Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetes a kisfiam es nagyon...

6 hetes a kisfiam es nagyon hasfajos. Edeskomeny teat kell, vagy izesithetem neki? Ha igen, kb mibol mennyit?

Figyelt kérdés
Kulfoldon elunk, a vedono gyogyszertarbol ajanlott cseppeket, amit mar 2 hete hasznalunk, de semmit sem ir, mas otlete pedig nincs.... :( igy en edeskomeny teat szeretnek neki adni, de nem tudom h hogyan is csinaljam, kb mennyi vizhez mennyi edeskomenyt,izesitsem vagy ne.. tudtok segiteni? es ebbol mennyit ihatna? amennyit o szeretne? sajnos tapszeres baba :( de mar azt is valtottunk 1x, h nem-e attol fajhat a hasa,de nem mulik neki :(
2012. szept. 29. 09:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Nézd meg esetleg van ott Nálatok is olyan édeskömény tea amit kifejezetten babáknak csinálnak és filteres. Azt általában 3 dl vízben kell 2-3 percig áztatni.

Ha viszont nekem kéne akkor egy kiskanállal tennék 3 dl vízbe és szintén eddig áztatnám.

Most jó sokan le fognak pontozni, de én egy nagyon nagyon picike cukrot is teszek bele, mert irtó keserű. Éppen hogy csak a kanál hegyével.

Remélem tudtam segíteni. Nálunk mindig beválik.

2 hós baba anyukája

2012. szept. 29. 09:40
 2/7 A kérdező kommentje:
koszonom szepen a gyors valaszt es a segitseget. par csepp citromlevet azt nem szabad beletenni? a vedonot nem merem megkerdezni, mert itt nem tamogatnak ilyenfajta "gyogymodokat" es csak lehurrogna...
2012. szept. 29. 10:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Én filtereset nem kaptam, kb 1 dl forrásban lévő vízbe tettem 2-3 magot. Főztem 5 percig, utána 10 percig állni hagytam. Tettem bele egy késhegynyi nyírfacukrot, úgy megitta. Citrommal is próbálkozhatsz szerintem, hátha ízlik neki. Ízesítés nélkül az én babámnak nem ízlett. Napi 1x itta ő, és 1x én, nagyobb adagban (szoptattam).
2012. szept. 29. 10:13
 4/7 anonim ***** válasza:

6 hetesnek édesköményt se szabad, nem hogy citromot.

a citrusfélék erősen allergizálnak, gondolom most a hátad közepére nem kívánod a citromtól való ordítást.

cukrot nem ajánlott beletenni, mézet pedig 1 éves korig nem szabad!

édesköményt elméletileg majd 1 hónap múlva adhatsz, bár nem tudom külföldön mi az ajánlás, itt nálunk a mecsek tea van ilyen picinek ami kevert tea, van benne kis édeskömény meg kamilla is.

nincs más csepp?

ha erősen hasfájós akkor nem várj csodát ezektől a teáktól, akkor gyógyszer kéne.

nálunk az infacol és az angolvíz szokott bejönni a legtöbb babának

2012. szept. 29. 13:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Én babám is hasfájós volt már újszülött korától! Tudom mit érzel.Én már 6 hetes korában bőven adtam neki édeskömény teát.Én is filtereset adtam neki.150 ml vízhez tettem egy mokkáskanálnyi cukrot.Nyugodtan tegyél bele és nyugodtan add neki, semmi baja nem lesz tőle.Citromot tényleg ne tegyél bele inkább.Nekünk bevált az édeskömény tea szépen kijöttek a pukik is.Na nem mondom, hogy nem sírt, de picit segített.Kitartást kívánok túl lesztek rajta!
2012. szept. 29. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:
3-as vagyok: Én már 4 hetes korában is adtam neki édeskömény teát, és nem lett semmi baja... Sőt, citromot is, ha csuklott...
2012. szept. 30. 10:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat! Tegnap vettem édesköményt és már délután ivott is, kb 20 ml-t bírt meginni. DE! vízből csak 1-2 kortyot, ugyhogy ez ízlett neki. 1 csepp citromlevet tettem a tnapiba, meg kb negyed mokkáskanál cukrot, a mai adagba semmit és jobban is itta :) Kb hajnali 6-tól 9-ig nagyon szenvedett a hasfájástól, úgy kb 15 percekre bírt elaludni, majd újra felébredt a pocijára, 8 fele adtam neki teát és 9kor úgy bealudt, h még most is nyomja a szunyát :) sokat pukizott tőle, remélem hogy beválik! Más olajat vagy "gyógymódot" erre a védőnő nem tudott ajánlani, de ha meg mondom ezt az édesköményt, akkor leteremt, hogy semmit se adjak neki, hanem várjam hogy elmúljon... Csak hogy nem hagyom h szenvedjen a babám.
2012. szept. 30. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!