4 és fél hónapos babám ehet már húslevesben főtt sárgarépát?
Szia!
Ne foglalkozz, a sok 6 hóig csak anyatejet és akárhány éves korig csak tápszert adó anyukákkál. Én is a korai hozzátápi híve vagyok. És nyugodtan adhatsz belőle, minnél hamarabb megismeri az ízeket annál jobb. Én adnék neki az biztos. És adtam is a sajátomnak is.
szia,
mi 4 hosan kezdtuk a hozzataplalast, tapszere babam van, eloszor mindent natur adtam, fuszer nelkul (alam-repa-sutotok stb), aztan fokozatosan, pici so, majd petrezselyem, fokhagyma, aztan mar a husit is soztam picit. kb 7 hos kora ota kap a huslevesbol, de csak mert nem ette meg. egyebkent ha nem fuszerezed agyon, es sok-sok zoldseget teszel bele, hogy az adja az izt, nyugodtan adhatsz neki belole, sot krumplit is.
aki szerint meg 4 es fel hosan korai a hozzataplalas, inkabb O olvasson utana, a tapszeres babakat hany hotol ajanlatos hozzataplalni. de mindegy is kar a szoert, ugyis O a szuperanyu, aki mindent jobban tud, es aki meg 4 evesen is szoptatja majd a gyereket.
Most már csupán az a kérdés, hogy miért tapasztalt anyukákat válaszait szerette volna látni a kérdező? Tapasztalt anyukák majd mindegyike azt írta, korai amit csinál. Persze, nyilván ők a hülyék. Jómagam is 4 gyerekkel rendelkezek, biztos hülyeségeket beszélek. Igencsak korai a 3-4 hónapos hozzátáplálás, tessék elolvasni a WHO ajánlásait, meg lehet hallgatni felelős szakembert is, akit nem fizettek le a bébiételgyártók. Ennyi. Minden további handabanda, hogy négy éves korig szoptatni, meg hasonlók, marhaság és sarkítás, nem erről van szó.
Ha a kérdező meg van róla győződve, hogy jól csinálja, mi a fenéért kérdez? Bólogatókat akar látni, hosszú tömött sorokban? Elárulom, nem fog. Ha már szült egy gyereket, vegye a fáradtságot, hogy utánanéz alapvető dolgoknak, hajlandó esetleg másokat is meghallgatni, nem abból kiindulni, hogy "gyerekkoromban én is ezt kaptam, mégis itt vagyok". gyerekkorunkban mi nem ezt a tömény sz@rt és műanyagot kaptuk, ami ma elárasztja az üzleteket. Nem mellesleg igen sok a tinédzser- illetve felnőttkorban létrejövő táplálékallergia - az okok ugye még nem nyilvánvalóak...
"nem azt kérdeztem, hogy kinek mi a hozzátáplálásról a véleménye, hanem hogy adnátok vagy nem. Ez a kettő nem ugyanaz. "
De, kedves kérdező, a kettő ugyanaz. Ha nekem elutasító a véleményem, akkor nem adnék. De te csak azt hallod meg, aki adna és hevesen bólogat neked. Ezért érthetetlen, hogy minek kérdezel?
Tudom, nagy divat a sokáig és kizárólag szoptatás - és jó is! - mellesleg a sokáig szoptatók is hozzátáplálnak előbb-utóbb, de veszik a fáradtságot, hogy a kicsinek külön főzzenek. Az se normális, hogy most már kórusban kell utálni a 6 hónapig kizárólag szoptatókat.
3 hónaposan kicsit SOK az a fajta plusz kaja, amit a gyerekednek adsz, itt többeknek ez a véleménye. Természetesen te döntöd el, mit adsz a gyerekednek, de kérdezni teljesen fölösleges, ha a válaszokat szelektíven kezeled és a neked nem tetszőkre süket vagy. Nem mellékesen, ha az én három hónapos gyerekemnek a doktornőnk hozzátáplálást javasolna (ami hihetetlen), azonnal orvost váltanék.
"mellesleg a sokáig szoptatók is hozzátáplálnak előbb-utóbb, de veszik a fáradtságot, hogy a kicsinek külön főzzenek. "
ne haragudj ezen teljesen kiakadtam!!!!
Szerinted csak az foz a gyerekenek, aki szoptatta?
Jezusom!
en nem tudtam szoptatni a fiam, csak 2 honapig, azt is potlassal, de kepzeld, en is veszem a fardtsagot, hogy fozzek neki 4 hos kora ota minden aldott nap.
es nem, tevedsz, nem iteljuk el, aki 6 hoig csak szoptat, bar en is megtehettem volna, de a tapszeres babakat koztudottan 4 honapos kortol erdemes hozzataplalni.(pontosan azert mert a tapszer azert megsem egyenlo az anyatejjel)
egyebkent meg mindenki a legjobbat szeretne a gyermekenek, nem hiszem, hogy a kerdezo meg akarja mergezni a babajat egy huslevesben fott, egy szal sargarepaval.
nevetseges ez a vita a hozzataplalas korul, el kene fogadni mas nezeteit is, ugyanis 50 eve is azt hittek az a jo, ahogy akkor csinaltak, 50 ev mulva majd nagymamak leszunk, es az unokank jol kirohogi a mai nezeteket.
1. A kérdező nem 4, hanem 3 hónapos kortól táplált hozzá.
2. Még ha el is kezdi 4 hónaposan a hozzátáplálást, a gyerek fél hónap alatt akkor sem eszik ennyi félét, pláne nem a családnak főzött húsleves zöldségét.
3. És végül: Nem, a tápszeres babákat sem kötelező 4 hónapos kortól hozzátáplálni, csupán a bébiételgyártók szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!