Mi jobb egy gyereknek? Ha jár bölcsibe, vagy ha nem?
Megtehetném, hogy itthon maradjak vele, rugalmas a munkám, de nem tudom melyik a jobb. Mindenki mást vall, még a könyvek is.
Tudom, hogy kell a közösség, amit mással is lehet pótolni, de mégsem ugyan az, mintha egész nap bölcsizne. Ha bölcsizne, akkor is csak jövő szeptembertől, csak már most rágom rajta magam. Most 16 hós.
Nem fogsz ebben a kérdésben (sem) egységes álláspontot kapni. Az egyik gyereknek jót tesz, a másik meg csak kínkeservvel szokik be a bölcsibe. Mi az első táborba tartoztunk, kisfiamnak 2 évesen már kevés voltam, úgy éreztem. Rengeteget emlegette a kis barátait - akik addigra már bölcsisek voltak, így délelőttönként egyedül róttuk az utcákat, nem volt senki a játszón... Ráadásul a piszkos anyagiak miatt vissza kellett mennem dolgozni, nem bírtunk volna gyesből megélni. Szóval kisfiam nagyon könnyen szokott be a bölcsibe 2 éves korában, már a 4. nap ott is aludt, és nagyon sokat fejlődött. Most kezdte a múlt héten az ovit, ahogy betöltötte a hármat, és már rögtön az első nap ott aludt. Második nap, mikor reggel mentünk, adott egy nagy puszit, megölelt, és közölte: Anya, mehetsz. :) Délutánonként állok vagy negyed órát, és könyörgök neki, hogy induljunk már haza. :)
Vannak olyan gyerekek viszont, akik nagyon anyásak, és megsínylik a bölcsibe szoktatást, és nehezen veszik az anyától való elválás akadályát. Te ismered a gyerkőcödet, te kell tudd, mennyire nyitott, mennyire tudna ilyen helyzetekhez alkalmazkodni, mennyire tudna könnyen elválni tőled.
Ha nem muszáj, nem adnám bölcsibe. Legalábbis nem egész hétre, egész napra. Ha megoldható, akkor egy héten csak 1-2 délelőttre vinném.
De ha jártok gyerektársaságba, akkor teljesen felesleges.
Szia!
Bölcsiben dolgozom. Kétféle gyerkőc van, aki érett rá, és kifejezetten vágyik a gyerektársaságra, és amelyik nem. Ezt az első pár hétben ki lehet szűrni. Aki érett rá, az szeret odajárni, még akkor is, ha reggelente még pityereg az anyukája után. Ezek a gyerkőcök 1-2 hét alatt beszoknak, és imádják. Nekik természetesen ajánlom :)
De vannak olyan gyerekek, akik egyszerűen még nem értek meg rá, ők a napokat is képesek átsírni heteken át. Náluk még pár hónap is sokat számít, lehet , hogy fél év múlva már ők is mosolyogva jönnének bölcsizni.
Puding próbája az evés- írasd be, aztán majd meglátod, hogy megy neki, szereti-e. Mivel írtad, hogy nem vagytok rákényszerülve, bármikor kiveheted.
A bölcsi egy szükséges rossz. Számomra csak akkor elfogadható a bölcsi, ha anyukának és apukának is muszáj dolgoznia és nem tudják máshogy megoldani.
3 éves korig nemigen barátkoznak a gyerekek, addig leginkább csak a szüleikre van szükségük. Ha néha játszótérre vagy játszóházba járnak, az bőven elég szocializáció nekik.
Én családsegítőben dolgoztam, ugyanazt tapasztaltam mint amit a 6-os válaszoló írt: gyerektől függ.
Tényleg van olyan gyerek, aki eljátszik a többiek mellett magában, de olyanok is akik együtt játszanak, építenek, kocsiznak, labdáznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!