A ti újszülött babátoknak volt külön szobája vagy veletek aludt egy darabig?
Volt külön szobája, de igény szerint aludtunk:), oda fektettem le szopi után, de ha nyűglődős éjjel volt, vagy 2nél többször ébredt, akkor magunkhoz vettük.
Nálunk ez jól működött, most 2 éves és ő maga választa minden este a szobáját, betegség vagy stresszes nap után alszik velünk.
Mint az első válaszolónál.
Fél évig egy szobába voltunk, neki volt külön kiságya. Nekem ez sokkal megnyugtatóbb és jobb volt.
Aztán fél évesen külön kerültünk, és az is szuper volt. Onnantól már jobb volt külön lenni, ő is és mi is jobban aludtunk onnantól kezdve.
Kezdettől fogva külön ágyban, külön szobában aludt. Ennek sok oka volt, és nagyon nem bántam meg. Egyrészt nekünk nagyon kicsi, 140-es ágyunk van, párom horkol, én meg beszélek álmomban és verekszem. :) Képzeld, ha magunk közé vettük volna még a picit is... Másrészt nagyon pici a hálónk, az ágyunkon kívül befért egy szekrény, aztán slussz. Harmadrészt a gyerek szobája két lépésre van a miénktől, volt légzésfigyelőnk is, és így nyugodtan tudott mindenki a saját helyén aludni. Persze ehhez az is kellett, hogy ő ilyen típusú legyen: 6 hetes koráig mindössze 1x kelt éjszaka enni, és aludt reggelig. 6 hetes korától teljesen végigalussza az éjszakát, nem kellett menni hozzá.
Ha olyan típusú gyerkőc lett volna, aki 2-3 óránként kel, lehet, hogy beköltöztem volna az ő szobájába a kezdeti időkre, de így egyáltalán nem volt erre szükség. Most már 3 éves elmúlt, és egy igazi mormota, nagyon jó alvó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!