Alvási gondok! 13 hónapos kisfiam már egy hete nem akar aludni a kiságyában miután egyszer megébred?
Én a visszamegyek és megsimizem módszert választottam. Este magától alszik el, délután is, délelőtt időnként ki kell még venni pár percre.
Én azt mondanám neked, hogy 1 éves gyerekkel már lehet egy picit következetesebbnek lenni, nem lesz tőle semmi baja. Az rosszabb, ha ő veszi át az irányítást.
Alakítsatok ki egy elalvási szertartást, ami mindig ugyanúgy történik az alvási időpontok pedig lehetőleg legyenek hasonló időben.
Az elején leteszed, sír pár percet, visszamész simized a hátát, kimész, sír, visszamész simi. Egyre több időt hagysz ki a visszamenések között. Szépen meg fog tanulni elaludni.
Ha megtanul magától elaludni úgy, hogy éber állapotban teszed még be az ágyába, akkor éjjel is vissza fog tudni aludni, ha felébredt.
Jó lett volna, ha már egy picit korábban elkezditek ezt, de még nem késő most sem. Előző voltam.
(tehát mindig éberen kell letenni, hogy az ágyban aludjon el, ne rajtad)
Ugyanez volt nálunk is a helyzet, csak nem kellett ringatni, elég volt kézben tartani. Éjjel ugyanaz, amit leírtál. Már teljesen ki voltam a fáradtságtól. Aztán vettünk egy leesésgátlós ágyat, megvan a rituáléja, oda mellé bújok egy kicsit, és alszik is. Nem működött a leteszem, simi és alszik módszer. Nem bírtam hallgatni, ahogy ordít. Úgyhogy most melléfekszem, elalszik 5 perc alatt, jövök ki. Éjjel sokszor meg sem ébred, vagy ha igen, akkor ott elég egy simi, vagy puszi és alszik tovább.
Bocs, hogy nem tudtam olyan egyedül elalvós módszert mondani, csak azért írtam ezt le, mert én is megvívtam magammal ezt a harcot, és már úgy vagyok vele, hogy ha neki az kell, hogy érezze egy picit a közelségem, hát nem sajnálom tőle. Nekem is jól esik, ha látom, mennyire békésen alszik el. Nappal is odabújik sokszor, csak úgy, szeretetből. Sokszor eszembe is jut, hogy fogom én még üldözni egy ölelésért:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!