1 éves gyereknek van vmi idegorvos?
Egyszereűen se éjjelünk, se nappalunk, már ki vagyok minden téren idegileg is meg fizikailag is.
Nem vmi sokat alszik a babám, állandóan fel van pörögve. Nem tudom letenni mert üvölt!! Kikészülök már!!! Mit csináljak????????????? Segítsen vki! :-(
Babakocsiban hogy van?
Én is ilyen voltam...aztán rájöttek anyáék, hogy nem kell kiságy...én a babakocsiban alszom...és pl elég volt hogy a szobában vagy a konyhában kicsit tologatták előre hátra még el nem alszom:)
Vagy nagyi(k)? Nem tudnak segíteni valahogyan?
ha valóban keveset alszik időben és nem megnyugtatható,akkor több lehetőséged is van:
háziorvos, ő tovább tud küldeni különféle vizsgálatokra
-korai fejlesztő, ha lemaradása is van a fejlődésében
Ezért nem hiszem, hogy idegorvos kell...
Mond el, hogy mikor alszik amikor alszik, hogyan altatod, jön e a foga, mennyit eszik, vacsizik rendesen? Miket csinál napközben, hogy telik egy napja? Jár már, vagy pont most tanul?
Fiú vagy lány?
Miért sír amikor leteszed? Otthagyod? Játszik egyedül?
lehetnek a háttérben neurológiai problémák.
lehet alvászavar, hiperaktivitás, autizmus is. és persze lehet pszichés is, aminek szintén rengeteg oka lehet
a háziorvos vagy a védőnő tud segíteni!
Nyugi, vannak ilyen babák, borzasztóan nehéz, tudom! A lányom egy angyali nyugis baba volt, a fiam pont az ellentéte. Amikor pici volt folyton sírt, amikor nagyobb lett, folyton nyöszörgött, nyekergett, hisztizett. Okkal-ok nélkül. Részletezhetném még, de idő hiányában nem teszem. A lényeg, hogy most 21 hónapos, és sokat kacag, szaladgál, játszik, rengeteget beszél, és sokkal nyugodtabb. Érdekes módon ébredéskor a mai napig 90%-ban sír, és kb félórán át semmi nem jó neki. Fogalmam sincs, mitől van, egy idő után aztán megnyugszik, és vigyorog, játszik, semmi baja! Talán lassabb az idegrendszerük érése ezeknek a kicsiknek, sokkal érzékenyebbek minden körülményre, nekem ezt mondták. Rengeteg orvos látta, és látja rendszeresen, mert korababa, tehát biztos, hogy nincs kóros állapot a viselkedése mögött. Nekem sokat segített, amikor elfogadtam, hogy igen, ő ilyen, több figyelmet igényel, biztosan később is így lesz, nem baj, mert szeretjük. Mindenkinek vannak gyengeségei, hibái, neki is. Idővel javul a helyzet már csak azért is, mert érik az idegrendszerük, egyre többet megértenek, meg lehet beszélni velük mindent. A fiam is egyre türelmesebb, ha várni kell valamire pl. Az a lényeg, hogy neki pl mindig kell valami elfoglaltság, evés közben is játszik, tologatja a kisautót, babrál valamit, így nyugodtabb csak.
Tarts ki, hónapról hónapra könnyebb lesz, tapasztalat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!