Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek jogosan háborodik...

Szerintetek jogosan háborodik fel az a közeli rokon, akit nem engedtem a 8 hós babám közelébe, mert náthás volt és csúnyán is köhögött?

Figyelt kérdés
Nem igazán érdekel, hogy megsértődött, mert nekem a babám az első és a legfontosabb, de érdekel, hogy más hogyan reagál.
2012. okt. 24. 07:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

8dik válaszoló. Én nem azt mondtam, hogy betegnek kell lennie a babának. Viszont ha betegen beengedte a lakásba a rokonát akkor gyakorlatilag már tök mindegy, hogy az ember megengedi e, hogy közelebb menjen a gyerekhez a rokon.

Mert ezek a hülye bacik nem ismerik az ajtó fogalmát. Magyarán ha van egy lakás a nappaliba hiába ül le ha a gyerek meg a mellette lévő szobában van. Ráadásul, ha az anyuka kontaktba lépet a beteg emberrel akkor megint ugyan az a helyzet, hogy ezek a hülye bacik nem ismerik a határt. Azaz nem fognak az anyukáról lemászni a gyerek szoba előtt, hogy ne fertőzzék meg a kicsit. Viszont, ha előzetes telefon beszélgetés kapcsán mondta le akkor jogos volt, hogy megkérte, hogy ne menjen. A másik azt írták, hogy a beteg lenne a párja(az egyik kérdező mondta) ő nem engedné oda a párját a gyerekhez. Kérdem én amikor látja az ember, hogy az apjához akar menni a gyerek akkor mit lép. A másik amikor ő lesz beteg akkor hogy a fenébe fogja ellátni a gyereket. Mert a logika alapján akkor ő sem mehetne be a gyerekhez. Ráadásul ha szopik még a gyermek akkor az anyától kapott antitestek meg is védik. Viszont egy megfázást kint az utcán is megkaphat a gyermek. Sajnos nem lehet mindent kivédeni de az életet élni kell. Attól, hogy van az embernek egy gyermeke még el kell menni az embernek bevásárolni és ügyeket is intézni. Így ráadásul úgy hogy egyedül vagyok itthon a lányommal nem tudom azt megcsinálni, hogy totál ellegyek szeparálva és ebben a náthás időszakban nem menjek el. Viszont mivel a párom is dolgozik és emberek között van így nagy sanszal hazahozhat akkor bacikat. Akkor most ezen logika alapján ne menjek a gyerek közelébe, nehogy megbetegedjen? Mert ami számodra nem okoz nagyobb gondot az még a babánál igen.

2012. okt. 24. 10:09
 12/22 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok és teljesen egyetértek az utolsóval.
2012. okt. 24. 10:13
 13/22 A kérdező kommentje:

Már nem először jártam úgy, hogy feltettem egy kérdést, egy válaszoló írt vmit, pl, hogy beengedtem az ajtón, akkor már mindegy. S utána úgy veszik, mint ha azt írtam volna, hogy tényleg eljöttek.

De hol írtam ilyet?

Én egy konkrét esetet írtam le és erről kértem a véleményt, de birom, hogy mindig elbóklásznak a hozzászólok :-D

de mindenkinek köszönöm a véleményét

2012. okt. 24. 10:17
 14/22 A kérdező kommentje:

Természetesen apát nem küldtük el itthonról, mikor beteg volt. Nem puszilgatta és apa sokat pihent a hálóba és a gyereket nem vittük be oda.

Én is voltam náthás, én felvettem egy maszkot, mert nem szerettem volna, hogy alig élek és még őt is kelljen pesztrálni, ha beteg lesz.

Szerintem más azért, ha a szülő beteg, mint egy kiváncsiskodó, unatkozó rokon.

Az, hogy vki nem viszi beteg ember közelébe a gyereket, nem azt jelenti, hogy a széltől is óvja.

Én pl 6 hós kora óta nem is sterilizálok, nem szólok, ha a játékait fogdossák, vagy ha vki gyökér eljön hozzánk és nem mos kezet. Járunk közösségbe, összetapicskol mindent a babám, nem rohanok utána steril ronggyal. De eközött és a direkte beteghez viszem oda között van különbség.

