Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinaljak ha annyira...

Mit csinaljak ha annyira hisztizik hogy lila es nem vesz levegot?

Figyelt kérdés
Sziasztok!5 hetes a kisfiam es hasfajos,de megtudom kulonboztetni ha faj neki vagy csak hisztizik.neha annyira sir konnyek nelkul h majdnem meg fullad.Annyira megijedek ilyenkor az arcat szoktam fujni de mar nem lepodik meg annyira az arc fujastol.Azt mondjak h nagyon elrontottam mert allandoan kezben van de nem tudok vele mit csinalni uvolt mindig,mostmar akkor is ha kezben van.Ritkan olyan aranyosan el nezelodik de nem tart sokaig.Mit csinaljak?Mar kezdek ki lenni ettol h mindig sir annyira rossz a szivem szakad meg,persze h felveszem elso babam tapasztalatlan vagyok,es nem akarom h szenvedjen.
2012. okt. 25. 18:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
17%
jaaajj :) mintha magamat olvasnam :) az enyem igaz h mar 2 es fel honapos,de ugyanigy uvolt... nalunk elmult 2 honapos korara a hasfajas, azota hiszti van. nekem nem tudja senki beadagolni h nem hiszti,mert en latom h mit csinal. szenzacios...leteszem,egybol uvolt...ha kozeledek,nezi a kezem es mar mosolyog is,ha tavolodok megint sir, aztan nevet es sir kozben,ha ottvagyok addig huncutkodik es kereckedik mig ki nem veszem. mki aztmondta,h felszoktattam,de igyis van. mar nagyon tudatosan szorakozik velem es az apjaval is de nem lehet sirni hagyjni,mert ugy uvolt h nem vesz levegot. mostanra jottem ra,h hason nem uvolt olyan nagy erobol,igy bar eleg szomoru h ezt kell tegyem,de neha otthagyom sirni,ugyanis o az az extra siros fajta,akinek mar az sem jo,ha ulok vele,vinni kell reggeltol estig h jol erezze magat. csak mutottek a csipom,igy allokepessegem 0, szal kb 5 percet tudok vele maszkalni... de persze nem jo neki,max meg annyi ha ul...de ugye nem ultethetem,a hordozo meg "unalmas"mar neki :( lenyegeben nem is a kerdesedre valaszolok itt...szal... sztem igenis tudja a babad h mindig felvan veve,ha 5 hetes ha nem... okos baba,szeretne kezben lenni gondolom. viszont "leszoktatni" nem hinnem h most tudod,igy sztem add meg neki amit szeretne,vagy tedd hasra, a fejemelgetesbe elfarad es megnyugszik(legalabbis az enyem ilyen). amugy en nem ontenek le meg egy 5 honapos babat sem...
2012. okt. 25. 20:14
 12/21 anonim ***** válasza:
64%
Jezus milyen szulok vannak. hat az a kicsi nem hogy helyrejojjon hanem ketsegbe esne a hideg viztol! ahelyett hogy megnyugtatna dallal vagy barmi csendes dologgal,meg jobban ra ijesztene. egyszer lattam a keresztlanyommal is ezt csinalta az anyukaja de o mar 4 eves,es annyit segitett neki a viz hogy megjobban orditott amig hanyni kezdett. okos otlet.
2012. okt. 25. 20:24
 13/21 anonim ***** válasza:
Ahogy az elöttem lévök is írták egy ilyen idös baab nem hisztizik. Szerintem begörcsöl erösen amikor lilul a feje. Én balga 7 hetesen adtam neki teát olyat amit 3 hónapos kortól szabad. Éjjelre úgy össze kapta a görcs hogy csak ordított ordított erre bejött az apja és elvette megfordította kislányunkat fejjel lefelé 1 mp-re a babánk elhallgatot. Biztosan megmozdultak a kis belei vagy kitudja. Szörnyü az ha csak sír és te nemtod megnyugtatni :( kitartást.
2012. okt. 25. 21:48
 14/21 anonim ***** válasza:
76%

Azért gondoljatok bele a két hónapos pláne az 5 hetes baba nem rég egy biztonságos heylen volt. Most meg egy zajos hideg világba. Nem hinném, hogy egy két hónapos is így manipulálná a szüleit. Az én lányom is rengetegett volt kézbe az elejétől fogva ennek az lett a következménye, hogy már két hetes korban végig aludta az éjszakát. Viszont tény mind a mai napig ha sír oda megyek hozzá még ha hisztiről is van szó és megnézem mi lehet a baj. Ha hiszti akkor mondom neki, hogy ezzel most anya nem törődik és elmondom neki, hogy hagyja abba. Igaz a lányom már két éves de kicsinek is mindig meggyőződtem enm e lázas nincs e tele a pelus ruha nem e szorítja stb.

Én ezt csinálnám. Váltig állítom, ha 5 hetes baba ellilul ha sír akkor baj van. Ha csak olyan vesgyél fel mert unatkozom féle sírás az egyáltalán nem ilyen akkor nagy szünetek vannak a sírások. Ez a fajta sírás amit itt a kérdező leírt minden félképpen valami problémára utal szerintem így látatlanba.

