Ti hogyan oldottátok meg, hogy ne rámoljon ki a szekrényből a baba?
Mi olyan dolgokat tettünk a szekrények aljába, amelyek veszélytelenek, pl. a gyerekek saját játékait, ill. ágyneműket, törölközőket, a konyhába az alsó fiókokba ilyenek kerültek, mint pl. műanyag tároló edények, konyharuhák, szita, műanyag tölcsér, stb.
A kezükbe nem való dolgok mind a szekrények belsejébe vagy más elérhetetlen helyekre kerültek, a tisztítószerek és hasonlók a spájz legfelső polcára kerültek (a spájzba eleve be sem szabad menniük).
Ez egy nagyon hosszúnak tűnő időszak, de azért mégsem annyira vészes. Következetesen kell nevelni, a törékeny vagy kiömlő-kiszóródó dolgokat nem pakolhatja ki, de a műanyag tálakkal játszhat, hogy ne legyen minden tiltva. Egy idő után meg fogja tanulni, mit lehet és mit nem, de ha minden tiltva van, akkor majd a dackorszakban csak azért is ki fog rámolni mindent.
Nekem sem volt egyszerű megszokni, hogy az összes tálat vissza kellett pakolni utána, utána viszont megtanulta, hogy ő is vissza tudja pakolni, végül pedig azt, hogy csak azt vegye ki, amelyikre tényleg szüksége van.
Mi is átrendeztük a szekrényt. Szerintem jó dolog, hogy megtanulja kinyitni, hogy megoldja a "problémát". Olyan ruhákat raktam elérhető helyre, amit nem kell vasalni :-) Pár napja elkezdett visszafelé is pakolni, nagyon élvezi.
A konyhában nem sikerült tökéletesen átpakolni, így van egy zárt szekrény a többiben pedig pakol.
A konyhában a kétfelé nyíló ajtókra karabinereket tettünk, ez filléres megoldás. Az átpakolás nálam helyhiány miatt nem megoldható, a fém edényeket nem szerettem volna, ha a járólapra borítja rendszeresen, másrészt a kukaborogatás utáni takarítás sem a kedvenc elfoglaltságom. A sütő alsó szekrénykéjét folyamatosan lehajtotta, ráállt, és csimpaszkodott a sütő ajtajába. Ott vastag ragasztóval rögzítettük az ajtót a sütő oldalához. A komódjából is rendszeresen kirámolt mindent, fa fogantyú, ott a kétfelé nyíló ajtókat pelenkával kötöttem össze. Azóta nem érdekes. Én is hagytam neki azért elég sok fiókot, ajtót, amit pakolhat, így mindenki boldog.
Szóval nálunk a több karabiner összekapcsolása és pelenka vált be.
Átrendeztem a szekrényeket, fiókokat. Pl. fehérneműk mentek egy külön dobozba, és a helyére raktam a játékait.
Vagy: a konyhában alulra raktam a műanyag dobozokat...stb.
Nemrég a könyvespolcot pakoltuk át... Állandóan van valami :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!