Szerintetek jogosan háborodik fel az a közeli rokon, akit nem engedtem a 8 hós babám közelébe, mert náthás volt és csúnyán is köhögött?
nem jogos egyáltalán.
a családban van egy 1,5 éves kisfiú, amikor mentünk látogatni egyszer én is náthás voltam, nem volt vészes, de mégsem voltam makk egészséges. én nem mentem a pici közelébe akkor. nem hiányzott volna, hogy elkapja tőlem.
és ha megszületik a kislányom én sem fogok beteg embert (még az apukáját sem) a kicsim közelébe engedni. jól tetted. majd megnyugszik.
igen én is a túlaggodó anyuka lettem, de az a vicc, hogy a hátam mögött még ki is gúnyolnak ezért, meg azzal viccelnek egymás között, hogy vigyázz megfertőzlek
s a legszebb, hogy a testvérem családjáról van szó
de most miért legyen náthás a 8 hós gyerekem,miért kelljen este szegénykémnek arra éróbredni, hogy nem kap levegőt, mert teli az orra, miért érezze rosszul magát miért miért miért
jön a tél úgyis lesz náthás, de ne így
a nátha azért fertőző
Ha beengedted a lakásba akkor majdnem tök mindegy, hogy oda mehet e a babához vagy sem. Mert a levegőben a bacik szépen terjednek. Csak az a kérdés, ha te leszel beteg akkor hogy az ördögbe fogod ellátni a babádat? Akkor te sem fogsz oda menni? Másrészt ha te találkoztál azzal a beteg hozzátartozóval akkor te mint hordozó oda vihetted a babának és ugyan úgy elkaphatta. Akkor ezek szerint ti a náthás időszakban nem is mentek sehová? Mert kint az utcán is összeszedheti a babád.
Azért már egy 8 hónapos babának kell, hogy inger érje a szervezetét.
A hozzátartozó jogos e hogy betegen nem engedted oda és megsértődött, igaziból nem, de ha messziről jött akkor lehet azért tette. Neked igazad volt e. hogy nem engedted oda? Igen de a fen említett okok kapcsán majdnem tök mindegy, hogy bent volt e nála vagy sem, mert ugyan úgy elkapatta.
Igazad van. Ha megsértődik, úgy kell neki.
Az a baj, hogy én hiába szólok apósoméknak, mintha a falnak beszélnék. Após úgy tud rám nézni, mintha nem értené mit mondok, néz rám, mintha hülye lennék. A kezét is fogdozzák, a játékait is összetapogatják...
A múltkor tettem fel kérdést hasonló témában (a Kisfiam 7 hónapos), és szinte mindenkitől azt kaptam, hogy túlaggódom, nem lesz ellenálló a szervezete stb., mint amit az utolsó válaszoló is írt.
Mondjuk elég logikátlannak érzem ezeket a dolgokat a gyerekneveléssel kapcsolatban, ha olvasgatok az oldalon: a gyereket senki nem hagyja sírni, nem csap a fenekére, kezére senki, de betegnek kell lennie.
Csakhogy én azt mondom: az én gyerekem, amennyire tudom, szeretném megvédeni. Ha már nincs annyi esze egy felnőtt embernek magától, hogy náthásan ne menjen a Baba közelébe.
Nem nekik kell hallgatni, hogy szürcsög szegény és nem kap levegőt, meg ordít, ha az orrszívóval szívom az orrát.
Sógorom és a felesége nem semmi volt (nincs gyerekük). 6 napos volt a Baba, mondták hogy jönnének. Mondom nem kéne, mert a védőnő külön felhívta a figyelmemet, mikor hazajöttünk, hogy influenzajárvány van még mindig. De ők akkor is jöttek. Aztán azóta se voltak, pedig 20 perc sétára laknak...
Figyelj akkor ne engedd be egyátalán hozzátok,mert így nincs értelme,hogy beengeded a lakásba agyereket meg tiltod tőle.
Nem kell túlaggódni a dolgot,ha valaki kicsit náthás ne puszilgassa össze és ennyi ha nagyon beteg,nyilván nem megy látogatóba.Nem kell a széltől is óvni mert nem lesz erős immunrendszere.Jogosan háborodik fel,mert te beengedted betegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!