Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejfehérjeallergia esetén a...

Tejfehérjeallergia esetén a tejmentes étrend babádnál mennyi időn belül hozott eredményt?

Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 13:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Amikor rákérdeztem, akkor annyit mondtak, hogy amit meg tudnak oldani, hogy kihagyják mindenből a tejet, nem kap reggelire tejet, kakaót, illetve nem kap direkte tejterméket. Csak hát igen, ez édeskevés... Én is elgondolkodtam váltáson, találtam egy jó csanát, ahol rugalmasabbnak tűnnek... - de az az igazság, hogy attól félek, nem csinálok-e kárt azzal, hogy a bejáratott közösségéből kiszakítom két hónap után, s kezdheti elölről máshol...
2012. okt. 23. 07:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha a csanaban vallaljak a tejmentes etrendet, vagy viheted te a kajat, akkor lehet, hogy meg kene probalni. Vagy kilincselj az Onkormanyzatnal, hatha az orvosi igazolas lattan kaphatsz engedelyt, hogy vihesd a kajat, vagy az alapanyagokat.
2012. okt. 23. 10:12
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem vagyok teljesen tisztában a jogi háttérrel, de azért nem kicsit nonszensz, hogy nemhogy nem tudnak diétás menüt biztosítani, de azt sem engedik meg, hogy te bevidd a saját gyerekednek a saját ételét, amiből csak ő eszik????

Ántsz előírásra szoktak hivatkozni, de ez hülyeség. Az csak arra vonatkozik, amikor az egész csoportnak viszel valamit. A saját gyereked miért ne ehetné az otthonit?

Meg ha ez így lenne, akkor sehová sem lehetne semmit bevinni, márpedig a mi bölcsinkben és ovinkban nincs akadálya, hogy az ételallergiások ne a benti kosztot egyék.

Én simán bementem a konyhára és egyeztettem az élelmezésvezetővel. Mondjuk ő szerencsére egy elég jól tájékozódott dietetikus, így képben volt a diétában.

Minden hozzávalót, összetevőt megnézett, felolvasott és a pékárunak is utánanézett.

Hetente megyek a konyhára étlapért, amin bekarikázza a tejet, tejterméket tartalmazó ételeket és azok helyett viszek be mást a fiamnak.

Pl. ha reggelire tej van, akkor viszek neki helyette növényi tejet, vagy ha pl. tejfölös/tejszínes leves, akkor előző este főzök neki olyat, így ő is olyat eszik, mint a többiek.

Mondjuk ehhez kell az óvónők, gondozónők, dadusnénik pozitív, segítőkész hozzáállása is...

2012. okt. 23. 14:37
 14/14 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, az utolsó mondatban megfogalmaztad a lényeget... Azt már kiderítettem, hogy a csanába bármit bevihetek. Szóval most már tényleg csak egy objektív eredmény kellene, hogy tényleg az a gyerkőc, ne csak találgassunk... Aztán meg ha itt nem megy, mindenképp váltanunk kell...
2012. okt. 23. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!