A babáknak meddig van baba illata? Úgy értem mikor csecsemő és az az igazi baba illat még a házban is olyan illat van, nagyon nagyon finom tud lenni, és meddig tart ez? és mitől van?
Figyelt kérdés
2009. aug. 3. 01:31
11/13 anonim válasza:
Nekem még mindig babaillatú a 16 hónapos fiam, pedig semmi babaápolót nem használunk a patikai fürdetőkrémen és a popsikrémen kívül. Egyszerűen a bőre illata ilyen csodálatos az én számomra, mert az anyukája vagyok. Szerintem ez ösztönös, hogy szeretjük az illatukat, nekem még a szoptatásnál is érezhető volt, hogy sokkal jobban megindult a tej, amikor "megszagolgattam" a kis fejét és odabújtam hozzá. Más babák illatát viszont egyáltalán nem szeretem, pedig sok kisbabán megérzem a babaillatot.
12/13 anonim válasza:
Bár már régi a kérdés, de kislányom 1 éves és még mindig ugyanolyan babaillata van:)) Ez nem a babaápolási dolgoktól van. Csak gyógyszertári fürdetőt használunk, még pepsikenőcsöt. Idegenek is mindig megjegyzik milyen babaillat van. Alvás közben még most is szagolgatom. 😍
13/13 anonim válasza:
Azt még nem tudni pontosan mitől van az illat, de elvileg evolúciós dolog. A kötődést erősíti és segíti a gondozást.
Amúgy szerintem biztos van valami a kajával, bélrendszerrel kapcsolatban is, mert az embereknek ugye a kipárolgása változik attól függően, hogy mit esznek. A babáknak még nincs leragadva annyi bélsár (bocs) a bélrendszerében, valamint ugye egészségesebben esznek.
Meg a hormonok is közrejátszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!