Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valakinek volt olyan hogy egy...

Valakinek volt olyan hogy egy honap alat semit sem nit a baba sulya?

Figyelt kérdés
Nem hizot semit 3 honapos kora ota akkor is 5600gram volt es most 4 hosan is 5600gram a tapszert nem isza meg egyiket sem nem fogad el semit a cicin kivul!!!Valaki hasonlo helyzetben?Es mi volt a gond?
2012. okt. 16. 14:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
gyerekorvos mit mondott?Ilyen pici korban nem normális,hogy nem hízott semmit
2012. okt. 16. 14:08
 2/15 A kérdező kommentje:
hat nincsen gyerkorvosom vagy is haziorvosom van csak!!!DE nem elek Magyarorszagon es vedonom sincsen!!!A haziorvosom meg azt monta hogy nem gond majd be potolja!!!Mit csinaljak akkor hova vigyem!!!Vervetelre vagy hova?
2012. okt. 16. 14:15
 3/15 anonim ***** válasza:

Mennyi volt a születési súlya?

Nálunk olyan volt, hogy 7-8 hónapos korában 6 hét alatt csak 140g-ot hízott, de ő teljesen rendben volt. 4 hónapos koráig igen sokat hízott (majdnem 7 kiló volt), aztán indult neki a mozgásnak és meg is nyúlt.

De 3 hónapos korban ez tényleg furcsa. Amit biztosra veszek, hogy nem az "anyatejjel" van baj, annak jó a "minősége", és valószínűleg a mennyisége is, ha kizárólag szopik, én biztosan kivizsgáltatnám, hogy az anyagcseréjével minden rendben van-e, vagy más szervi problémát nem találnak-e.

2012. okt. 16. 14:17
 4/15 A kérdező kommentje:
A szuletesi sulya 3650gram volt es 3570el hoztu haza 3 honapos koraig szepen not es hizott!!!Most meg 1 honapja semit!!!Gondoltam hogy nem eleg neki a tejem vetunk neki tapszert de se cumibol se kanalal nem fogadja el!!!Eloszor Nestle NANT vetunk most meg Milupa Milumilt de egyiket sem isza meg!!!Amugy sokat mocorog es jo kedvu baba sokat gogicsel.Jaj nagyon agodom akkor holnap fel keresem a hazi orvosomat ismet es kerek egy kivizsgalast a kicsinek!!!De az mibol all vervetelbol?Es ugy neznek rajta mindent?Vagy hogyan?
2012. okt. 16. 14:28
 5/15 anonim ***** válasza:

Mi az hogy nincs gyerek orvosod? melyik országban élsz?

Gondolom a normál orvos azért nem szolt érte, mert 5600 gramm még 4 hósnak is megfelelö. A gond nálad az lehet hogy nincs elég tejed, vagy nem elég tápláló így a baba nem fogy de csak a súlyfentartásra elég.

Próbálj többet szoptatni, és ha betöltötte a 4 hót elkezdhetitek a hozzá táplálást.

2012. okt. 16. 14:28
 6/15 A kérdező kommentje:
Amugy vizelete van es es szeklete is van rendesen minden nap 1 vagy keto de volt mikor csak 3 naponta 1 volt neki!!!De pisis pelusa mindig van!!!Nincsen rossz illata a vizeletenek.Ja es sokat bukik vissza is ilyen turso formaban!!!
2012. okt. 16. 14:30
 7/15 A kérdező kommentje:
Koszi a segitsegedet!!Hat kepzeld Romaniaban elek es igen nincsen gyerek orvosunk egy kisvarosban elek ahol le szarjak mi van a kisbabakal!!!A hazi orvosom a gyerekem orvosa is aki eleteben egyszer lata eddig es akkor is tisztes tavolsagbol nezte csak meg!!!Es hiaba megyek hoza o azt mondja hogy nincsen semi baja!!!Vedono sincsen nallunk es igy nem tudom hogy kihez forduljak!!!
2012. okt. 16. 14:34
 8/15 anonim ***** válasza:

HOsszra nőtt a kicsid?

Sokszor előfordul, főleg anyatejes babáknál, hogy már a 3.- 4. hónap táján csökken, vagy hetekig stagnál a súlynövekedésük. Ilyenkor már mocorognak(ezt írod Te is), sokkal több kalóriát égetnek mint addig. Ha hosszra nőtt, akkor az is magyarázat lehet, hogy hova "tűnt" a kalória:).

Ha a kakis- pisis pelusok száma oké, nem sárga, nem mutatja a kiszáradás jeleit, akkor ne aggódj.

Szoptasd továbbra is igénye szerint.

Megkerestem Neked a La Leche Liga romániai szoptatási tanácsadóit, nyugodtan keresd fel őket, ilyen helyzetben is tudnak segíteni, illetve elirányítani a megfelelő helyre ha szükséges.

[link]

Illetve nem tudom, Románia melyik részén éltek, Szegeden van IBCLC szoptatási tanácsadó:

[link]

illetve itt találod a román IBCLC koordinátor elérhetőségét:

[link]

2012. okt. 16. 14:49
 9/15 anonim ***** válasza:

Ez ennyi idősen nem jó!!!

Nekem 5.hósan és 6hósan a babám súya között csak 120gramm növekedés volt- és kifejezett hízókúrát írt elő a gyerekorvosunk. Többet etettem, és elkezdett hízni jobban. Addig azt hittem totál oké a gyerek, jól evett, nem sírt több kajcsiért- de mégis éhezett.... :(

Etesd többször, vagy többet adjál neki egy étkezére. 4hósan kezd el a hozzátáplálást!!

MIndenképpen!!!

Egy bártnőm is így járt, neki 1hósan 150grammal volt több a babája súlya, mint amivel született, dokija nem vette észre.. végül a kórházban kötöttek ki. Az ő példája, meg a sajátom miatt is mindig aggódok, ha ilyen kérdés van!!

majd írjál, mi van veletek!!

Etesd azt a gyereket!!! :))

2012. okt. 16. 22:55
 10/15 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Milyen tünetei voltak annak, hogy éhezett a babád?

A fogyás természetesen más eset, ezért is lenne fontos tudni, hogy hosszra nőtt- e a kicsi a Kérdezőnél.

2012. okt. 16. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!