Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam az újszülött...

Hogy szoktassam az újszülött babámat az önálló alváshoz már a kórházban?

Figyelt kérdés
2012. okt. 3. 11:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
34%

Annyiban azért igaza van Panninak hogy a gyereknevelést már újszülött korban el kellene kezdeni.Nagyon fontos a babáknak a rendszeresség,és a napirend (ne szigorú időbeosztásra gondoljatok)úgy érzik magukat biztonságban.Én pl újszülött korától ugyanazt a rituálét folytatom esti fektetés előtt.Játék,masszázs,fürdés,öltözés,vacsi.Lerakom az ágyba és nem kell altatni.Aki nem alakít ki ilyet,azok szoktak még több hónapos korban is éjszakánként bohóckodni a gyerekkel.(ahogy az egyik válaszoló is írja).Azért a kórházban ezt még nem kell elkezdeni,elég lesz csak otthon,nyugodt körülmények között,mikor már a baba-mama összecsiszolódott valamennyire.

-egyébként a kérdés nem akkora nagy hülyeség,nem kell lehurrogni,ha hülyeséget kérdezett volna,nem lenne itt annyi olyan kérdés hogy:"Hogyan szoktassam le 2 éves gyerekemet a cicin való elalvásról?"

de persze már megszokhattuk hogy sok itt a szuperanya aki tökéletesen csinál mindent,csak mert tapasztalatlan valaki,egyből megy a fikázás hogy már most sajnáljátok szegény gyereket mert milyen anyja lesz! stb....Hát én meg titeket sajnállak!Majd ha a gyereketek felnő,mindent tökéletesen csináltatok,problémamentes volt az élet vele akkor lehet magatokat hátba veregetni.

egy nem tökéletes 4 gyerekes anyuka...

2012. okt. 6. 12:40
 22/30 anonim ***** válasza:
75%

Utolsónak: ugyanígy csináltam mindent, mégis "szerencsétlenkedtem" a gyerekkel. Ugyanis hiába a rendszer (amit szigorúan tartottam is, MINDIG) ha a gyerek ebben nem partner.

Anyukám szerint evés után tegyem le, nm baj, ha sírdogál kicsit, simogassam, majd megnyugszik. Hát kipróbáltam ezt is - eredmény: 2 perc (kettő!) után lila, levegő után kapkodó gyerek. Még anyukám is azt mondta, hogy ez nem jó ötlet volt. Nem tudok vele mit csinálni, mert bármennyire sz@rnak gondolnak is emiatt a szuperanyák nem vagyok hajlandó ájulásig ordíttatni (nem sok híja volt 2 perc után!:S). Kiveszem, simizem, éneklek neki, mikor álmos akkor cici, és pillanatokon belül alvás.

A nagyobb is ezt csinálta, mégis gond nélkül leszokott a ciciről, mihelyt le akartam szoktatni (14 hónapos korában).

