Úgy érzem minden kicsúszik a kezemből. Semmit sem tudok megcsinálni/megszervezni normálisan a babám mellett. Valaki hasonló cipőben?
Még egy pár gondolat.
Kaja: A főzést hanyagold egy kicsit. Rendelj kaját, vagy vegyél kínait vagy gyrost. Ha mentek bevásárolni, csak van arrafelé valami gyorskajálda. Legalább egy icipici gyrosos.
Nagyon jól leírták az előttem szólók.
Nekem 25 hónapos a kisfiam a dackorszak küszöbén. Nem akarlak riogatni, de nem biztos, hogy most vagytok a legrosszabb korszakban. :-)
Eleinte én is mindent akartam, de nem ment. A lakásban a káosz engem is nagyon idegesített, így azt csináltam, hogy ami a legfontosabb a wc, az mindig tiszta volt. Ha jön a vendég, kisbabás családnál nem fog csodálkozni, ha kupi van, de ha nem lehet elmenni wc-re az gáz! Aztán inkább átváltottam arra, hogy csak kétnaponta főzök. Ez nagyon jól bevált. Délelött vagy séta volt, és bevásároltunk közben, vagy játszótér. Amig aludt meg egyik nap főztem 2 napra, másik nap pedig takarítottam. Így úgy ahogy kialakult a rendszer.
A napirend/hetirend bevezetése rengeteget segít!! Ezek nélkül nem tudnék létezni. Ha megszokja a gyerek (márpedig megszokja), akkor ő is tudja mire számíthat, és utána már te is.
Nekem most született meg a kistesó, ami tovább nehezíti a dolgokat. (1 hónapos), de a napirend segítségével már sikerül őket délben együtt altatnom, ami azt jelenti, hogy van napközben egy órám.
Állandó segítségem nekem is a férjem, de ő este 7-re ér haza. Általában leköti a nagyfiam figyelmét, én pedig befejezem a napi teendőket.
Így két év után azt mondom, hogy semmi sem állandó, örök megoldás nincs, mindig kreatívnak kell lenni. És el kell endegdni a "jóakarók" okoskodó kritikákat. "nálam ilyen nem volt típusuakat", mert csak felhergeled magad.
Van két könyv, ami nekem sokat segített: Anya, taníts engem: ebből a játékokhoz meríthetsz ötleteket, amikor már kifogytál minden ötletből.
Illetve: Tracy Hogg: Suttogó Mindent Megold című szerzeménye. Nem azt mondom, hogy mindenre van megoldás benne, de én nagyon jól tudtam szelektálni, ami az én babámra is bejött.
Tudom közhely, de türelem, kitartás!!
Utolsó vagyok, még valami:
Volt, hogy délben még pijamában voltam, mert nem hagytam egyedül a síró babát. Most, inkább nagyon gyorsan magammal kezdem a napot, legalább fölöltözök, fogat mosok, fésülködök, mert részint legalább egy valami készen van, részben sokkal jöbb a közérzetem, ha szalonképes vagyok= több türelem :-)
Járókánk amúgy nekünk sem volt. Körülöttem is mindig ott játszott/rámolt a kicsi. Kell neki teret hagyni, hogy lekösse magát, és akkor te is haladsz a munkáddal.
Ha pedig végképp elszabadult a káosz, akkor néhány napig rendeltem a kaját, amig vissza nem állt a rend. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!