napközben amikor ő pihen én is szigorúan azt teszem!a munka megvár!!!

Kitartás!és jó babázást :)

2012. nov. 1. 13:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, sokszor gondolok arra, hogy ez csak pótcselekvés nála. De napközben is csak nagyon keveset alszik, van hogy csak a cicin, vagy csak 15-20 perceket az ágyában.

Mi egy szobában alszunk. Lehet, hogy zavarja a mocorgásunk? Már erre is gondoltam. 1-2 x már megpróbáltam, hogy aludjon velünk az ágyunkba, de neki egyáltalán nem tetszett.

Talán a külön szoba megoldás lehet?

2012. nov. 1. 17:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Átköltöztettük a kislányomat a szobájába, első nap 3x kelt és már 2. napja csak 1x kel este 8-tól reggel 5-ig, 1-2 óra felé, szopizik és alszik tovább. Most úgy néz ki meg van oldva a dolog és én is pihentebb vagyok már a két nap után is.
2012. nov. 4. 08:37
 9/9 Anikó1985 ***** válasza:
Tényleg nálunk is probléma volt hogy egy szobában aludtunk. Én sokat megyek vécére meg mocorgok és ha ő egyet fordul már fent vagyok ezért is mentünk át egy másik szobába. Azóta 1x kel, kivéve most mert jön a fogacskája.
2012. nov. 6. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!