Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónaposan mennyire "baj"...

5 hónaposan mennyire "baj" hogy még nem tud ülni?

Figyelt kérdés
van egy barátnőm aki 5 hós babáját már kompoztatja, de az enyém még ülni sem tud egyedül. mit tehetnék h beérje a korát? 7,2 kg 68 cm 23.- án lesz 5 hónapos.
2012. okt. 18. 13:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
8-9 hónaposan kell tudni ülni egy babának, a tiéd még bőven nincs lekésve semmiről.
2012. okt. 18. 13:06
 2/12 anonim ***** válasza:
Az én babám elmúlt 6 hós mikor megtanult ülni,a védőnő nekem azt mondta hogy nem baj,nem fontos fejlődési feladat,sok gyerek csak akkor tanul meg ülni mikor állásából fenékre tottyan.Ami nagyon fontos fejlődés szempontjából az a kúszás/mászás.
2012. okt. 18. 13:09
 3/12 anonim ***** válasza:
Ne erőltesd, nem kell minden babának egy szinten lennie ugyan abban az életkorban. Majd ha úgy érzi, hogy neki szükséges akkor felül. Láttam valamelyik nap az utcán egy padon ült az anyuka, szemben vele a babakocsi és mérges volt hogy miért nem marad ülve a gyerek, mikor ő felülteti?(jelzem a kicsi még a fejét sem tudta magától normálisan tartani, tehát elég picike volt még). Sosem értettem az ilyen szülőket...
2012. okt. 18. 13:14
 4/12 anonim ***** válasza:
a normális ütemben fejlődő babák csak a 8.-9-hónapban tanulnak meg ülni.4.-5. hónap az átfordulásé.ne erőltess semmit,mert a korai mozgásfejlődésből később problémák lehetnek.a barátnőd babáját meg lehet majd nézni milyen ó lábai lesznek később...(gyógytornász)
2012. okt. 18. 13:28
 5/12 anonim ***** válasza:

beérje a korát? ne haragudj, de ha ezt komolyan írtad akkor te nem vagy normális :)

egy átlagos baba 6-10 hónapos korában tanul meg felülni magától, addig meg ugye ültetni sem szabad!

a te babádnak most forognia kell lassan és majd utána kúszni. van még 5 hónapja az ülésre!!!

az meg a barátnőd dolga hogyan teszi tönkre a babája gerincét, egyáltalán nem normális dolog 5 hónapos babát kompba ültetni, ne a rossz példákat kövesd!

2012. okt. 18. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:
5 hónaposan szerintem sem kell még ülnie. Ennyi idősen jó, ha fordul jobbra-balra. Ülnie valóban 8-9 hónaposan "kellene" majd. Kompot meg véleményem szerint eszedbe ne jusson venni.
2012. okt. 18. 13:36
 7/12 anonim ***** válasza:

Szuper okos a barátnőd...

Az enyém 21-én lesz 5 hónapos, súlyra, hosszra nagyjából, mint a Tiéd. Fel sem merült bennem, hogy már egyedül kéne ülnie.

2012. okt. 18. 13:43
 8/12 anonim ***** válasza:
Az én lányom mindent előbb csinál, de még ő sem ül, most 6 hónapos. 2 hónapos volt mikor először hasra fordult. 5 hónaposan már kúszott. Nem töltötte még be a 6 hónapot mikor először négykézlábra állt. Mint írtam most 6 hónapos és próbálkozik a mászással kisebb nagyobb sikerrel. Sőt egy-két napja kezdte hogy a felülést is gyakorolja, de az még nem megy neki. Igazából ha felültetem megül már, de addig még nem ül fel magától nem igazán szabad ültetni. Úgyhogy egyáltalán nem baj hogy még nem tud ülni a babád. A barátnőd meg szerintem sem normális, hogy 5 hónapos gyerekét kompba teszi. Nem kell siettetni a dolgokat, mindennek eljön az ideje, megtanul majd szépen mindent!
2012. okt. 18. 13:49
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzá szólásokat.
2012. okt. 18. 13:56
 10/12 anonim ***** válasza:

Elég buta a barátnőd, elnézést, hogy ilyet írok... A kompozásnál nincs rosszabb, amit tehet a gyerekével.

Az üléssel bőven ráértek még. Lényeges dolgok: kússzon, másszon, "rütyőzzön", ez a megfelelő sorrend, ezután jön az ülés, felállás. Ha az első három közül valamelyiket kihagyja vagy kevés ideig csinálja, akkor van baj! Legyél azon, hogy minél többet csinálja a gyermeked ezeket a mozdulatokat, az üléssel ne foglalkozz, 5 hónaposan még nem kell ülnie.

2012. okt. 18. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!