Akinek később kezdett kúszni-mászni-forogni-ülni a baba mikor tette?
èn nem vagyok ösanya, de azért hasizombol egy gyerek sem tud felülni ennyi idösen. az lehet hogy felhúzza magát ha valamivel seítünk neki, vagy megfogja a rácsot, de ez nem ugyan az.
szóval átlagosan 4 hósan kezdenek fordulni a babák hátról hasra, majd 5 hósan hasról hátra. 7 hósan kúsznak, 8 hósan térdelnek, ülnek és másznak. 9 hósan állnak fel, és 13 hósan egyedül járnak.
persze ez változhat 1-2 hónap eltérés simán van.
a 6 hós státuszon egy irányba már kell fordulni. ülni pedig az 1 éves státuszon kell. kapaszkodás nélkül járni meg a 2 évesen kell nekik.
Èn soha nem segítettem a lányomnak, de adtam neki teret, így mindent pont átlagosan csinált. második lányomban iszonyat erö van, de keveset teszem földre, mert a nagylányom már esett rá, és félek hogy ráesik. viszont ha hason van simán felnyomja a popóját és elöre löki magát. 4 hónapos lesz. na persze ezt nem tudatból teszi csak eröböl.
a mozgás fejlödés agyból történik. nem az erö számít, hanem az hogy az agy érette már a mozdulatra. ha az agy késsz rá akkor általában egyik pillanatról másikra megtesznek egy egy új mozdulatot.
én amondó vagyok a legjobb ha a gyereket a földre letesszük és egy kelj fel jancsit teszünk mellé ami ösztönzi mindenre.
Nagyobb lányom: forgás 6,5 hónaposan
kúszás 7 hónaposan
mászás 8 hónaposan
felül 10 hónaposan
feláll 8 hónaposan
önállóan jár 12 hónaposan
kicsit merev volt, masszírozni kellett, és beindult.
A kisebb lányom: forgás 7 hónaposan
kúszás 8 hónaposan
mászás 11 hónaposan
felül 10 hónaposan
feláll 10,5 hónaposan
Most 13 hónapos, kapaszkodva jár. Hypoton az izomzata.
Miért ne ülhetne fel hasizomból!
Múltkor a tanácsadáson egy 8 hónapos kislány, totál egyedül, hasizomból felült!
Egyébként mi is "késésben" vagyunk! 10 hónapos múlt és még csak most kezdett felülni, ill. felnyomni magát mászásba. Voltunk dokinál, semmi baja!
Az enyém is hasizomból ült fel 9 hónaposan...
Az enyém 9 hónaposan kezdett kúszni, mászni, felülni, felállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!