S az se mindegy, hogy 2 ajtóval arébb van a beteg (pl kiszellőztetsz utána) vagy egy szobába vannak, úgy hogy ott köhög mellette.

2012. okt. 24. 10:26
 15/22 anonim ***** válasza:

Kérdező! A kérdésedből ez nem derül ki, hogy nem engedted be. Viszont ha beengedted akkor mondom már teljesen mindegy.

Ha előre megbeszéltétek, hogy ne jöjjön akkor természetesen az ő dolga, hogy megsértődik azon, hogy nem jöhetett. Viszont ha beengedted volna akkor már mindegy de akkor beleképzeltem volna magam mondjuk a párom szülei helyzetébe, hogy eljönnek 200km-ert azért, hogy lássák az unokát de azért mert beteg nem engedném be a lakásba és nem engedném a közelükbe. Persze a családdal erről szoktunk beszélni és szerencsére az én rokonaim megértik, hogy betegen nem jönnek. Csak a logikával nem értek teljesen egyet. Mert mondom ha beteg leszel akokr te ki fogja ellátni a csemetét. meg mondom ügyet intézni bevásárolni gyerekkel együtt is kell. Ennyire nem lehet óvni. Ráadásul Pesten élünk felszállunk a BKV-ra mivel nincs kocsink és ugyan ott vagyunk, hogy ott megkaphatja a lányom a betegségeket. Mindent nem tudunk kivédeni sajnos.

2012. okt. 24. 10:28
 16/22 anonim ***** válasza:
Mondom ezek a hülye bacik nem ismerik az ajtó fogalmát, és azt sem ismerik, hogy rólad lemásszon, ha bemész hozzá és ellátod. Most ha te ott voltál párod is ott van akkor totál természetes, hogy ezeket a baci forrásokat átadjátok egymásnak. Mondom ha már ott van és beengedted a lakásba akkor fura, ha meg telefonon kérted meg, hogy ne jöjjön akkor meg vessen magára, hogy megsértődött.
2012. okt. 24. 10:34
 17/22 anonim ***** válasza:

Ja és ami lemaradt én sem viszem beteg emberek közé de vannak helyzetek, amikor nem lehet kivédeni a betegséget. Őszintén nem tudom mire gondolsz, hogy van különbség ha egy "rokon" vagy egy szülő beteg. Szerintem nincs különbség. Mert tőletek ugyan úgy megkaphatja a náthát.

Viszont én szerintem nálad más a probléma nem csak az, hogy beteg volt a vendég talán nem vagy vele olyan jó viszonyba és ezért éled meg ezt másként.

2012. okt. 24. 10:38
 18/22 A kérdező kommentje:

na akkor elmondom, hogy mindeki nyudogtan aludjon :-)

10 km-ről beszélnünk, igaz hogy általában havonta látják a picit, de ez nem szentírás. Mi picit messzebb lakunk, de lehet jönni hozzánk.

Telefonon mondtam, hogy talán neki nem kéne jönni. Inkább finoman próbáltam kérni, de nem igazán hatott. Lehet bizonytalan voltam, de nem akartam megbántani se.

Szóval 2 ajtó választott el minket egy rövid időre (majd sérődés és elviharzás), de én még mindig azt mondom, hogy inkább 2 ajtó, mint a közvetlen kontaktus.

2012. okt. 24. 10:46
 19/22 A kérdező kommentje:

Az a különbség a szülő és a rokon között, hogy a szülő együtt él, lakik a gyerekkel. A rokon meg jön látógatóba, ha nem most, akkor majd jön legközelebb. Nem 200 kmről beszélünk.

Szerintem az ember egy pici babát mindig helyezzen előtérbe és ne a saját önös érdekét nézze.

S most ne keverjük bele a bkv-t, a közösségbe menetelt. Mert most itt nem arról volt szó.

2012. okt. 24. 10:56
 20/22 anonim ***** válasza:
Nézd ha telefonon beszéltettek erről akkor én be sem engedtem volna. Viszont a közösség ha nem most akkor 2-3 év múlva szóba fog kerülni
2012. okt. 24. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!