Milyen tortát csináljak kisfiam 1 éves szülinapjára? Hogy oldottátok ezt meg? (Recept ötleteket is várok! Vagy webcímet! )
bocs a link lemaradt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Én csináltam egy házilag gyártott "gyurmázható" tortát. Ez a következőkből állt: 1 db (bolti)torta forma 3 részre vágva, megkentem főzött pudungal a tej helyett rizstejet használtam (még édesebb is volt!)és hullala tejszínhabbal diszitettem a tetejét+ tettem még a lapok közé is tejszínt a pudigra rá. Ez a tejszínhab is bababarát mivel növényi zsírból készült. A fiam egy nyalásnyit nem evett csak gyurmázta de azt élvezettel!
Ezen kívül volt egy cukrászdai torta a vendégeknek világoskék marcipán NODDY mesefigurát ábrázoló ostyalappal, mindez egy világoskék szalagal volt átkötve ja és eper ízű volt nagyon gusztusos és finom volt!!!!
Nálunk vasárnap volt a nagy nap:)) Boldog szülinapot Nektek is!
Feketeerdő torta babáknak - sütés nélkül:)
40 dkg darált háztartási keksz
25 dkg olvasztott margarin
30 dkg magozott meggy
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
ízlés szerint kakaópor
Mindezt összegyúrtam, formába simítottam, be a hűtőbe minimum egy fél napra. Fogyasztás előtt lehet díszíteni meggyel, tejszínnel, kakaóval. Garantáltan nagyon finom és a hűtőben még egy pár napig eláll.
Piskóta: 1 bögre kefir vagy joghurt, 1 bögre cukor (helyettesíthető darált aszaltgyümivel), 2 bögre liszt, 3 evőkanál olaj, 1 sütőpor. (egy tálban jól összekevered, amíg meg nem jelennek a buborékok)
Túrókrém: 50 dkg túró, 3-4 ek cukor, 2 kis joghurt, 1 citrom, 3 dl növényi tejszín. A tejszínhabot külön felverjük, a többit külön edénybe jó simára összedolgozzuk, majd a tejszínt óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. De készítheted egyszerűen is, tejszínhab nélkül.
Margarint nem ajánlom, igaz hogy növényi zsiradék, de sajnos több más is van benne...
Kérdeznék: a fekete erdő tora nem esik össze? Lehet szeletelni, mint egy tortát?
Az utolsó "piskóta" válaszolótól: nem kell bele tojás sem?
A "piskótás" vagyok :-))
Nem, nem kell bele tojás. Mivel a családban van tojásérzékeny, én magunknak is ezt sütöm tortalapnak, és nagyon fincsi. A joghurt (kefír) összetartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!