Mászni tudó babátok az egész lakásban mászik? Pl. Kövön, járólapon is stb? vagy elkerítetek neki egy részt, egy szobát?
Mindenhol másztak a gyerekeim (kivéve vécé, fürdő). Nem fáztak meg, nem ütötték meg magukat a kövön sem.
Ha elzártam volna őket, viszont ordítottak volna.
Én még a mostani babámról nem tudok ilyen téren válaszolni,de van egy 11 éves fiam is,akinek annakidején a nappali bejáratához odahúztam a járókát,és nyugodtan randalírozhatott a szobában.Persze minden olyat elpakoltunk ami árthat neki.Az alsó polcokról fentebb raktuk a dolgokat és játékok kerültek a helyükre.
Most a 3,5 hónapos babámnál már alig várom,hogy másszon-menjen,de szerintem ha oda tudok figyelni rá,engedni fogom a konyhai járólapon is.
Ha rendesen fel van öltöztetve, nem fázik fel.
Majd ha már rohangáló baba lesz, akkor fog csak igazán nagyokat esni, nem tarthatod gumiszobában. Egy-két kopp után már ügyesebb és megfontoltabb lesz.
Hagytam mászni.Persze wc-fürdő csukva volt.
A járólap hidegsége kivédhető egy +harisnyanadrággal. Hát a koppanások ellen úgy sem lehet tenni... megtanulja, hogy a járólap keményebb, mint a szőnyeg és ott óvatosabb. Én a küszöböktől féltettem, arra pedig dobtam egy rongyszőnyeget.
Legkisebbem mindenhol mászik,még a füribe is utánam jön. A középsőt is engedtem mindenhová,ahol én voltam,bár Ő nem sokat mászott,a nagyot viszont elkerítettem anno.
Nem fázik fel a babád,ha ha még csak mászik,ha fel is áll már kapaszkodva,akkor a lábára vastag zokni kell,vagy valami mamusz szerű,ami nem esik le mászás közben a lábáról!
Wc, fürdő kivételével mindenhol mehet. Mondjuk csak 30 nm az egész lakás :-)
Most harisnyában van, később adok rá vastag harisnyát meg nadrágot.
Most próbál megállni, lépni kapaszkodás nélkül, esik-kel szegénykém :-) Semmi baja nincs. Kérdeztem róla a védőnőt, van hogy napi 2x is felborul, azt mondta ez normális. Nem sír, nem vérzik, nem látszik meg a nyoma, nem változik meg a viselkedése akkor nem kell aggódni :-)
Köszönöm a válaszokat. Az én babám már fel is áll mindenhol és kapaszkodva lépeget a bútor mellett.
Akkor ezek szerint elég rá egy plusz zokni és nem fázik fel?
Főzés közben pedig ellehet a lekerített részben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!