Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 évesem már jár, de a mászás...

1 évesem már jár, de a mászás az nagyon fura!?

Figyelt kérdés
Szinte lve csúszik, az egyik lába hátrafelé van, mintha mászna a másik a feneke alatt, azzal meg csúszik és így halad, már próbáltam hátrahúzni, de üvölt, és mutatja hogy nem :) Amikor valamibe kapaszkodva fel akar állni, négykézláb áll, tehát tud, csak nem akar úgy mászni. Hpgyan csináljam hogy másszon hagyományosan?
2012. szept. 26. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem úgy mászott mint egy krokodil. :) ne foglalkozz vele.Nem másznak egyformán a gyerekek.Unokahúgom úgy mászott hogy az egyik térde lent volt a másik lábával meg a talpával érintette a földet.Néha elég félelmetes volt.Van olyan kisgyerek aki nem is mászik,hanem járni kezd rögtön.Ne erőltess rá semmit.
2012. szept. 26. 11:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Én biztosan foglalkoznék vele, megkérdezném az orvost. A szabályos mászás nagyon fontos az idegrendszer fejlődésében. Ráadásul ha jól értem, feltérdelni tud, de mászás pózban mintha nem akarná kinyújtani az egyik lábát, csak féloldalasan mászik. Lehet, hogy a csípőjénél kicsit le van tapadva, merev az izom.

Én biztos megkérdeznék egy szakembert, de ez csak az én véleményem.

2012. szept. 26. 11:56
 3/6 anonim ***** válasza:
hat en is elvinnem egy szakemberhez, mert nekunk volt gond, es pont azt neztek az ellenorzesen, hogy mennyire maszik szabajosan
2012. szept. 26. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Én tuti elmennék Dévényeshez, mert azt jelenti, hoyg nem tud szimetrikusan mozogni a lába és ez komoyl gond lehet.
2012. szept. 26. 12:48
 5/6 anonim ***** válasza:

a legfontosabb szerintem, hogy nem mászik a gyereked. mászás az ami szabályos. kúszás meg minden más.

tehát nálatok ezidáig kimaradt a mászsás aminek pont a szabályosság a lényege, mivel az indítja be a jobb és a bal agyféltek kapcsolatát.

természetesen más is beindíthatja ezt, de a mászás a biztos módja, ezért mondják, hogy nagyon fontos, hogy ne maradjon ki.

én is elvinném a helyedben egy dévény tornászhoz, mert ha nem is tudja neki megtanítani, de bizonyos gyakorlatokkal ki tudja váltani, így ez egy biztosabb dolog lesz, hogy rendben fejlődik az agya is és később az iskolában nem lesz gondja.

2012. szept. 26. 13:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Van hasonló gond a környezetemben,ezért érdeklődnék,hogy pontosan mi baja lehet ebből?Iszonyat merev,feszes babáról van szó,még az ujjai is be vannak hajlítva fogás közben,pedig 1 éves.Bocs az offért,de még nem találtam rá választ máshol,pont jókor jött ez a kérdés!Előre is köszi!
2012. szept. 26. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!