Dévény torna kérdés?
sziasztok
hogy lehet bekerülni egy Dévény tornászhoz? Beutaló kell vagy csak felhívok egyet?
Gyermekemnek fejtartás problémájára szeretnék valami segítséget, mert még mindig nem a legjobb és már 4 hónapos, amúgy mindent csinál amit kell.
Vinni kell vagy házhoz jön?
Szóval tapasztalatokat írjatok :)
Mennyi idő múlva van már eredmény?
Mennyi egy alkalom?
Neked kell vinni a gyereket.
Nem tudom, hogy beutaló van-e rá, de ha igen, akkor csak fél év múlva jutsz be, és ennyi idősen meg nem lehet annyit várni. Szóval kérdezd meg a védőnődet, hogy ki a legközelebbi gyógytornász, és hívd fel. Hogy mennyi idő múlva használ, az a probléma súlyosságától függ, de ilyen korban még nagyon szép eredményeket lehet elérni velük. Az is lehet, hogy 1-2 alkalom elég lesz neki, és kaptok házi feladatot.
Az én fiamnak is ferde volt a nyaka. Én hagyományos gyógytornászhoz vittem, mivel nálunk nincs dévényes. De 3 alkalom után teljesen megszűnt neki. Még mutattak egy-két gyakorlatot, amit otthon kellett csinálni.
Hogy érted azt, hogy fejtartás probléma? Az sem mindegy, hogy hol az ágya, hogy fekszik. Ha pl. balra biccen a feje, fektesd úgy, hogy jobbra legyen neki az ajtó.
És ha nem találsz dévényest, ne keseredj el, szerintem a hagyományos gyógytorna is hatékony.
Itt megtalálod a hozzátok legközelebbit:
Nekünk vinni kellett és 4.000,- ft/50 perc volt. Hogy mennyi idő alatt hoz látványos eredményt, a baba állapotától függ. De tényleg nagyon jó - az én babám korababa volt, öt hónaposan kezdtük, 7 hósan fordult meg, aztán mindent szépen sorban a nagykönyv szerint. Egy évesen már járt. :)
Minket az ortopédián utaltak be, 2,5 hónappal később kaptunk időpontot.
Mi mentünk.
Én már pár hónap után láttam az eredményt, de a tornász mindig talált valami "javítanivalót". Végül meguntam, elvittem 2 ortopédiára, mindkettő megmondta hogy semmi baja, azóta nem megyünk. Meg is sértődött a gyógytornász.
Egy alkalom 3000 volt, beutaló nélkül úgy tudom, 6000.
Negyedik vagyok: ortopédia kontra dévényes... Sajnos azt látom, hogy az orvosokban van ezzel kapcsolatban egyfajta szakmai féltékenység... Engem folyamatosan le akartak beszélni róla,hogy vigyem... Holott láthatóan nem mozgott, nem fejlődött a gyerkőc, sőt a doktornő is megjegyezte, hogy "sorvadgat"... Utána pedig már ők dícsérték, hogy mennyire ügyesen, szépen mozog. :)
Úgyhogy én eldöntöttem, hogy a következő babánkat is elviszem, megmutatom majd neki - több ismerősöm babájának nem volt szüksége dévény-kezelésre, ezt a gyógytornász meg is mondta, szóval sajnos van elég baba, akinek szükséges, így nem járatnak feleslegesen...
Egyébként mi azt hiszem 3 hetet vártunk az első időpontra.
akkor értem, már megnéztem a honlapjukat akkor ide nem kell beutaló csak mert a mai világba már mindenhova az kell.
nálunk is az a helyzet, hogy szépen fejlődik szerencsére ezért nem nagyon akarnak semmit a dokik, pedig mindig elhangzik, hogy a fejét még nem úgy tartja ahogy kéne ezért gondoltam lépni kéne előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!