2 hónapos, tápszeres baba mennyit aludhat egyhuzamban evés-ivás nélkül?
A kislányom nemrég múlt két hónapos és kb. 1 hete végigalussza az éjszakát. Én ennek persze örülök, de kicsit aggódok az étkezése miatt.
Már egy ideje csak 6-szor eszik, de a 6. étkezést már is erőltetni kell. Ő magától csak 5-ször enne, de akkor majdnem 12 óra maradna ki az esti és a reggeli étkezés között. Ugye ezt nem engedhetem?
Napközben kb. 3 óránként eszik, 7-kor kezdi. Az este 7 órás evés után elalszik. Én este 10-11 körül felkeltem enni, de Ő amúgy nem akarna felkelni. Kicsit erőlteni kell. Utána legközelebb reggel 7-kor eszik.
Jó ez így szerintetek?
Kérdező én is első gyermekes vagyok és még ráadásul ápolónő. Gondolhatod mindenki azt mondja, hogy neked milyen könnyű lesz mert van alapod gyerek gondozás terén és biztosan maga biztos leszel mindenben. Hmm ezt úgy képzeld el novemberben született a lányom januárba volt ez a beszólása a védőnőmnek február márciusra olyan depressziós lettem, hogy pánik rohamok törtek rám. Dúltak bennem a hormonok és jött egy ilyen idióta "szakember" Az volt a mázlim, hogy a testvérem ezt észrevette és haza rángatott és ott sétáltunk beszélgettünk nagyokat. De ott is sokszor volt, hogy sírogörcs jött rám, nem tudtam megmondani miért.
A másik szerencsém az volt, hogy ezekből a pánik rohamoknál akkor emberek közé "menekültem" így beszéltem a munkahelyen egy pszichológussal és azt mondta, hogy jól csinálok mindent. A gondozást és a saját kezelésemet is.
Ha a lányod szépen fog fejlődni nem lesz sírósabb akkor etesd az ő mennyiségével és az ő rendszerességével.
Szia.
Lányom 6 hetes kora óta 5x eszik tápszert. Nem kér többet. Most 7 hónapos lesz és már 2 hónapja csak 4x igényli. Él és virul, kúszik, mászik.:) Ne aggódj, szerintem tudja a babád, hogy mennyi tápszerre van szüksége. Ja azt még hozzáteszem, hogy az én kislányom mindig átlagon alul evett. 5 hónaposan 600ml-t evett 1 nap, mégis szépen hízott. Most majdnem 8kg.
Jó babázást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!