Hogy készítitek el a brokkoli krémlevest?
Minden krémlevest úgy csinálok, hogy pici hagymát megdinsztelek, pici só, pici bors és felöntöm vízzel. Beledobom a zöldséget (brokkoli, zeller, karalábé, spárga, sárgarépa) és összefőzöm. Ha megfőtt rúdmixerrel összeturmixolom, visszateszem a tűzre és beleöntöm a tejszínt. Ha nagyon híg, akkor kicsi lisztet vagy keményítőt is keverek a tejszínhez. Összeforralom és kész is. Kenyérkockát, vagy kiflikarikákat pirítok hozzá.
Egyébként megkérdezheted a bölcsiben is, hogy hogyan készítik el, hogy biztosan olyan legyen a tiéd is, mint a bölcsis. (Már ha helyben készítik az ebédet és nem hozzák valahonnan.)
húsleves alaplé, ami megmaradt, abból szoktam, belefőzöm a brokkolit, meg a burgonyát, hozzá adok pici olajat, vegetát, de a natúr félét, pici szerecsendió fűszer, és mehet a botmmixer neki :)
nem engedem fel tejszínnel, vagy tejjel.
Magunknak adok hozzá tejszínt. Nem írtad mennyi idős a csajszi, szóval nem tudom lehet e neki adni. Tejszínnel finomabb.
Ha nincs otthon megmaradt húslevesed, akkor hasonló ízt adnak ezek a maggi, meg knorr féle marhahúsalapléféleátbaszarintósszarok, amiket inkább mellőzz, de ha nincs más, akkor ez van :S
jó étvágyat, és ugyanez az eljárás spárga esetében is.
az is fincsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!