8 hónapos babám teáját ízesíthetem nádcukorral vagy édesítőszerrel?
Én nem bírom ezt a mai felfogás, minden káros basszus, a cukor, a liszt, a gyógyszer, a tápszer, minden.
Ellenben a homeopátia, meg az édesítőszer, mig mindeféle buláták, na azok jöhetnek.
Elnézést kérek, de már teljesen kiakaszt ez a felfogás.
Semmi sem káros, ha nem viszed túlzásba. Ha teszel egyszer a teájába egy fél kiskanál cukrot, semmi baja nem lesz. Ha adsz neki egy szelet kenyeret, vagy egy piskótát, hogy rágcsálja, szintán semmi baja nem lesz.
A mértékletesség a fontos, nem a szélsőségek.
Kedves 18.45!
Látod az előtted válaszolókat? ŐK viszik túlzásba sztem. Én eddig is raktam fél kk cukrot a teájába. Én vagyok az, aki tuti nem félti túl a babáját, sőt. Kap rendes ht kekszet, nem babakekszet, mert az nekem drága. Pár naposan is raktam a köménymag teájába cukrot. (közben hallom a huhogásokat :) ) Az egészségesség miatt gondoltam a nádcukorra, a foga miatt az édesítőszerre. Akkor áttérek a nádcukorra, 1 hete édesítőszert teszek bele.
Én nem fogom úgymond "megkímélni", mert ahogy megeszi az első Túró Rudiját, Kinder Pingui-jét, bármit!!!! Ott van a cukor, E betű, színezék, aroma. És az oviban sem ilyen-olyan hiper-szuper kaját fognak feltálalni. Kakaó tele van cukorral. Erről ennyit. Hozzátartozik az élethez.
Hurr-hurr-fújj-fújj (köszi!)
Bocs, senki sem hurrogott, de már a kedvem is elmegy, hogy válaszoljak ide. Csak leírtam a véleményemet? Utálom a mesterséges sz@rokat, egyszerűen nagyon távol áll tőlem, ezért írtam, hogy csatlakozom. A saját kajámba se rakok, még ha fogyózom, akkor sem.
Kérdezd meg saját magad, válaszolj is rá és akkor elégedett leszel!
Az édesítőszerrel vigyázni kell, ha többet adsz a kelleténél (kicsi gyereknél ez elég kis mennyiség) hasmenést okoz.
Sajnos tapasztalatból tudom. 4 éve lettem cukorbeteg, nekiálltam szorbittal sütit sütni. Hát a hatás frenetikus volt:) Szélgörcsök, hasmenés, sorban állt a WC előtt a családom. Utánaolvastam, és akkor jöttem rá, hogy nem csak ránk van ilyen hatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!