1 éves szülinapot 12 foggal ünnepelni, nem túlzás? Normális ilyen hamar ennyi fog?
Ez a fogzás valóban egy olyan dolog hogy hatalmas különbségek lehetnek/vannak. És mind normális.
Barátnőm kisfia (ha nem látom nem hiszem el) 3 hónaposan kezdett fogzani 6 hónaposan 4 foga volt, 1 évesen 10 (és fél :) emlékszem mert a szemfogával szenvedett kivolt készülve barátnőm teljesen). És már 16 hónaposan megvolt neki a 20 fogas zárt fogsor.
Nekem 3 gyerekem van első teljesen nagykönyv szerinti átlagos fogzást "produkált" 6 hónaposan jött ki neki alul kettő 7 hónaposan felül, 1 évesen 8 foga volt, 16 hónaposan jöttek a szemfogai és 21 hónaposan lett meg neki a 20 fogas fogsor.
ja és hozzátenném, egyáltalán nem viselte meg, sose tudtam hogy épp fogzik, csak egyszercsak észrevettem hogy egyel több fog van:)
A lányom első fogai 7.5 hónaposan jöttek, 1 évesen 6 foga volt , és csak 2 éves kora után jött ki neki az összes, viszont a szemfogakkal és örlőkkel kegyetelnül megszenvedtünk, tiszta vér volt az ínye szegénynek.
A legkisebbem pedig a másik véglet, 12 hónaposan (pont a szülinapja előtt pár nappal) bújt ki neki alul az első 2 foga. Most 15 hós 4 van neki össz.
Ez is teljesen normális menet:) Úgyhogy sokféle változat van:)
Nem, nem túlzás.
A szomszéd kissrác egy idős a fiammal. Ő is 12 foggal ünnepelt, a fiam kettővel.
Neki lassan, de biztosan jöttek egymás után, a kisfiamnak meg néha-néha, de akkor kettő egyszerre. A négy rágófoga egyszerre indult meg, gondolhatod milyen kellemes lehetett szegénykének. Most a szemfogak indultak meg, megint a négy egyszerre. 19 hónaposak a srácok.
Az én lányomnak is 1évesen kint volt a 12.foga.
4hónapos volt mikor az első 2 kibújt.
Miért lenne túlzás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!