Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pár nyugtató szó, vagy tanács,...

Pár nyugtató szó, vagy tanács, bíztatás jól jönne anyukák. Babám szívbeteg, műteni kell! Nagyon el vagyok keseredve!?

Figyelt kérdés
2 hetes babámnál születés után szívzörejt állapítottak meg, azt mondták ez gyakori, ne aggódjak, de elküldtek a megyei kardiológiára, kontrollra. Ott kiderült, a baj nagyobb, mint gondolták, mert mindenképpen műteni kell fél éves kora után, mert a lyukon kívül, ami a sövényen van, van még egy probléma, mégpedig az, hogy a szívből egy, a tüdőbe vezető ér el van vékonyodva... Rettenetesen el vagyok keseredve, mondták, hogy nagyon fontos, hogy szoptassak, mert erősödni kell nagyon az immunrendszerének, van is tejem, de az állandó stressz, idegeskedés biztosan nem tesz jót:( sajnos sok kérdésünk maradt még, mert a sokktól sem nekem, sem a páromnak nem jutott eszébe semmi értelmes, csak egy-két dolgot kérdeztünk. Azt mondták, bármikor bekékülhet a baba, akkor a térdét fel kell tolni a mellkasához, ezzel valamennyire stabilizálni az állapotát,ez életmentő... rögtön mentőt kell hívni. Nagyon kivagyok, egy kis bátorítást, jó tapasztalatot, hasonló történetet várok anyukák... Köszönöm
2012. szept. 29. 10:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Megnyugtatni úgysem tudlak, de gondoltam leírom,hogy az egyik ismerősöm babája egy elég komplex szívrendellenséggel született, nemrég műtötték, igaz ő már elmúlt egy éves.

Nagyon jól sikerült a műtét, a pici is jól van.

A doki szerint simán élhet normális életet, bár élsportoló nem lesz!:)

Gondolj arra,hogy a mai orvostudomány már elég sok mindenen tud maradéktalanul segíteni!

Szurkolok Nektek!

2012. szept. 29. 10:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. szept. 29. 10:38
 3/13 anonim ***** válasza:
31%

Nagyon sajnálom a kisbabád, és titeket is, el sem tudom képzelni érzelmileg mit élhettek át. De erősnek kell maradnod, és pozitívnak, írom ezt én, aki még akkor is sírtam mikor az egy hónapos babám fejéből vették a vért.. Nemhogy szívműtét, Istenem.. :( Nem vagyok így valami hiteles sajna.. De akkor is, muszáj, Neked muszáj! Érte kell megtenned, hisz a tejcid fontos a számára, csak Te teheted erőssé a műtéthez, csak Rád számíthat a kicsikéd! Na azért most nekem is könny szökött a szemembe, ne haragudj, annyira igazságtalan, hogy más "anyák", akik dohányoznak meg isznak terhesség alatt, nekik születik a legegészségesebb babájuk, és ittvagy Te, aki biztos, hogy féltetted, óvtad, szeretted minden percben..Áh. Mindegy, a lényeg, hogy szüksége van a picikédnek arra, hogy ne érezze az aggódásod és a bánatod. Neki Te vagy a minden, erre gondolj!

Minden jót Nektek, kívánom, hogy gyógyuljon meg az a kis picúrka minél hamarabb! Meglásd semmi baj nem lesz, és évek múlva csak rossz emlékként fogtok rá gondolni! ♥

2012. szept. 29. 11:36
 4/13 anonim ***** válasza:
nálunk születéskor kis pfo-t állapítottak meg (ez egy kis luk a szívkamrák között),kontrollra jártunk most 11 hónapos és benőtt magától.Sajnos most kiderült (én vettem észre) hogy végbélsipolya van.jövő hét kedden műtik.Én is nagyon aggódom de próbálom úgy felfogni hogy manapság már olyanokat tudnak a sebészek hogy hihetetlen,inkább az altatástól tartok,mondjuk ez rövid műtétnek számít 20-40 perc de azért ijesztő.kitartást kivánok és remélem minden rendben lesz a babáddal!
2012. szept. 29. 12:45
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem tudok semmi okosat írni..Nagyon szurkolok Nektek és kitartást kívánok!!!
2012. szept. 29. 16:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A mi babánknak fél éves korában volt egy viszonylag komoly veseműtétje, minket is már pár napos korában felkészítettek rá, hogy ezt muszáj lesz megcsinálni...Szóval teljesen át tudom érezni, hogy mennyit aggódtok és tudom, mi minden jár ilyenkor az ember fejében, miközben a kicsi pedig ártatlanul szopizik, szépen gyarapszik, rengeteg örömöt okoz. De mindenképp meg szeretnélek nyugtatni, hogy egy ilyen kicsi baba sokkal-sokkal jobban viseli a műtéttel, kórházi fekvéssel járó nehézségeket, mint egy "nagyobb" gyerek - ezt az orvosok is mondták és a saját tapasztalatunk is ez! A kislányunknak szinte meg sem kottyant az egész, számomra nagyon ijesztő beavatkozás, a két hét háton fekvés a műtét után,stb. De komolyan, hihetetlen, milyen szépen regenerálódnak a picik! És a lényeg, hogy orvosolható a probléma, próbálj arra gondolni, hogy milyen jó, hogy időben kiderült az eltérés és így teljesen egészséges lesz a picikéd! Mi mára már (két éves múlt) szinte el is felejtettük az egészet, hidd el, Veletek is így lesz:-)! A legjobbakat kívánom Nektek!
2012. szept. 29. 16:43
 7/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm!
2012. okt. 1. 16:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám is szívbeteg,már műtötték,neki is pitvari -kamrai sövényhiánya VOLT!Ha van kedved priviben írhatunk egymásnak.

Üdv

2012. okt. 2. 18:45
 9/13 TKI Ibolya ***** válasza:

Szia! Az én babámat két hetesen műtötték,hozták vissza a halálból!Most másfél éves és pont holnap viszem kontrollra az országos kardiológiai intézetbe.

Tényleg nagyon fontos a szoptatás.Nekünk a műtét után azt mondták,hogy legalább 4-5 napig altatni fogják.Közben szondán keresztül az én lefejt anyatejemet kapta.Két nap után felébresztették,mert annyira stabil volt az állapota.Az orvosok szerint nagy része volt ebben az anyatejnek is.

Megnyugtatni biztosan nem tudunk de nézd a mi példánkat.Most már fut szalad és a testvérei nagy kedvence.

Fel a fejjel én nagyon szorítok értetek!

2012. okt. 2. 21:00
 10/13 anonim ***** válasza:
Napokkal ezelőtt olvastam a kérdésed, de csak most tudok válaszolni. Több kisbaba van az ismeretségi körömben, akiknek műteni kellett a szívét, mindannyian jól viselték, maradéktalanul meggyógyultak. Szerintem nyugodtan oszd meg a félelmeidet a gyerekorvossal, gondolom, látott már egy s mást, biztosan el tudja mondani, mire számíthattok. Ha van kedved, írj néha, hogy mi van veletek, mert így ismeretlenül is szorítok értetek!
2012. okt. 2. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!