Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért eszik ilyen keveset?...

Miért eszik ilyen keveset? Meddig normális ez a mennyiség?

Figyelt kérdés
Nagyon idegesít hogy az eddíg jól evő babám, aki 6 hónapos, 4napja nem óhajt enni. Se szopi, se gyümölcs, vagy ha mégis akkor csak úgy immel-ámmal. Naponta 800-900ml-t szopizott, 4-5alkalommal. Két kajaidő között adtam pár kanál gyümölcsöt, de nem váltottunk ki még egy étkezést sem,mert kb 20-40ml amit megeszik belőle. A tejem is csökkent ettől a "nem evéstől". Csütörtöktől mértem mennyit evett, egy nap összesen 300-400ml szopi, és ha sikerül akkor 60ml gyümölcs. Vizet,teát nem fogadja el. A gyümölcsöt a doki mondta hogy próbáljam meg, hátha csak szopizni nincs kedve. De ennyire?
2009. aug. 8. 13:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem 4 nap még nem gond. Hullámzó az étvágyuk. Meleg is van. Ha nem csökken a súlya és jól érzi magát, akkor nincs gond. Majd eszik, ha éhes lesz. És ha eszik, lesz több tejed is. Ne aggódj, de idegesítsd magad. Sőt, ne is mérd! Nem olyan kicsi már. Elég, ha a védőnők egyszer egy hónapban megmérik. Hidd el, észre fogod venni, ha tényleg baja van.

Ha jól értem a leírást, megkérdezted a dokitokat, és ő sem kezdett aggódni. :)

Ja, két fiam van, ezeket ők is eljátszották annakidején.

2009. aug. 8. 14:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató választ. Csak azért gondoltam hogy itt megkérdezem a véleményeket, mert a dokink nem éppen segítőkész, a gyümölcsöt is csak úgy rávágta(adjon neki gyümölcsöt ha a tej nem kell...) mikor mondatam mennyit szopizik. Ha jobban belegondolok, már több mint egy hete csinálja ezt, csak akkor a nagy melegre fogtam... Azt is mondták hogy "erősebb" a tejem és azért nem eszik annyit mint előtte. Nemrég mikor fejtem, tiszta sárga színe volt, ilyennek ezelőtt nem láttam, pedig fejtem szopik után.
2009. aug. 8. 14:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Az én babám tápszeres, de ő is kevesebbet eszik most mindenből, mert már hozzá is táplálok. Neki a foga jön, a 8. foga, szám szerint. Lehet ez is baj. Az én lánykám még fogyott is 10 dekát, de a doki azt mondta, hogy nem gond, mert jókedvű, egészséges, aktív baba. A foga, a meleg, a frontok, minden van.

7 hós kislány anyukája

2009. aug. 8. 15:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor csak én reagáltam túl. Sokat olvastam hogy megvan egy bizonyos "kötelező" mennyiségű anyatej vagy tápszer amit meg kell enniük egy nap, úgy látszik neki most ennyi.
2009. aug. 8. 17:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Szent ég! Most látom mit írtam! Az első válasznál természetesen "NE idegesítsd magad"-at akartam írni. :)))
2009. aug. 8. 18:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ugyanez volt.A kisfiam 7 hónapos lesz,és kb.egy-két hete alig evett valamit!A tápszret még úgy ahogy megette,de se főzeléket,se gyümölcsöt nem evett.De a napokban újra kezdett visszatérni az étvágya,és ráadásul még éjszaka is kér tápszert,holott már 3 hónapos kora óta átaludta az éjszakát.Ne aggódj,ilyen hullámok vannak gyerekeknél!
2009. aug. 8. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!