Anyukák, rugdalózót adtok még babátokra?
Nekem 7 hetes a babám és rugdalózót használok neki. Azért kérdezem ezt,mert olyan sok picit látok kis nadrágban és pulcsiban vagy valamilyen fölsőben. Lehet,csak nekem furcsa ez,de nekem valahogy rugiban baba egy baba. A nadrág-pulcsi verzió már a nagyobbakra való, nem? Számomra ez olyan furcsa...Vagy ezt én gondolom csak így? Elmaradott lennék a mai világban??! Ki hogy van ezzel?
Köszönöm, egy anyuka.
Nem vagy elmaradott. A fiam 6 hós koráig kizárólag rugiban volt, utána néha adtam rá nacit pulcsival.
Piciknek ez a legkényelmesebb szerintem.
Ha elkezd kúszni, mászni már indokolt lehet a nadrág.
Hát lehet hogy vagány valóban de én se szerettem . egy perc és a nyakában volt minden .ha nem túl pocis a baba akkor nem fog rámenni a korának megfelelő méretü naci mert lóg rajta így az le , a felső meg fel fog csúszni . nem praktikus de sokak számára nem a praktikum a lényeg ezt elfogadom .
egy -egy alkalomra jó dolog ha csinosabb a baba is mint a hétköznapokon de a mindennapokban nem használtam sose pedig két gyerekem van.
Én egész pici korában rugit adtam csak rá. Aztán ahogy mozgolódott, kúszott-mászott, akkor a lábfejes nadrágot, vagy harisnyát bodyval részesítettem előnyben. Miután elkezdett járni, a lábfejes nacik elmaradtak, de a poló és body közül még mindig a bodyt választom. Valószínűleg azt akkor hagyom majd el, ha szobatiszta lesz.
A divat nem érdekel, azt tudom, hogy egyszerűen így kényelmes neki. Föl lehet öltöztetni egy hónapos gyereket is pl. öltönybe, csak eszméletlen idétlennek tartom ahogy szétcsúszkál szegényen. Szóval 7 hetesen a legjobb neki a rugi
Én is főleg a rugdalózót használtam a fiamnak, főleg még ilyen pici korában, mint a tiéd. Sokkal kényelmesebb volt neki is és nekem is úgy tartani őt, hogy ne legyen mindjárt minden a nyakában.
Most másfél éves múlt, de még mindig van két rugdalózója, azokat itthonra használjuk "otthonkának", ebben sokkal kényelmesebben játszik, nem kell igazgatnom rajta, mert nincs ki belőle a dereka!
Ilyen kicsinek bőven rugit adtam rá. Neki kényelmes volt, nekem praktikus. Ha "elmenős" ruha kellett, akkor body és puha kantáros nadrág (nem farmer, hanem pamut), az is remekül takarta a derekát, nem csúszott fel-le.
Amikor jött a kúszós időszak, akkor body+talpas nadrág, mivel már nyár volt, ha hűvösebb lett, ezt a verziót kapta.
A mászós időszakban kezdtem csak el melegítőnadrágot, pamut nadrágot ráadni, mert akkor a rugi már nem volt praktikus. Alváshoz még most is azt adom rá, pedig már másfél éves.
Ennyi idősen én is szinte kizárólag rugdalózót adtam rá. Esetleg napozót harisnyával. Kaptunk sok szép nadrágot/felsőt, de nem használtuk nagyon őket. Idétlen volt, hogy a nyakába csúszott a pulcsi. Inkább vettem pár db nagyon szép rugdalózót. A body pedig egy alap dolog, csúcs ruhadarab. Nagyon szerettem, és szeretem a mai napig.
1 éves múlt nem régen, mostmár inkább nadrág és pulóver + body van rajta, de aludni mindig rugdalózóban+bodyban alszik. Így sosincs kint a dereka.
én is body+rugit szeretek adni rá amíg nem kezd el mászni. de pl.a fiam napi 3-4 ruhát is képes összepisilni-kakilni, így ha elfogynak a rugik, akkor body fölé kis gatyát, pulcsit adok (abból kaptunk egy csomót, én sem értem, miért pont gatyát).
meg szerintem sokkal jobb a rugi, mert nem nyomja a pocakját, meg nem csúszik föla hátán.
Nem vagy az. Ilyen pici babának szerintem egyértelmű a rugi. Én azért is óckodtam a kétrészestől, mert a nadrágja még szorírhatja is a hasánál. 5 hónapos koráig abba volt, utána jött a nyár. Tavaszig simán lehet rugiba, vagy amíg el nem kezd kúszni, mászni.
Most 8 hónapos a babám és alváshoz hord rugit már csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!