Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2,5 évesen bölcsöde vagy óvoda?

2,5 évesen bölcsöde vagy óvoda?

Figyelt kérdés

2,5 éves lesz az örökmozgó kislányunk decemberben. Van egy 5 hónapos kisöccse. Nekem sajnos elég sokat kell orvosokhoz járnom, a párom 3 műszakban dolgozik. Anyukám beteges, de néha be tud segíteni, de inkább a kisfiúra vigyáz. A másik nagyszülők vidéken laknak. A kislányt beírattam születése után bölcsödébe, de nem vették fel mivel itthon vagyok a kistesóval.

Most mégis megüresedett pár hely a bölcsiben, talán be tudnám íratni januártól. De szeptembertől ugye - 3 évesen - kötelező az óvoda.

Viszont januártól bevennék őt az óvodába is, kis segítséggel (régi osztálytársam az óvónő).

Tanácstalan vagyok hogy bölcsöde vagy óvoda?

Ha bölcsibe íratom, oda csak 6 hónapot járhat, mert szeptembertől úgyis óvoda. Viszont ott vele egykorú gyerekek lennének. De szeptembertől új hely, új gyerekek, új óvónők...

Ha óvodába íratom, akkor csak 1 helyet kellene megszoknia, viszont ott vannak nagyobb gyerekek is, nem tudom van-e az óvónőknek külön energiájuk egy kisebb gyerekre.

Mind az óvoda, mind a bölcsöde közel van a lakhelyünkhöz, kb 5 perc gyalog mindkettő, tehát a távolság nem döntő.

Köszönöm a véleményeket!

2012. okt. 15. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
bölcsőde. Nem hiába vannak követelmények az oviba kerülés előtt. A bölcsi épp elég lesz arra, hogy megszokja a közösségi életet picit.
2012. okt. 15. 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

egyrészt az ovi nem 3 éves kortól kötelező hanem 5 éves kortól.

másrészt a bölcsöde feltétele mindkét szülőtől munkáltatói, mivel otthon vagy a picivel így még hazudni se lehet. persze ha állami, magán az más.

tehát elméletileg az ovi marad, de ott valóban kicsi még. sok minden van ami biztos, hogy nagyon nehéz lenne neki, nem véletlen, hogy 3 éves kortól van. egyedül kell már öltözni, enni, pisilni, ilyenek.

bölcsiben lenne szerintem a legjobb neki, ott azért sokkal többet segítenek, kevesebb a létszám, de kérdés, hogy munkáltatói nélkül hogy juttatod be?

2012. okt. 15. 21:30
 3/6 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom hogy tavaly december végén elfogadták azt törvényt hogy 3 éves kortól kötelező az óvoda, de lehet rosszul tudom?

Bölcsibe talán úgy vennék fel, hogy egészségügyi alapon, mármint hogy papírom van róla hogy orvosokhoz kell járnom, sokszor az ország másik végébe... Állami bölcsire gondoltam, a magánt nem tudnánk kifizetni.

Köszönöm a válaszokat!

2012. okt. 15. 23:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
2014 szeptembertől lesz kötelező az ovi 3 éves kortól.
2012. okt. 16. 07:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is bölcsőde. Kisebb a létszám, kisebb a zaj, nem olyan megterhelő az idegrendszernek. Több felnőtt jut a gyerekekre (kb. 6-8 gyerek/ felnőtt). Óvodában 25 a szokásos létszám és a nap egy-egy szakában egy óvónő van a gyerekekkel (max. a dajka segít, ha épp ráér)csak ebéd körül van ott mindkét óvónő.
2012. okt. 16. 16:43
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

És a pontosítást is hogy csak 2014-től kötelező az óvoda 3 éves kor után.

2012. okt. 16. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!