Tejfehérjeallergia esetén a tejmentes étrend babádnál mennyi időn belül hozott eredményt?
Nem vagyok teljesen tisztában a jogi háttérrel, de azért nem kicsit nonszensz, hogy nemhogy nem tudnak diétás menüt biztosítani, de azt sem engedik meg, hogy te bevidd a saját gyerekednek a saját ételét, amiből csak ő eszik????
Ántsz előírásra szoktak hivatkozni, de ez hülyeség. Az csak arra vonatkozik, amikor az egész csoportnak viszel valamit. A saját gyereked miért ne ehetné az otthonit?
Meg ha ez így lenne, akkor sehová sem lehetne semmit bevinni, márpedig a mi bölcsinkben és ovinkban nincs akadálya, hogy az ételallergiások ne a benti kosztot egyék.
Én simán bementem a konyhára és egyeztettem az élelmezésvezetővel. Mondjuk ő szerencsére egy elég jól tájékozódott dietetikus, így képben volt a diétában.
Minden hozzávalót, összetevőt megnézett, felolvasott és a pékárunak is utánanézett.
Hetente megyek a konyhára étlapért, amin bekarikázza a tejet, tejterméket tartalmazó ételeket és azok helyett viszek be mást a fiamnak.
Pl. ha reggelire tej van, akkor viszek neki helyette növényi tejet, vagy ha pl. tejfölös/tejszínes leves, akkor előző este főzök neki olyat, így ő is olyat eszik, mint a többiek.
Mondjuk ehhez kell az óvónők, gondozónők, dadusnénik pozitív, segítőkész hozzáállása is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!