Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy készítitek el a brokkoli...

Hogy készítitek el a brokkoli krémlevest?

Figyelt kérdés
A bölcsis brokkolilevest nagyon szereti a lányom,de annyiféle receptet találtam,hogy nem tudom hogy csináljam:(
2012. okt. 17. 13:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Sós vízben megfőzöm a brokkolit, majd mikor megfőtt, botmixerrel összeturmixolom. Van, amikor sűrűbbre hagyom, ilyenkor nem teszek bele tejszínt, csak maga a zöldség sűríti a levest, van, hogy a végén még belefőzök egy kis doboznyi (2 dl) tejszínt is. Levesbetétnek croutont szoktam használni, lányaimnál a "bogárkás" vált be (a Land-lebennek van egy gyerekeknek készült színes levesgyöngye, aminek a zacsiján bogárkák vannak).
2012. okt. 17. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden krémlevest úgy csinálok, hogy pici hagymát megdinsztelek, pici só, pici bors és felöntöm vízzel. Beledobom a zöldséget (brokkoli, zeller, karalábé, spárga, sárgarépa) és összefőzöm. Ha megfőtt rúdmixerrel összeturmixolom, visszateszem a tűzre és beleöntöm a tejszínt. Ha nagyon híg, akkor kicsi lisztet vagy keményítőt is keverek a tejszínhez. Összeforralom és kész is. Kenyérkockát, vagy kiflikarikákat pirítok hozzá.


Egyébként megkérdezheted a bölcsiben is, hogy hogyan készítik el, hogy biztosan olyan legyen a tiéd is, mint a bölcsis. (Már ha helyben készítik az ebédet és nem hozzák valahonnan.)

2012. okt. 17. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

húsleves alaplé, ami megmaradt, abból szoktam, belefőzöm a brokkolit, meg a burgonyát, hozzá adok pici olajat, vegetát, de a natúr félét, pici szerecsendió fűszer, és mehet a botmmixer neki :)

nem engedem fel tejszínnel, vagy tejjel.

Magunknak adok hozzá tejszínt. Nem írtad mennyi idős a csajszi, szóval nem tudom lehet e neki adni. Tejszínnel finomabb.

Ha nincs otthon megmaradt húslevesed, akkor hasonló ízt adnak ezek a maggi, meg knorr féle marhahúsalapléféleátbaszarintósszarok, amiket inkább mellőzz, de ha nincs más, akkor ez van :S


jó étvágyat, és ugyanez az eljárás spárga esetében is.

az is fincsi

2012. okt. 17. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!