2012. okt. 6. 12:48
 23/30 anonim ***** válasza:
18%
21-es vagyok.Na de látod akkor Neked is van egy rituáléd.minden baba más,akkor van gond ha szélsőséges megoldások válnak csak be.
2012. okt. 6. 12:54
 24/30 anonim ***** válasza:
74%
Egy gyerek NEM azért lesz jóalvó vagy nemjóalvó, mert az anyukája nem visz vagy nem visz rendszert az életébe. Aki azt hiszi, hogy azért "bohóckodnak" azok a béna balf.sz szülők, mert ők ugyan nem rendszer szerint élnek, annak bőven van még mit tapasztalnia az életben.
2012. okt. 6. 13:59
 25/30 anonim ***** válasza:
89%
21-es, igen, de a kérdés az volt, hogyan szoktassa ÖNÁLLÓ alváshoz. NAgyon okos Pöttyös Panni kisasszony sem a rendszert (vagy annak hiányát) rótta fel az általa lehülyézett anyukáknak, hanem azt, hogy minek szerencsétlenkednek, be az ágyba "oszt" jónapot.
2012. okt. 6. 14:48
 26/30 anonim ***** válasza:
27%
24-es.! gyerekem van,mind különböző egyéniség.Én vagyok az anyjuk,nekem kellett /kell/ megtanítanom hogyan kell elaludni,mi az ami nyugtatólag hat rájuk az alvás előtt.első gyerekemnél 3 hónap volt mire megtanult magától elaludni,vért izzadtam,de megérte!csak kitartónak kell lenni.soha nem hagytam sírni egyiket sem!2.gyerekem első naptól kezdve végig aludta az éjszakát,semmi probléma nem volt.3.gyerekem még most is fel kel néha éjszaka,olyan ürüggyel hogy szomjas(amúgy nem szomjas,csak felkel és nehezen alszik vissza)le fogom erről szoktatni ha addig élek is!!.gyerekem most 3 hónapos,talán mostanra alakult ki nála rendszer,hogy nem kell abajgatnom órákig hogy aludjon.(nincs is rá időm,3gyerekem van mellette,és a férjem!)Ha valami rossz szokás alakul ki náluk,a szülőnek kell megmutatni,megtanítani nekik hogy hogyan is kellene.biztos hogy van még mit tanulnom az életben,tudod minden gyermekemtől tanulok valami újat,(szerencsére)örülök hogy Neked már nem kell,erről beszéltem mikor mondtam hogy TÖKÉLETES vagy....(legalább is azt hiszed)
2012. okt. 6. 16:11
 27/30 anonim ***** válasza:
89%

Én nem igazán értem, hogy miért olyan nagy baj az, ha egy pici babát "altatni" kell. Én minden este fürdés után ringatom pár percet a hintaszékben, amíg el nem alszik. Egyáltalán nem esik nehezemre, sőt, imádok vele összebújni. Utána szépen alszik reggelig, és jókedvűen ébred.

Nem félek attól, hogy majd 18 évesen is nekem kell elringatni :)

2012. okt. 6. 20:16
 28/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Amikor megláttam, hogy 27 válasz érkezett a kérdésemre, nagyon megörültem, hogy milyen sok tapasztalatot olvashatok...

Sajnálom, hogy szinte mindannyiótokból haragot váltottam ki a kérdésemmel! Van elég mérgesítő momentum kis világunkban és még én is tetőzöm:(

Bővebb magyarázat a kérdéshez: Második babám lesz. Az első megszületése pillanatától kézben volt 2 hétig. Apukája vagy az én mellkasomon aludt ringatva. Imádtuk! De utána már nem lehetett letenni aludni, mert rögtön tiltakozott. Sőt, még leülni sem lehetett vele, csak járkálni, mert rögtön nógatott, hogy gyerünk tovább. Éjszaka közepén 45-120 perceket köröztem vele és úgy tettem le, mint egy robbanni készülő kis bombát. Sokszor sikertelenül. De kitartottam. Soha nem hagytam sírni még 1 percet sem! Másfél éves korában már "leülhettem", két évesen együtt "lefekhettünk". A mai napig kellek neki elalvásig. Lassan 3 éves lesz. 2 éves koráig örömmel szoptattam, mellen sem aludt el soha.

Szóval, olyan tanácsokat szerettem volna olvasni, hogy: "Már a kórházban se vedd fel alvás közben, akármilyen édes, bírd ki, mert már ekkor sem öntudatlanok, hanem szokásokat építenek ki." stb.

Ehelyett felbosszantottam mindenkit, sajnálom!

2012. okt. 7. 14:42
 29/30 anonim ***** válasza:
57%
Alvó gyereket, akármilyen cuki, nem veszünk ki az ágyából, szerintem ez azért alap. :)
2012. okt. 7. 14:43
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"Már a kórházban se vedd fel alvás közben, akármilyen édes, bírd ki, mert már ekkor sem öntudatlanok, hanem szokásokat építenek ki"

AZ alvó babát tényleg nem szabad piszkálni. Viszont ha sír, akkor igenis meg kell vígasztalni. Ha nem teszed, azzal csak azt éred el, hogy esetleg beletörődik, hogy ő hiába jelez, nem törődik vele senki. Ez később komoly problémákat okozhat, úgyhogy nevelni tényleg ne akarj egy újszülöttet. De alvás közben tényleg hagyd békén :)

2012. okt. 7. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!