Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valami káros hatása...

Van valami káros hatása annak, ha kendőbe hordozom a babámat majdnem egész nap?

Figyelt kérdés
2012. okt. 14. 23:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendesen van megkötve, a kendő a csípőterpeszben térdtől-térdig ér, és nem csuklik előre-hátra, hanem rendes békatartásban van, akkor semmi káros hatása nincs :)
2012. okt. 14. 23:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora baba? Egy újszülöttnél még semmi káros hatása nincs, de egy néhány hónapost azért már érdemes néha letenni, hogy szabadon tudjon mozogni. Ettől még magadra kötheted, ha nyűgösködik, én is azt csinálom, 6 hónapos lányom nagyon szeret a hátamon aludni.
2012. okt. 14. 23:23
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

Nem. Régen is így volt, manapság is egyes országokban, hogy a nők úgy dolgoznak, hogy magukra kötik a gyereket.

Az enyémek nagyon élvezték és semmi bajuk nem lett tőle.

2012. okt. 14. 23:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha már 2-3 hónapos akkor érdemes szabadjára engedni, hogy a mozgása fejlödjön,pl:hasaltatni, hogy emelje a fejét erősödjön a háta,beindul a forgás stb,de ha mindig rajtad van, nagyon hozzád nő és egy 6-8 kg babát már nem könnyű cipelni egész nap...tapasztalat :(((
2012. okt. 15. 11:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem. Bár egy 2-3-4 hós babát azért érdemes letenni néha, de úgyis jelezni fogja, ha már nem jó neki felkötve.
2012. okt. 23. 21:58
 6/7 anonim válasza:

Az első babánál én hordozó kendővel kezdtem, de hamar nehéz lett és akkor ajánlották nekem a Manducát. Ennél a derékra terhelődik a súly egy része. Nagyon kényelmes és újszülött kortól nagyon sokáig lehet használni. Nagyon bevált, a hordozoshop-ban talán a legolcsóbb.

De persze a kendő is jó, csak egy idő után nehéz.

6 hós kisfiú anyukája

2012. okt. 24. 06:40
 7/7 anonim ***** válasza:

6. válaszoló!

Nem kötekedni akarok, csak néhány megjegyzés...

A Manduca - csatos hordozó lévén - nem használható újszülött kortól, csak kb. 3-4 hónapos kortól (annak ellenére is, hogy adnak hozzá újszülött szűkítőt).

A szövött kendővel lehet végig hordozni, megfelelő kötéssel - lehetőleg 7-8 kg-os babát háton vagy csípőn hordozva - egyáltalán nem nehéz. ;)

Egyébként nekünk is Manducánk van, én is nagyon ajánlom. :)

5. válaszoló voltam.

2012. okt. 24. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!