Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 és fél hónapos babám ehet...

4 és fél hónapos babám ehet már húslevesben főtt sárgarépát?

Figyelt kérdés
3 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást,gyümölcsökön kívül eszik tököt, céklát, répát. Tapasztalt anyukák kérlek írjatok!
2009. aug. 9. 09:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Ne foglalkozz, a sok 6 hóig csak anyatejet és akárhány éves korig csak tápszert adó anyukákkál. Én is a korai hozzátápi híve vagyok. És nyugodtan adhatsz belőle, minnél hamarabb megismeri az ízeket annál jobb. Én adnék neki az biztos. És adtam is a sajátomnak is.

2009. aug. 9. 22:01
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok a válaszokat, legalábbis nektek, akik a kérdésemre válaszoltatok. Kapott a lányom husilevesből répát, ízlett is neki :) Ja még csak annyit éppen a rádióban hallottam, hogy a mai gyerekeknél az allergia pont ebből fakad, mégpedig a túlzott nagy féltésből: hozzátáplálás, baktériumok stb. MÁr csak annyit tennék hozzá, hogy valószínűleg még több 100 v. több ezer ember hallgatta ugyanezt a rádióműsort, nem az én agyam szüleménye! Szép napot mindenkinek :)
2009. aug. 10. 07:28
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

szia,

mi 4 hosan kezdtuk a hozzataplalast, tapszere babam van, eloszor mindent natur adtam, fuszer nelkul (alam-repa-sutotok stb), aztan fokozatosan, pici so, majd petrezselyem, fokhagyma, aztan mar a husit is soztam picit. kb 7 hos kora ota kap a huslevesbol, de csak mert nem ette meg. egyebkent ha nem fuszerezed agyon, es sok-sok zoldseget teszel bele, hogy az adja az izt, nyugodtan adhatsz neki belole, sot krumplit is.

aki szerint meg 4 es fel hosan korai a hozzataplalas, inkabb O olvasson utana, a tapszeres babakat hany hotol ajanlatos hozzataplalni. de mindegy is kar a szoert, ugyis O a szuperanyu, aki mindent jobban tud, es aki meg 4 evesen is szoptatja majd a gyereket.

2009. aug. 10. 09:56
 14/23 anonim ***** válasza:
66%

Most már csupán az a kérdés, hogy miért tapasztalt anyukákat válaszait szerette volna látni a kérdező? Tapasztalt anyukák majd mindegyike azt írta, korai amit csinál. Persze, nyilván ők a hülyék. Jómagam is 4 gyerekkel rendelkezek, biztos hülyeségeket beszélek. Igencsak korai a 3-4 hónapos hozzátáplálás, tessék elolvasni a WHO ajánlásait, meg lehet hallgatni felelős szakembert is, akit nem fizettek le a bébiételgyártók. Ennyi. Minden további handabanda, hogy négy éves korig szoptatni, meg hasonlók, marhaság és sarkítás, nem erről van szó.

Ha a kérdező meg van róla győződve, hogy jól csinálja, mi a fenéért kérdez? Bólogatókat akar látni, hosszú tömött sorokban? Elárulom, nem fog. Ha már szült egy gyereket, vegye a fáradtságot, hogy utánanéz alapvető dolgoknak, hajlandó esetleg másokat is meghallgatni, nem abból kiindulni, hogy "gyerekkoromban én is ezt kaptam, mégis itt vagyok". gyerekkorunkban mi nem ezt a tömény sz@rt és műanyagot kaptuk, ami ma elárasztja az üzleteket. Nem mellesleg igen sok a tinédzser- illetve felnőttkorban létrejövő táplálékallergia - az okok ugye még nem nyilvánvalóak...

