Létezik e olyan hely, program ahol a szülés után elmondják, megtanítják az újdonsült anyukákat hogyan kell ellátni a saját gyermeküket?
A védőnő nem ezért van??
Még nincs gyerekem, de szeretnénk már...
Nekem úgy tűnik a védőnő néha kevés...
Gyakran hallom anyukáktól, hogy ezt se mondta el neki senki meg azt sem hallotta még...
Furcsa...
Igen a bababarát kórházak rooming in rendszerében a fürdetés mondjuk a szaknővér dolga de mutat mindent és magyarázott is . köldököt is Ő látta el mutatta nem kellett bántani kenegetni csak az alvadt vért kitörölni . le se engedték fedni pl. aztán hazaérkezés után a férfiak kedves feladata a babafürdetés segíti a kötődést is .
a védőnő is plusz tapasztalt barátnők akik már édesanyák . anyós stb. is jöhet segyíteni fogást mutatni de mindenkinek ki kell járni az utat pl. a köröm vágás .ilyesmik erre rá kell jönni .
van még ún. léghajó program ezt úgy tudom lehet születés után is de ez az életveszélyt elhárítandó van . fulladás vágás égés esetén újraélesztés .
Első körben a csecsemős nővérek, majd a védőnő dolga lenne.
Ja, hogy a csecsemősök tiszta idegek és épp le nem sz@rják az újdonsült anyukákat?
Ja, a védőnő meg vagy az ember felé sem néz vagy ha jön is, minek?
Bocs, de sajnos egyikükről sincs jó véleményem.
Én a MÁV-ban szültem most nyáron, fingom sem volt a bébikről, és megkértem a csecsemős nővért mutasson meg mindent.
Megmutatta. Tökéletesen. A védőnőm el volt ájulva, mert bénázásra számított :)
De figyi. Volt a szobámban olyan anyuka is, aki nem kért a csecsemősök segítségéből. Sok anya önfejű, és tudatlan.
Ha már a netet használnák, szerintem 80%-os lenne a siker.
Nekem a szülést követő napon felajánlotta a kórházi védőnő, hogy menjek be hozzá, és megmutatja hogy kell ápolni a köldökcsonkot, pelenkázni, és kérdezhetek, ha valami érdekel és nem tudok. Mentem is, nagyon kedves és segítőkész volt...János kórházban volt egyébként. Aztán már itthon is a védőnő amikor megnézte a kicsit kérdezte, hogy minden megye-e, kell-e segítség...ez pedig a 13. kerületben...
Úgyhogy ha jó, lelkiismeretes szakembert fog ki az ember, akkor nem lehet gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!