6 hónapos babám óránként kel éjszaka és csak cicin alszik vissza! Mi lehet az oka a gyakori ébredésnek?
Kedves Kérdező! Én a védőnődet úgy segbe rúgnám hogy repülne minta győzelmi zászló. Könnyű ostoba tanácsot adni, hiszen nem ő neki kellene végig hallgatnia azt, hogy ahogy ő mondta, hogy pár napig sír a gyerek és majd hozzá szokik. Ekkora marhaságot.
Szerintem a hozzátáplálás megfogja oldani a dolgot. De nem érzed a kis fogacskákat ha benyúlsz a szájába? Kakival rendben van minden? Nem erőlködik? Rendszeresen van? Az éjszakai alvás előtt mennyit van fent? Elfárad addigra mennyit alszik napközben?
Nálunk mondjuk Apa hiány volt. Annak idején a következő volt a sorrend ha felébredt. Szopi, én lefektetem volt, hogy elaludt, volt, hogy nem. Olyankor Apa jött és az alkarjára fektette és rázta a popsiját. Aztán volt, hogy a karján aludt el volt, hogy főleg a későbbi időszakban, hogy már mutatta, hogy vissza akar menni a kiságyba. Próbáld meg a hátát simizni éjszaka amikor tudod, hogy nem éhes. Nem könnyű így sem az az éjszaka de így könnyebben vissza fog tudni aludni. Sajnos ez egy ilyen időszak. Ami még megoldás lehet találkozz más kis mamikkal. Ha Pesten laksz akkor írj rám én szívesen találkozok veled és beszélgetünk egyet. Igaz az én lányom már lassan két éves de ez ne tántorítson el. :)
Bocsi a válaszom elejétől, de nagyon fel tud bosszantani, ha egy szakértőnek nevezett ember hülye tanácsokat ad.
Tapasztalatból írom, hogy a sok ébredés és cicin alszok vissza hátterében a megszokás áll!
Első fiamnál ugyanez ment 1 éves koráig, ahogy befejeztük a szoptatást átalussza az éjszakát, nekem sem volt szívem írni hagyni, így kitartottam!
Most van egy 3 hónapos kisfiam, általában 1szer vagy 2szer kell, de megint bele fogok esni a hibába, mert ha nyöszörög, adok neki cicit, nehogy a nagy tesót felébressze!
Már tudom, nem fog örökké tartani!
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!