2009. aug. 11. 08:27
 15/23 A kérdező kommentje:
Még egy szuper anyuka!
2009. aug. 11. 09:14
 16/23 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak,és talán nem kéne gónyolódni.Nem arról van szó ki a szuper anyuka.de arról igen kinek szuper a stilusa.tényleg nem értem hogy akkor miért kérdeztél.már irtam neked,hogy én nem adtam és nem adnék a gyerekemnek a húsleve répájából.Még.De ha neked jobban tetszik az aki azt irja,hogy szard le az összes normális anyuka véleményét,mert bizony én is 3 hósan kezdtem a hozzátáplálást,akkor majd térjünk vissza akkor amikor ezek a gyerekek nagyobbak lesznek.ugyan kinek alergiás,esetleg ekcémás a babája,ne legyen azt kívánom,de a bölcs ember másokra is halgat,nem csak arra aki olyat ir ami tetszik neki.
2009. aug. 11. 09:34
 17/23 A kérdező kommentje:
Az a gond az egésszel, hogy ez nem arról szól amit kérdeztem. Elfogadom annak a véleményét aki azt mondja hogy nem, mint pl te is aki így leírtad. A gond azzal a részével van, hogy nem azt kérdeztem, hogy kinek mi a hozzátáplálásról a véleménye, hanem hogy adnátok vagy nem. Ez a kettő nem ugyanaz. A legérdekesebb része a dolognak, hogy orvosi tanácsra kezdtük a hozzátáplálást :) Na mind1, többet nem foglalkozok ezzel az biztos, úgyis mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Ki ezt osztja, ki azt, mindenkinek lelke rajta, a sárgarépás húslevesből eljutottak /nem én/ az ekcimás, allergiás gyerekekig. Na bummm... Szép napot és jó babázást nektek :)
2009. aug. 11. 09:43
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

"nem azt kérdeztem, hogy kinek mi a hozzátáplálásról a véleménye, hanem hogy adnátok vagy nem. Ez a kettő nem ugyanaz. "

De, kedves kérdező, a kettő ugyanaz. Ha nekem elutasító a véleményem, akkor nem adnék. De te csak azt hallod meg, aki adna és hevesen bólogat neked. Ezért érthetetlen, hogy minek kérdezel?

Tudom, nagy divat a sokáig és kizárólag szoptatás - és jó is! - mellesleg a sokáig szoptatók is hozzátáplálnak előbb-utóbb, de veszik a fáradtságot, hogy a kicsinek külön főzzenek. Az se normális, hogy most már kórusban kell utálni a 6 hónapig kizárólag szoptatókat.

3 hónaposan kicsit SOK az a fajta plusz kaja, amit a gyerekednek adsz, itt többeknek ez a véleménye. Természetesen te döntöd el, mit adsz a gyerekednek, de kérdezni teljesen fölösleges, ha a válaszokat szelektíven kezeled és a neked nem tetszőkre süket vagy. Nem mellékesen, ha az én három hónapos gyerekemnek a doktornőnk hozzátáplálást javasolna (ami hihetetlen), azonnal orvost váltanék.

2009. aug. 11. 16:03
 19/23 anonim ***** válasza:
53%

"mellesleg a sokáig szoptatók is hozzátáplálnak előbb-utóbb, de veszik a fáradtságot, hogy a kicsinek külön főzzenek. "

ne haragudj ezen teljesen kiakadtam!!!!

Szerinted csak az foz a gyerekenek, aki szoptatta?

Jezusom!

en nem tudtam szoptatni a fiam, csak 2 honapig, azt is potlassal, de kepzeld, en is veszem a fardtsagot, hogy fozzek neki 4 hos kora ota minden aldott nap.

es nem, tevedsz, nem iteljuk el, aki 6 hoig csak szoptat, bar en is megtehettem volna, de a tapszeres babakat koztudottan 4 honapos kortol erdemes hozzataplalni.(pontosan azert mert a tapszer azert megsem egyenlo az anyatejjel)

egyebkent meg mindenki a legjobbat szeretne a gyermekenek, nem hiszem, hogy a kerdezo meg akarja mergezni a babajat egy huslevesben fott, egy szal sargarepaval.

nevetseges ez a vita a hozzataplalas korul, el kene fogadni mas nezeteit is, ugyanis 50 eve is azt hittek az a jo, ahogy akkor csinaltak, 50 ev mulva majd nagymamak leszunk, es az unokank jol kirohogi a mai nezeteket.

2009. aug. 11. 18:44
 20/23 anonim ***** válasza:
50%

1. A kérdező nem 4, hanem 3 hónapos kortól táplált hozzá.

2. Még ha el is kezdi 4 hónaposan a hozzátáplálást, a gyerek fél hónap alatt akkor sem eszik ennyi félét, pláne nem a családnak főzött húsleves zöldségét.

3. És végül: Nem, a tápszeres babákat sem kötelező 4 hónapos kortól hozzátáplálni, csupán a bébiételgyártók szerint.

2009. aug. 11. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!