Ez másnál is előfordult?
Szerintem túlette magát....
Én az én kislánykám is sokszor volt így, mert olyan jó étvágyú a kincsem, hogy szerintem bármennyit képes lenne megenni, de utána visszabukja a felesleget. Úgyhogy én azt csináltam, hogy kevesebbet adtam neki, persze ekkor még rikácsolt, hogy kérne még, de egy büfi után egyből megnyugodott, mert akkor helyre állt a pocakja. És ha büfi után is sírt még, akkor kapott esetleg még, de ilyen szinte soha nem volt. Viszont így megszűntek ezek a giga-bukások :)
Volt olyan nekünk is, hogy felvettem a vállamra, és már loccsant is a szőnyegre :) Meg olyan is, hogy hason volt és játszott már kaja után, és épp ott volt előtte a kezem, és "telehányta" a tenyeremet :)
Szóval tudom miről beszélsz, én is megijedtem, így ment pár napot, utána visszavettem a tápszert és minden rendben van, alig bukik, max egy 5 Ft-osnyi csöpp tápszert...
Nem tudom mennyi a kor szerinti előírás ilyenkor? Többet eszik?
Én kipróbálnám a helyedben, nem kell sokkal kevesebbet kapnia, mondjuk 20 ml-vel. Aztán ha azt látod, hogy nem érdekli, és ugyanannyi idő eltelik két étkezés között, akkor szerintem, úgyis jó neki. Egyébként meg gondolj bele, ha éhes marad, akkor max hamarabb megéhezik és kér enni, ettől nem fog lefogyni...szerintem...
Ha refluxos lenne, az akkor már kezdettől fogva gondot okozott volna szerintem, nem csak 2 hete...ahogy nőnek, egyre kevesebb gyereket érint. Másrészt a refluxosoknak is azt tanácsolják, hogy inkább többször egyen a baba kevesebbet...
Nekem 5 hónapos a kisfiam(igaz,hogy korababa),de mióta hazajöttünk,100 ml-t eszik egyszerre.Hiába adnék többet neki,nem kéri.
Ezt azért írtam le,mert nem szabad a táblázatokat,meg a könyveket nézni ilyenkor.Minden baba,sőt,minden ember annyit eszik egyszerre,amennyit elbír a kis gyomra.Az egyik ember eszik egy fazékkal, a másik meg éppen csak egy tányérral,de egyformán jóllakottnak érzik magukat.És ha az egészségét és a fejlődését nem károsítja,akkor jó is az úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!