Valakinek volt olyan hogy egy honap alat semit sem nit a baba sulya?
Mennyi volt a születési súlya?
Nálunk olyan volt, hogy 7-8 hónapos korában 6 hét alatt csak 140g-ot hízott, de ő teljesen rendben volt. 4 hónapos koráig igen sokat hízott (majdnem 7 kiló volt), aztán indult neki a mozgásnak és meg is nyúlt.
De 3 hónapos korban ez tényleg furcsa. Amit biztosra veszek, hogy nem az "anyatejjel" van baj, annak jó a "minősége", és valószínűleg a mennyisége is, ha kizárólag szopik, én biztosan kivizsgáltatnám, hogy az anyagcseréjével minden rendben van-e, vagy más szervi problémát nem találnak-e.
Mi az hogy nincs gyerek orvosod? melyik országban élsz?
Gondolom a normál orvos azért nem szolt érte, mert 5600 gramm még 4 hósnak is megfelelö. A gond nálad az lehet hogy nincs elég tejed, vagy nem elég tápláló így a baba nem fogy de csak a súlyfentartásra elég.
Próbálj többet szoptatni, és ha betöltötte a 4 hót elkezdhetitek a hozzá táplálást.
HOsszra nőtt a kicsid?
Sokszor előfordul, főleg anyatejes babáknál, hogy már a 3.- 4. hónap táján csökken, vagy hetekig stagnál a súlynövekedésük. Ilyenkor már mocorognak(ezt írod Te is), sokkal több kalóriát égetnek mint addig. Ha hosszra nőtt, akkor az is magyarázat lehet, hogy hova "tűnt" a kalória:).
Ha a kakis- pisis pelusok száma oké, nem sárga, nem mutatja a kiszáradás jeleit, akkor ne aggódj.
Szoptasd továbbra is igénye szerint.
Megkerestem Neked a La Leche Liga romániai szoptatási tanácsadóit, nyugodtan keresd fel őket, ilyen helyzetben is tudnak segíteni, illetve elirányítani a megfelelő helyre ha szükséges.
Illetve nem tudom, Románia melyik részén éltek, Szegeden van IBCLC szoptatási tanácsadó:
illetve itt találod a román IBCLC koordinátor elérhetőségét:
Ez ennyi idősen nem jó!!!
Nekem 5.hósan és 6hósan a babám súya között csak 120gramm növekedés volt- és kifejezett hízókúrát írt elő a gyerekorvosunk. Többet etettem, és elkezdett hízni jobban. Addig azt hittem totál oké a gyerek, jól evett, nem sírt több kajcsiért- de mégis éhezett.... :(
Etesd többször, vagy többet adjál neki egy étkezére. 4hósan kezd el a hozzátáplálást!!
MIndenképpen!!!
Egy bártnőm is így járt, neki 1hósan 150grammal volt több a babája súlya, mint amivel született, dokija nem vette észre.. végül a kórházban kötöttek ki. Az ő példája, meg a sajátom miatt is mindig aggódok, ha ilyen kérdés van!!
majd írjál, mi van veletek!!
Etesd azt a gyereket!!! :))
Kedves Utolsó!
Milyen tünetei voltak annak, hogy éhezett a babád?
A fogyás természetesen más eset, ezért is lenne fontos tudni, hogy hosszra nőtt- e a kicsi a Kérdezőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!