Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel töltenétek el az időt...

Mivel töltenétek el az időt ilyen esetben?

Figyelt kérdés

16 hós a fiam. Ahol lakunk, nincs játszótér. Egy barátnőm van, akinek van 2 gyerkőce. Sajnos ők fent a hegyen laknak, nehéz feljutni hozzájuk, főleg,hogy jelenleg 24 hetes kismama is vagyok. Ők havonta egyszer jönnek hozzánk.A többi barátnőm elköltözött. Rokonok nem jönnek hozzánk, nem kiváncsiak ránk se, a gyerekre se.

A szüleimnél lakunk, de hát ők is inkább a saját dolgukkal foglalkoznak.

Itt nincs egy normális bolt, ahova az ember reggelente eljárhatna friss péksüteményért, mert csak a száraz, többnapos dolgokat teszik ki. Szóval úgymond sehova sincs menni. Autónk nincs, csak vásárláshoz tudjuk kölcsönkérni.

Már néha megbolondulok a bezártságtól, unalomtól. Nincs senki, akihez szólhatok, a gyereket sem tudom elvinni olyan helyre, ahol játszhatna.

Sétálni szoktunk naponta fél-1órát, mert olyan rosszak a járdák, hogy a babakocsi már félig tönkrement. Főút mellett lakunk, úgyhogy a gyalogos séták kilőve...

Szoktunk bent a lakásban játszani, rajzolni, olvasni, segít a házimunkában, de mégis unalmasak a napok. Lent az udvaron is elvagyunk egy ideig, de aztán azt is megunja.

Nem tudom mit tudnánk tenni, hogy változatos legyen a nappal.

Azt ne írjátok, hogy járjunk társaságba. Mert nincs hova. Már többször hívtuk a sógornőméket, de sosem jöttek el, csak ígérgetttek. A többi rokon reggeltől estig dolgozik.

Néha úgy érzem, megőrülök a bezártságtól:(

2009. aug. 8. 12:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
én hasonlóban vagyok, bár ennyire nem rossz, mint nálatok. van kocsi, szóval mehetünk. szerintem ha nincs hova menni, akkor nincs. én megpróbálnám feldobni a napokat mindeg vmivel. homokozó 1ik nap, hintázás másnap, h mégse legyen annyira egyhangú minden. persze ez így nem kevés pénz, játszóteret venni 1 babának, de ha nincs más megoldás muszáj sajna. mi is ezt csináltuk 1 ideig.
2009. aug. 8. 12:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Vegyél kis pancsoló medencét neki (2000 ft), amibe bele tud ülni játszani. A fenti ötletek is nagyon jók. Kismotort/triciklit, lassan már tud vele menni, labdázzatok. Jajj, nehéz....mennyivel könnyebb vidéki városban.:(
2009. aug. 8. 12:20
 3/4 A kérdező kommentje:

Van homokozója, medencéje, hintája, motorja, bébitaxija, stb...

De ezek csak egy ideig kötik le:(

Inkább futkos az udvaron, de én is rohadt fáradékony vagyok ahhoz, hogy a nyomában legyek. És sajna muszáj, mert domboldalban van a ház, lépcsőkkel, meredek kocsifeljáróval.

2009. aug. 8. 12:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Tudom azt kérted ezt ne írjuk, de rajtatok alapvetően csak a társaság segítene. Ha 16 hós a kisfiad, lassan ő is igényli majd. Csak egy tipp, lehet már próbáltad: beszélj a védőnőddel (úgyis kell járnod terhesgondozásra) mondd el hogy ez a helyzet, rosszul viseled, tud-e valakit a közelben, akivel összejárhatnátok, esetleg van kocsija és elmenne hozzátok, értetek, együtt elmehetnétek ide-oda. Közösen tényleg sokkal jobb, én Pesten lakok így bőven van hova menni, de mindig a babóval kettesben azért unalmas, jó hogy néha van kivel összejárni. Próbáld minél előbb, mert ha jön a tél nehezebb lesz (pláne hogy akkor szülsz is). Minden jót kívánok!
2009. aug. 8. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!