2012. okt. 26. 07:54
 15/21 anonim ***** válasza:
39%

Egy ennyi idős babának nem csak az a problémája, hogy éhes, szomjas, fázik. vagy épp tele a pelus. Sőt, ez utóbbi egyáltalán nem is zavarja. Egy fél év alatti babának az anyai ölelés, a testközelség éppen olyan fontos igénye, mint a tele pocak és a megfelelő hőmérséklet! Van, amelyik jobban igényli, van, amelyik kevésbé, de valamennyire mindegyikük. Ez nem úgy működik, hogy 9 hónapig egy meleg, biztonságos helyen volt, ahol tompák voltak a fények, a hangok, és egész nap anyukája szívverését hallgatta, aztán ha megszületik, egyből jól fogja érezni magát tök egyedül a kiságyban, hangos zajok és éles fények mellett! Gondoljatok már bele egy kicsit, légyszí...

Már többször leírtam, de talán tudok vele segíteni a tapasztalatlan anyukáknak: nekem két gyerekem van. Az elsővel én is elkövettem azt a hibát, hogy meg akartam hamar nevelni, nem akartam ölbe kapatni, tanulja csak meg, hogy ne hisztizzen. Most 2,5 éves, pár hónappal ezelőttig vécére sem tudtam nélküle elmenni, mert ordított, egész nap csak nyűglődött valamiért, és a mai napig nem alszik el egyedül. Zokog, ha kimegyek a szobából.

A második most 6 hónapos, őt igény szerint szoptatom, éjjel is, hordozom, ha szeretné, az első hetekben egész nap rajtam lógott. Az eredmény pedig egy ritka kiegyensúlyozott, nyugodt baba, aki akár egy órát is eljátszik egyedül, és az éhséget és a fáradtságot leszámítva soha nem sír. Pedig kaptam érte hideget-meleget, hogy el fogom rontani. Pedig ő biztonságban érzi magát, ellentétben szegény nagyobbikommal.

2012. okt. 26. 08:13
 16/21 anonim ***** válasza:

Úristen szegény baba.

Te komolyan azt gondolod, hogy az a kis ártatlan 5 hetes ösztönlény hisztizik, manipulál téged? Csak a közelségedre vágyik, mert nem tud olyan gyorsan adaptálódni a külvilághoz, ahogyan te azt szeretnéd. Most az a dolgod, hogy dajkáld, babusgasd minél többet, ha máshogy nem megy, hát aludj vele.

Elképesztő, hogy miket olvasok itt, vízzel leönteni, üvölteni hagyni... Bizonyos embereknek nem kéne hagyni, hogy gyereket vállaljanak...

2012. okt. 27. 02:32
 17/21 A kérdező kommentje:
Mindig babusgatom,enekelek,beszelek neki,van amikor jo is egy darabig elvan.de van olyan nap h nagyon keves ideig van el mert allandoan sir es mindent megteszek erte,folyamatossan kezben van eppen a kozelseg miatt.En is olvastam h ilyen idos baba nem hisztizik,de az amikor setalok vele a karomban a hazba korbe korbe es egy pillanatra megalok uvolt ahogy tovabb setalok abba marad a siras:-)na akkor ez mi ha nem hiszti?Ma pl.nagyon jo kisfiu ma nem sirt sokat:)De attol a sirastol nagyon tartok amikor nem vesz levegot.Amugy orvoshoz akartam vinni de a vedono azt mondta h nem kell.
2012. okt. 27. 17:25
 18/21 anonim ***** válasza:

"de az amikor setalok vele a karomban a hazba korbe korbe es egy pillanatra megalok uvolt ahogy tovabb setalok abba marad a siras:-)na akkor ez mi ha nem hiszti?"

Mint írtam egy ilyen pici babának szüksége van a testközelségre, ezért sír, amikor nem kapja meg amire szüksége van. Azért szereti, amikor sétálsz vele, mert a ringatózás a méhen belüli állapotra emlékezteti, és ez megnyugtatja. Nevezheted ezt hisztinek, de attól még nem az, hanem normális szükséglete egy babának. Persze leszoktathatod erről az igényéről, egy idő után majd be is törik. Az más kérdés, hogy ennek az lesz a következménye, hogy megtanulja, hogy hiába próbál jelezni, nem foglalkoznak vele, aztán majd nem kell csodálkozni, ha szorongó, bizalomhiányos felnőtt lesz belőle.

2012. okt. 27. 18:32
 19/21 anonim ***** válasza:
Mert olyankor talán rád vágyik. Viszont amikor lilul a babád feje azt nem mondanám hisztinek. Ott tuti van gond. Ha te úgy érzed, hogy az orvos jobban megnyugtatna akkor vidd le az orvoshoz. Tapasztalat. A védőnők sok hülyeséget tudnak összehordani.
2012. okt. 29. 17:02
 20/21 anonim ***** válasza:
56%
Tanuld meg,h ezen az oldalon csak a szuperanyaknak van igazuk!!!! Ha te maskepp neveled a gyereked mint ok,akkor szar vagy! Ugyh javaslom meg veletlenul se hallgass az osztoneidre,mert itt mki mas jobban tudja h milyen a TE babad!
2012. okt. 29. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!