Mit csinaljak ha annyira hisztizik hogy lila es nem vesz levegot?
5 hetes baba nem hisztizik. Az majd csak 7-8 hónapos körül kezdődik. Azért sír, mert valami problémája van (fázik, melege van, tele a pelenka, éhes, szomjas vagy csak egy kis anyai ölelésre vágyik). 5 hetesen még nem gond, ha állandóan kézben van. Csak 3 hónapos koruk körül kezdik el felfogni, hogy tudják manipulálni a szülőket.
Babusgasd sokat és tedd cicire, amikor csak szeretné.
Így van, ennyi idős baba még nem hisztizik. Picit masszírozd meg a pocakját, öltöztesd át, lehet hogy csak szúrja valamelyik címke.
Vagy lehet hogy álmos, és nem tud aludni, fogd a kezedbe, és dúdolj neki.
Szépen sorban zárd ki az okokat, ami miatt sírhat, és az egyik tuti hogy bejön. Ez sajnos egy ilyen játék. Ismerős amit átéltek, kisfiam is nagyon sírós volt, kicsit érzékeny típus.
Hát nem tudom, én az 1 éves fiamat sem önteném le....
Egyébként így van, ilyenkor nem hisztizik a baba, valami zavarja, fáj neki, éhes, szomjas, tele pelus, fázik vagy melege van stb. Nem tudod elrontani ezzel, tudom hogy sokan ezt mondják, dehát gondolj bele 5 héttel ezelőtt ő egy meleg sötét csendes helyen volt, ahol állandó hőmérséklet vette körül, és egyfolytában veled volt. Ehhez képest a kinti világ zajos, fényes, nincs állandó hőmérséklet és veled sem tud mindig lenni :( Szeretgesd annyit amennyit csak tudod! Nem fogod ezzel elrontani! (nekem is amúgy ezt mondták, de nem lett igazuk.... olyan szépen eljátszik egyedül)
1 éves kisfiú anyukája
Nekem a védőnőm megmutatta, hogyan kel a hasát masszírozni, ami segíti az emésztését, meg a pukit is kijönni, illetve használtunk biogaia cseppet, 1 üveggel, és utána helyrejött.
Ha lilára sírja a fejét, akkor hidd el, hogy nagyon nem oké valami!
Vidd el a gyerekorvoshoz, ha nem bírsz vele mit csinálni!
Jobbulást,és kitartást
Nekem egyszer csinálta a kisfiam, mikor 5-6 hetes volt. Azt hittem elájulok úgy megijedtem, főleg, hogy nem volt hasfájós se, így alig volt olyan alkalom mikor sírdogált volna. Nem igazán voltunk edzésben! ;)
Én is nagyon enyhén ráfújtam az arcára, de mikor csak egyre jobban vörösödött akkor finoman, úgy, hogy stabilan tartottam a kezemben hanyatt, a kis fejét is biztosan fogtam, jobbra-balra, előre-hátra mozgattam. Tehát, nem ráztam! (mielőtt félre érti valaki), csak több irányba mozgattam. Akkor kizökkent. Azóta sem fordult elő, szerencsére a kis tesó sem produkálta még ezt, de akkor rettenetesen megijesztett a kis betyár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!