Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan újszülött, aki...

Van olyan újszülött, aki végig alussza az éjszakát? Vagy minden esetben fel kell kelteni etetni?

Figyelt kérdés
Néhány hét és szülök...Tiszta káosz van a fejemben, hogy mit hogy "kell" majd csinálni. Tudom az ösztönök majd segítenek, de annyi megválaszolatlan kérdésem van....
2012. okt. 16. 11:06
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Ha normál súllyal születik akkor nem kell kelteni enni :-)
2012. okt. 16. 11:08
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
En meg nem tudok olyan ujszulottrol aki ataludta volan de olyanrol tudok aki mar 3 hetes koraban igen (este 11-tol reggel 5-ig). Az elejne meg nagyon pici a gyomruk es nem tudnak eleget enni ahoz, hogy orakig kibirjak. Viszont vannak olyan szerencsesz szulok akiknel mar 3-4 hetesen jo hosszut alszik a baba. Nallunk 9 hetes volt a kisfiam amikor eloszor aludt egyhuzamba 6 orat. En ennek is nagyon orultem. :) Szerintem az elso 1-2 hetben nem is celszeru hagyni oket nagyon hosszut aludni (itt termeszetesen nem a 3-4 orat ertem hanem a hosszabbat) mert lehet, hogy aluszekonyak, nem ebrednek fel maguktol de szukseguk lenne taplalekra. Pl a besargult babak is kepesek lennenk orakig aludni kaja nelkul. En biztosan felebresztenek egy 1-2 hetes babat 4 ora utan egy etetesre. De tudom mindenki mashogy gondolja.
2012. okt. 16. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
64%
Én soha nem ébresztettem fel a lányom. Egészségesen fejlődött, nem volt beteg, így rábíztam, hogy mikor akar enni. Ha felkelt éjjel, akkor megszoptattam. Hozzáteszem, hogy én sem hallottam olyat, hogy egy újszülött végigaludja az éjszakát. Az én lányom 3 hetes korában már csak 1x kelt fel éjjel (fél 4-kor), így szerencsém volt vele.
2012. okt. 16. 11:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Az első fiam besárgult, nagyon aluszékony volt, őt muszáj volt ébreszteni még nappal is, mert különben 24 órát is aludt volna szerintem. Éjjel mondjuk csak 4 óránként etettem, de nappal ahogy a szeme nyílt, mert így is nagyon keveset evett egyszerre és már be is ájult, hogy ébreszteni sem lehetett. Ő 4020 grammal és 52 centivel született. A második fiam szerencsére nem sárgult be, ő 3710 grammal és 52 centivel született, tehát normál súllyal, de a csecsemősök mondták bent a kórházban, hogy éjjel is etessem 3-4 óránként, hogy ne essen vissza a súlya. Most 3 hetes, éjjel 2-3 alkalommal ébred enni.

Amúgy ne görcsölj ezen, mert a kórházban segíteniük kell, hogy hogyan csináld. :) Minden első babás anyuka tele van kérdésekkel, még akkor is, ha ezer újságot, fórumot, infót elolvas, hiszen a legtöbb egymásnak homlok egyenest mást mond... ember legyen a talpán aki ki tudja hámozni, hogy mit fog az ő babája csinálni. Tényleg bízz az ösztöneidben és legyen 1 (tényleg csak 1) személy, akiben teljesen megbízol és az ő véleményére hallgass.

2012. okt. 16. 11:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is fel fog ébredni éjszaka enni, főleg ha nem sárgul be. Az én babám besárgult, végig aludta volna az éjszakát, de mindig húztam ébresztőórát és 3 óránként megetettem. Aztán egyből vissza is aludt, de délután sem evett vna 3 óránként ha nem keltegetem.

2012. okt. 16. 12:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Éjjel szerintem nem kel kelteni,had aludjon.Nappal jobb ha eszik 3-4 óránként,mert ha túl sokat alszik,akkor éjjel lesz ébren.Az én lányom két hetes lesz majd még csak csütörtökön.Ő éjjel kel olyan 2-3körül és utána reggel 5-6körül.Ma éjjel pl 3kor kelt,utána pedig 7kor.Este meg olyan 10-11körül alszik általában el.De egyik éjjel ébren volt fél8tól 2ig.
2012. okt. 16. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!