Hogyan szoktassam újszülött babám a kinti levegőhöz?
Jövő héten lesz 1 hónapos a kisbabám, és a kórházból való hazajöveteltől eltekintve még nem voltunk a levegőn, itthon 26-27 fokos a lakás.Elég hidegek is voltak kint. A gyerekorvos azt mondta, 6 hetes koráig ne is nagyon vigyük ki. Viszont jövő héten valamilyen 1 hónapos korban végzett vizsgálatra kell bevinni a picit, és aggódom hogy fogja bírni a hideget. Tegnap a fürdetésnél belilult a kis keze is, mert vizes volt, és kint volt a vízből.
Esetleg hogyan szoktassam a jövő heti kiruccanáshoz, kell -e egyáltalán?
Jól még fel tudom öltöztetni, de a hideg levegő beszívása ellen hogy védjem meg?
Nagyon aggódom.
Az en babam is a jovoheten lesz 1 honapos,de a tegnap en mar kivittem 30 percre.Ugy +3 fok volt kint.Vegigaludta.
A nagylanyommal is 3 hetes koratol tekergunk,pedig o is februari.
Es meg annyit hozzafuznek,hogy szerintem tul sok az a 26-27 fok a lakasba.Nalunk a maximum 23 fok es az is csak furdetesnel.
De te tudod...
Masodik voltam
Nálunk 26-28 fok van este a szobában. Most váltunk át gázra, szóval max. 23 fok lesz. Remélem nem fog megfázni, mivel hozzászokott a meleghez.
Én kivittem levegőztetni, meg sűrűn szoktunk úton lenni.
Mi január végén szültünk és HÁROM különböző gyerekorvos is azt mondta, hogy nyugodtan ki lehet vinni már a kórház után, először csak 15 percekre, aztán többre. Most 1 hónapos és már 1 órát kint vagyunk vele, ha jó idő van. Úgyhogy, nyugodtan vidd ki, már ideje lenne. Kell neki a friss levegő, nem lehet folyton a lakásban...
Én is féltem a babámat, mások szerint túlságosan is, de te még rajtam is túlteszel:))
Mi az, hogy, hogy védd meg? Normálisan téli cuccokba fel kell öltöztetni, én szoktam ráadni egy melegebb ruhát, pl. egy plüss mele rugit, beteszem a zsákba, adok rá egy sapkát (ha gondolod, sálat is húzhatsz rá) és jó meleg takaróval betakarom a babakocsiban. Ennél több nem hiszem, hogy kell.
Már most kimehettek nyugodtan, nem lesz semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!