Lehet hogy én vagyok eltévedve és túl sokat várok a babámtól. Az éjszaka első felében óránként ébred. Ez normális dolog vagy valami baj van? 8 hónapos.
én azt mondom, hogy nem normális, de valóban majd minden 2. baba ezt csinálja.
valami oka biztos van, csak marha nehéz rájönni :S
enyém akkor fejezte be mikor leválasztotta magát, na onnantól 10-12 órát aludt egyhuzamban!
lehet fáj a foga, éhes, szomjas, anyára vágyik, fázik, melege van, fáj a hasa, tele a pelusa vagy millió más.
mikor felébred mit csinálsz? megeteted? nappal mit és mennyit eszik illetve iszik?
Normális.
Fogzáson kívül mozgásfejlődési ugrás, nappali ingerek feldolgozsaá, szeparációs szorongás.
Fiam is csinálta (máfél évesen volt az első átaludt ájszaka, 2 éves korától többször átalussza, mint nem.
Lányom meg inkább az éjszaka második felében ébred sűrűbben (7 hónapos)
de főzelék és gyümölcs után iszik vizet, ugye? esetleg azt kipróbálhatod, hogy az első ébredéskor megkínálod vízzel, nálunk ez bejött. mikor hozzátáplálod, már nem elég szomjoltásnak az anyatej.
illóolajat is kipróbálhatod, nem tudom melyik az, itt olvastam, hogy a kiságy melletti szőnyegre kell egy csepp és jobban alszik tőle a baba. talán levendulaolaj, de tényleg nem akarok butaságot írni, olvass utána ennek :)
Nálunk ekkor kezdődött a szeparációs szorongás, ami inkább így az éjszakákra hatott ki :(
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!