Ezzel valóban elkényeztettem?
Szerintem nem kapattad el, egyszerűen "csak" szereted és szeretsz vele foglalkozni. Azért persze nem árt rendszert kialakítani, erre a babáknak nagy szükségük van. Így ő is megtanul alkalmazkodni és neked is jobb ha nem össze-vissza napod, hanem be tudod osztani az idődet. További jó babázást!
2012. okt. 29. 18:30
2/10 A kérdező kommentje:
Van olyan ismerősöm, aki maga alakított ki neki egy rendszert, ami 2 óránkénti lefekvésből és hangos vezény szavakból áll. Ha a kicsinek nem tetszik, kap ilyen " mutató pofont"...mondván h az anyja irányít nem a kis baba... én nem tudnám ezt tenni.
Nagyon jól csinálod. Attól még van napirendetek, tehát nem össze-vissza eszik vagy ilyesmi. Én is így csináltam, ha nyűgi volt én pl. cicit adtam neki ha már semmi nem vált be. Ettől még nem lett elkényeztetve a kisfiam.
2012. okt. 29. 18:40
Szerintem sem kapattad el, de rendszer azért legyen a napjaitokban,mert később bajok lehetnek.
2012. okt. 29. 18:40
5/10 A kérdező kommentje:
Ami biztos most az a reggeli kelés 7 : 15 kor van, és az esti fürdetés fél 7 és 7 óra között van. Ez kevés?
Kérdező szerintem kevés igen. Kelne még dél körül egy fix alvást kialakítani. Meg is mondom miért. Nem tudom mik a terveid, de ha bölcsi vagy az ovi akkor ott gondok lesznek ha a gyerkőv nem szokja meg a déli alvást. Nem írtad ugan de a fíx fürdésből következtetek arra, hogy a lefekvés is fix erre is oda kell figyelni. Nálunk van napi rend és ezt közösen!!! alakítottuk ki. Voltak dolgok amikből nem illetve nem is áéll szándékomba engedni. Ilyen a déli alvás és az esti alvás. Ebből következik az előtte lévő evések is kötöttek. De a többi részét, hogy mit játszunk mit csinálunk már a lányom választja ki és azt csináljuk. Nem lehet mindig mindent a gyerekre ráhagyni.
2012. okt. 29. 19:24
7/10 A kérdező kommentje:
Általában 11 körül szokott aludni de ezt is ő "kéri". Esti alvás nagyjából 9 óra körül van. És hogyan tudnék neki én kialakítani rendszert? De még sem ilyen drasztikusan, hogy akkor most aludni fogsz és beteszlek a kiságyba és otthagylak...vagy enni fogsz és ha kihányod is egyél. ?
Szerintem, ha napi 5-ször eszik, akkor érdemes, egy kb. időpontot kialakítani. Nálunk hajnali kelésnél reggeli, 9 körül tízórai, dél körül ebéd, 4 körül uzsonna, 7 órás fürdés után vacsora van. Ennyi idő alatt megéhezik annyira, hogy nem hányja ki, de nem is hal éhen közben. Próbáld ki, szépen be fog állni.
2012. okt. 29. 19:51
Szia! Elottem mar leirtak,h jo dolog ha igy gondoskodsz a babadrol :) sztem nem kenyeszteted el,ha majd jon megy,nem lesz "ideje" sem anyu olebe kereckedni es akkor meg bannad ha keveset foglalkiznal vele. 2.kerdes. Bar az en fiam 3 honapos,de azert leirom h en h alakitottam ki a rendszert. A reggeli kelest o csinalta,7kor ebred. 8kor reggelizik,utana 11-12 kozott. amint megebedelt,mar megyunk is a szobaba,hasra fektetem,cirogatom es 5 perc mulva alszunk (nekem is jol esik vele szunyalni). ez kb 2-3 hete megy,de par nap alatt beleszokott. elso 2 napban is ugyanigy bevittem aludni a nagy agyra,csak akkor kb fel orahossza volt mire elaltattam,de nem vettem fel az agyrol meg veletlenul sem,de sirni sem hagyjtam. addig gagyarasztam mig cumizva elaludt. par nap mulva raalt h 11-12 kozott csicsika. rogton ebed utan. mostanaban olyan jo alvo h felkel 3kor enni,majd visszaalszik+1orahosszara. esti furcsire meg nekem is megoldast kell talalnom,mert kezd raallni szepen lassan a 4 orankenti evesre es par nap es felborul a 7kor valo furdes. tehat meg nem allt ra,csak szepen lassan toligatja ki az idot.. eddig meg nincs baj,csak nem jo az a megoldas amit most csinalok. mert ugy csinalim,h ma pl 6kor megehezett,60 ml-t hagytam enni,igy birta meg 1 orat es furcsi utan kapott meg 90 ml-t. nem sirt,semmi baja sem volt,de ez igy akkor sem jo. de remelem h par nap es vegleg kitolja 4 orankentra az evest.
2012. okt. 29. 20:03
Szia!
Mivel azt írtad, hogy 11 körül igényli a kicsi 11 felé az alvást akkor én úgy kezdeném, hogy mimnél jobban tolnám 11 felé ki az ebédet és utána tenném le aludni.
Ha megvan, hogy 8 kor eszik akkor kínáld meg 10 körül valami kis könnyű étellel és dél körül legyen az evésed. Mi játékkal ütöttük el az időt és gyönyörűen átállt a lányom. Igaz pancsi után csak félhomály volt és már kicsinek is a 8 órát lőttük be, hogy akkor szeretném majd később lefektetni. Pár hónapig felkelt éjszaka éjfél és hajnal egy között akkor szopi volt és reggelig aludt fél 7 hét körülig.
Szép dolog, hogy most azt mondod, hogy nem kell napi rend, de ha bölcsis lesz vagy ovis akkor fogsz megőrülni, hogy mit is csinálj vele főleg az elején. Minnél később vezeted be annál nagyobb ellenállás lesz a gyerek részéről. Igen ha ilyenkor sír egy kicsit akkor is erősnek kell maradni mert most "csak egy félóráról beszélünk. Én azt vallom és az a tapasztalatom, hogy igen is a gyereknek kell lennie fíx időpontoknak a napban amikor is én mondom meg, hogy mi következik. A gyerek magától nem fog a mi napirendünkhöz "alkalmazkodni" nekünk kell ezt is megtanítani.Most ne úgy képzeld el, hogy a lányomat ébresztem mondjuk reggel. Nem ő akkor ekll amikor akar a délután alvásnál volt, hogy kicsinek igen is ébresztettem mert képes lett volna kialudni magát délután és éjszaka nem aludni.Lányom kiegyensúlyozott de van napirendünk és van amiben teljesen ő dönt.
2012. okt. 30. 10:45
Kapcsolódó kérdések: