15 hónapos kötelező oltás tényleg rosszabb, ha beadatjuk, mint ha nem?
Figyelt kérdés
A 15 hónapos kötelező, kanyaró-mumpsz-rubeola oltásról (M-M-RVAXPRO) úgy tudom, hogy nem ad olyan védettséget, mint ha a betegséggel találkozik a gyerek, és lehetnek durva szövődményei, mint pl. autizmus. Ha így áll a dolog miért kötelező? (Tudom, hogy a WHO nyomja, hogy föl kell számolni a betegséget, ezért oltanak) Meg lehet-e úszni a védőoltást, vagy inkább ne? (ÁNTSZ megbüntet, vasba ver, falhoz állít, gyerek süket lesz, fogyatékos lesz, stb....) Érveket szeretnék gyűjteni mellette és ellene (az összeesküvés elméletekre - pro vagy kontra - nem vagyok kíváncsi). Köszi.2012. okt. 24. 09:58
11/18 anonim válasza:
2. vagyok, én nem vagyok híve egy csomó oltásnak pl az influenza,H1n1 oltás stb teljesen feleslegesek és csak jól megbetegszik tőlük az ember, a bárányhimlő oltásnál is az a véleményem,hogy a gyerek jobb ha túl esik rajta még gyerekként,mert felnőttként rosszabb,és oltással vagy anélkül elkaphatja akkor meg minek.De azért van néhány oltás amit nem hagyok ki,mert nem szeretnék kockáztatni.
12/18 A kérdező kommentje:
Mivel a himlő elleni oltás kötelező, így nem nagyon van,aki nem kapja el. Egyébként nekem is pont az jutott eszembe, mait valaki előző írt, hogy mivel mindenkit oltanak a betegség ellen, a gyereknek nincs kitől elkapnia a nyavalyát, így nem is lehet védett, de majd ha nagyobb lesz, akkor meg már súlyosabb szövődményei is lehetnek. Pl. ezért is adatnám be a védőoltást, mert ilyen környezetben ez a legjobb döntés szerintem. Én is tudok olyan adatokról, hogy ilyen meg olyan beteg lett a gyerek az oltástól, de nincs olyan gyógyszer a világon, aminek ne lenne mellékhatása (még a homeopátiásoknak is van), és ne lenne rá esély, hogy pont az én gyerekem kapja meg azt a mellékhatást. De ettől függetlenül én is oltás párti vagysok, hogy a kötelező oltásokat be kell adni, én beadattam a Prevenart és a Mennigococcus ellenit is, mert szerintem ez is fontos. De ha nem muszáj más oltást nem adatok be, mert agyon terhelni mindenféle anyaggal a szervezetet nem biztos, hogy jó ötlet. Amúgy eg az influenza oltással kapcsolatban ellenpélda az egyik előzőre, hogy én világéletemben beteg voltam minden télen. Megfáztam novemberben és nem is nagyon gyógyultam meg februárig. Aztán mikor bekerültem az új munkahelyemre ott kötelező volt az influenza elleni oltás. Engem is beoltottak, egész télen semmi bajom sem volt. Még egy kis nátha se, semmi. Úgyhogy szerintem ez is emberfüggő, hogy kinek hogy reagál a szervezete egy-egy oltásra.
2012. okt. 24. 13:28
13/18 A kérdező kommentje:
"Mivel a himlő elleni oltás kötelező, így nem nagyon van,aki nem kapja el." javítok: nem nagyon van, aki elkapja
2012. okt. 24. 13:29
14/18 anonim válasza:
Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval.
Mi több, engem nagyon-nagyon megnyugtat, hogy már a kórházban megkapják a kicsik a BCG-t. Sajnos a mi környékünkön rengeteg a lepukkant és a hajléktalan alak. Bele se merek gondolni, mi mindent hordozhatnak ezek a tbc-n kívül is. Azt meg ugye sose tudhatod, hogy akikkel majd egy közösségbe kerül a gyermeked, milyen környezetben él, esetleg merre vezet az útja nap mint nap.
Az oltásoknak a mellékhatásai / szövődményei pedig statisztikailag sztem sehol sincsenek az erőszakos bűncselekmények és a közlekedési balesetek okozta halál / maradandó károsodás valószínűségéhez képest.
16/18 anonim válasza:
Első vagyok. Igen rosszul fogalmaztam, tudom hogy az autizmust nem elkapni lehet. Utólag láttam, de nem gondoltam hogy valaki beleköt, gondoltam értitek mire gondoltam.
17/18 anonim válasza:
15. Bocs, de én jobban hiszek az eü dolgozó családtagoknak. A köpet és köpködés kérdése... Jártál te már pl Bp belvárosàban? A kép önmagáèrt beszél.
18/18 A kérdező kommentje:
Hozzátenném , hogy nem a BCG-t kérdőjelezték meg körülöttem, hanem a kanyaró-mumpsz-rubeolát. És én is azt mondom, hogy kell a BCG (is), mert a tüdőbaj igenis létező betegség, csak azért nincs már évek óta járványban, mert oltanak. Hasonló a véleményem sok más betegségről (DiPerTe oltás, stb.).
2012. okt. 24. 22:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!